Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62965.262$

ALTIN GÜNÜ DİYETİ

01 Kasım 2019, Cuma 09:26

Başlık harika dikkatinizi çekti ve yazımı okumaya başladınız. Eğer okumaya devam ediyorsanız hemen gidip bir kupa kahvenizi alın, içine de bardağın çeyreği kadar süt koyun ve minik bir tarçın ekleyin, keyifli bir yazı okuyacaksınız.

Geçmişten günümüze sevgili hanımefendilerin hoş sohbet, tatlı paylaşımlar ve birbirlerini görmek adına toplandıkları yüksek kalorili günlerin adıdır Altın günü.

Yiyeceklerin fazla çeşitli olması ve sohbet esnasında tüketilmesi durumunda porsiyon kontrolünün olmaması beraberinde fazlaca enerji alımına sebep oluyor ve devamı kilo artışı şeklinde oluyor. Özellikle birde diyet yapıyorken bu günlere katılmak daha zor bir mücadele olabiliyor. Sevgili ev sahibimiz harika pastalar, börekler yapmış ve haliyle inanılmaz bir ısrar ve baskı var üstünüzde. Yemeseniz ev sahibi üzülecek(!) ama yeseniz diyetisyeniniz feryat figan. Böyle durumlarda önce sakin olun ve sağlıklı tercihler yapmanız gerektiği konusunda beyninize sinyaller gönderin. Yavaş yavaş yemeye ve çok çiğnemeye özen gösterin.

Şu 2 seçenek ile savaşıyor olacaksınız muhtemelen. Ya diyetinizi esnetip günün tadını çıkarıp akşamda felaket pişman olacaksınız ya da diyetinizi esnetmeyip çaya ve çok yüksek kalorili olmayan yiyeceklere yöneleceksiniz.

Tercihimiz 2.seçenek olmalıdır temennim o yönde.

Ya da en güzeli bu tarz cici ortamları bir o kadar da sağlıklı hale getirmektir.

Sağlıklı Altın Günleri İçin Neler Yapılabilir?

Altın gününün sabah kahvaltısında mutlaka yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşillikler tüketin. O sabah ekmekten vazgeçin.

İkramlara ek olarak bir salatanın eşlik etmesi harika olur. Tavuklu, börülceli ya da közlenmiş sebzelerin eşlik ettiği salatalar özellikle diyet yapan arkadaşlarınızı psikolojik olarak yormayacak tercihlerdir.

Çay, kahve dışında başka içecekler gün ortamına dahil edilmemelidir.

Şerbetli bir tatlı yerine sütlü olan tatlılardan tercih edilmesi çok daha uygundur.

En güzel öneriyi en sona saklamış olabilirim. Altın günlerinizin olduğu haftaya 3 gün 45’er dakika olacak şekilde tempolu yürüyüşler ekleyin. Sevgiler

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.