Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62944.748$

AHMET BAŞKANIN YÜKSEK PERFORMANSI HASAN BAŞKANIN KERAMETİ (!)

17 Ekim 2023, Salı 00:00
Hafta sonunun yoğun performansı dün özellikle Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Beyin milli maç sonrası geceyi Konya’da geçirmesi ardından da şehrimizde gerçekleşen bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılması ile bizde siyasiler gibi oradan oraya koşturuyorduk.
Bu resmi törenleri zaten gazetemizde, internet sitemizde ve sosyal medya paylaşımlarında görüyorsunuz.
O zaman biz milli maç ve programların perde arkasında kalan hiç kimsenin yazmayacağı ve paylaşmayacağı konuları sizlerle paylaşalım.
SELÇUKLU’NUN VE
AHMET PEKYATIRMACI
BAŞKANIN YÜKSEK
PERFORMANSI
Bu sütunlarda sürekli yazılarım sürekli olarak tarihe not düşüyorum.
Selçuklu Belediyesi’nin ve Ahmet Başkanın, Uğur İbrahim Altay’dan sonra böyle bir performans gösterebileceğini söyleseler inanmak elime yazıp verseler çöpe atardım.
Ama bizde dün Sayın Bakan Osman Aşkın Bak ile programları geriden de olsa takip etmeye çalıştık.
Ahmet Pekyatırmacı Beyin her gün üzerine koyarak Selçuklu’da gösterdiği başarı ve Selçuklu’nun o kozmopolit yapısına rağmen üniversite gençliğinden sanayicilerine, emeklisinden esnafına olan memnuniyetini pür dikkat izliyorum.
Gözümüz renkli filan değil ama biz yine maşallah diyelim nazar değmesin.
HASAN KILCA’NIN
MAÇ KERAMETİ
Türk Milli takımının pazar akşamı tarihi maçını üç merkez ilçe başkanımız her zaman her yerde olduğu gibi Hasan Kılca, Ahmet Pekyatırmacı ve Mustafa Kavuş yan yana izlemişler.
Dahası maçın ilk yarısının bitiş düdüğü ile birlikte morali bozulan Meram Belediye Başkanımız Sayın Kavuş üzüntü içerisinde tribünü terk etmiş.
Maç başlamadan üç başkan ile çevresindekiler yaptığı yorumda ise daha maç başlamadan Sayın Hasan Kılca maç tahmininde “4-0 kazanırız” demiş.
Maç böyle bitip herkes evine mutlu bir şekilde gidip ayaklarını uzatınca Hasan Kılca’nın maç tahmini gelmiş.
Herkes başlamış Sayın Kılca’yı arayıp tebrik etmeye.
Ve ardından da Hasan Başkanı maça çağırıp uğurlu gelmesini isterlerken birisi sormuş başkanın bu kerametinin sebebi nedir?
Hasan Başkan da boş adam değil tabii.
Burada kaç defa yazdık Hasan Başkan eskiden sahada şimdi de halı sahada çok iyi bir sporcudur.
Hasan Başkan cevabı yapıştırmış;
“Ne keramati.
Benim yaptığım analiz buydu.
İyi analiz yaparsanız bu maçın 4-0 biteceğini bilirdiniz” demiş.
……….
Bu fotoğrafa hiç dikkatli baktınız mı?
Bu kareyi bende sosyal medyadan aldım.
Bakın Sayın Mehmet Günbaş için bu sütunlarda hep Konya’nın KARA KUTUlarından diye bahsederim.
Sayın Günbaş milli maçı başkanların önünde seyrediyor değil mi?
Protokol bile geride kalmış(!)
BANA ŞAHLANAN
VATANDAŞ YANILIYOR
DER MİSİNİZ?
Biz okurlarımıza hep saygı gösteririz.
Onların yazdıklarına samimiyetlerini de güveniriz.
ŞAHLANAN VATANDAŞ rumuzlu okurumuz dün ikinci kez şöyle yazıyordu
“Selçuklu Meram belediyeleri tarafından boy boy afişe edilen sosyal medyada her gün ilan edilen yeni üniversiteye giren hemşerilerimize yardım denilen paralar hala yatırılmamış olup bir zahmet yatırsınlar.
Ya da yapamayacakları işin reklamını yapmasınlar.
Bu konuda hassasım takipteyim çocukları kandırmayın paralarını verin.
Ayrıca suya da zırt pırt zam yapmayın bunu da belirteyim.”
…………..
Değerli başkanlarım aman ne olur bugün beni ekip arkadaşlarınızla bilgilendirin.
Bu yanlış bilgi.
Biz gençlerin parasını yatırdık deyin.
METEOROLOJİ
NİYE BÖYLE PATLADI
Biz koşturmacanın içerisinde bazı şeyleri de zaman zaman atlıyoruz.
Dün bir dostumuzun sohbetinde bizi uyarması ile bu konuyu geç de olsa sizlerle paylaşalım istiyoruz.
Malum hepimiz özellikle cep telefonlarımızda hava durumuna bakarak kendimizi, işlerimizi ayarlıyoruz.
Çiftçilerimiz de bu ekibe dahil.
Meteorolojinin bilgilerine göre hava sıcaklıkları artıyordu.
Cumartesi Pazar hava pırıl pırıl güneşli idi.
Cumartesi akşamüzeri eve gittim.
Çok yorulmuştum.
Biraz bahçeyi sulayım kendimi kafamı resetleyeyim istedim.
Tam bahçeyi sulamaya başlamıştım ki birden bizim evin arkasında gökyüzünün karardığını gördüm.
Biraz daha baktım bize göre arkadan gelen kara bulutlar mutlaka yağmur getirir.
Hatunu seslendim
“Şu hava durumuna bir bak.
Sanki yağmur geliyor.
Yağmur varsa boşuna bahçeyi sulamayalım.”
Hatun birazdan seslendi.
“Yağmur filan yok.
Güneşli bilmem kaç derece
Sen sulamaya devam et”
…………..
Saat akşam 7’ye kadar bahçeyi bir güzel suladım.
Oturdum basketbol maçlarını izlerken saat 23 gibi gök gürlemeye şimşekler çakmaya başladı ve sanki gök delindi sular boşaldı.
Bırakın bahçenin halini sokaklarda sel oluşmuştu.
…………
Yahu dünya yapay zeka ile dünya savaşlarına hazırlanırken bizim özellikle son yıllarda tam isabet verileri ile gönlümüzde taht kuran meteorolojiye ne olmuştu da böyle patlamıştı?
Meteoroloji yetkilileri cumartesi pazar bizleri böylesine yanılttığı için bir özrü bile çok mu görüyordu?
Ne dersiniz?
Hiç de iyi olmadı değil mi?
Dahası biraz da ayıp oldu gibi
 
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Sana sen değiştiğin için kızacaklar ama kimse ben niye sebep oldum demeyecek.
 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 
Kampüs yolunda ağır tonajlı araçlar özel otomobillerin sayısından daha fazla olup trafik akışını engellemedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Yorumlar

  • yorum avatar
    şahlanan vatandaş
    17-10-2023 17:45

    sayın uğur beyciğim meram belediyesi bu gün çocukların parasını yatırmış olup kendilerine teşekkür ederiz bu arada suya yapılan zamları unutmuyoruz unutturmuyoruz aman onuda takipteyim bahçe bağ mesken ne varsa yivlemişler.

  • yorum avatar
    Düşünen Adam
    17-10-2023 13:24

    Aslında konudan alakasız bir şeyler söylemeye çalışıyorum. Bir kişiyi dahi ikna etsem yeter. Spordur magazindir iyidir diyecek oluyorum ama ne yazık ki bizi gitgide daha çok batının kölesi haline getirip onların pazarı olmamıza neden oluyor bunlar. Adam neden İslam dinine ya da tüketim karsiti olan Rus ideolojisine saldırıyor da mesela onların kölesi olmayı kabul eden, onların şubesi olan Güney Koreye ya da farklı dini inancı olan Japonlara savaş açmıyor. Her şey ithalat ihracat ve pazar meselesi. Ilımlı İslam ile bizi tampon ülke olarak kullanacaklar ve kullanıyorlar. Randt corporation planı bunlar hep. Önünde Atatürk ulus devlet ideolojisi duruyorsa onu yıkarlar, radikal İslam durursa muhafazakar gelenekçi durursa onu da yıkarlar. Onlar gibi davranır gibi görünüp onlardan faydalanmayi seçseydik Atatürk gibi ama kendimiz olsaydık onu da beceremedik. Ben şuraya birkaç link bırakayım birkaç kişiyi aydinaltsam yeter.Ayrıca sanat spor vs başarılar ile bizi uyutuyorlar. Aslında isteseler bir kötü hakem yollayıp bizi eleyebilirler eskiden çok kez yaptıkları gibi ama tam tersi İngiltere örneğin bizim lige çok iyi oyuncularını neden gönderdi kendi ihtiyacı yok muydu bunlara diye iyice bir düşünmek lazım. Onların temsilcisi olup dünyada biz de diğerlerine kölelik yaptıralim diyen siyasi görüşe dünya görüşüne sahip olmadığım için uyarayım istiyorum insanları. Irak gitti Suriye gitti sırayla bütün madenleri yeraltı kaynaklarını aldıkları gibi kültürel olarak insanlari dejenere edip yozlastirdiklari için batının sadece ahlaksızlik ve zevkine aşık toplumlar yetişiyor fethedilmesi kolay. https://islamiyontem.net/ilimli-islam-projesi_204https://iktibasdergisi.com/2019/09/16/ilimli-islam-projesi-halen-yurutuluyor-mu/https://www.mepanews.com/randin-amerikan-stratejisini-ozetleyen-raporu-abdnin-musluman-muttefikleri-8610h.htm

  • yorum avatar
    VATANDAŞ
    17-10-2023 13:19

    Bu konya meteoroloji müdürlüğüne hayret ediyorum. Ben ne yaptıklarını anlamadım ama onlar anlıyorlar mı bunu da bilemiyorum. İstanbul'da yağış var verse saatinde yağar. Ama bizim burada en güzelini meteoroloji yapmakta. Aynı deprem gibi Allah Bilir yazsa daha iyi olacak. Çünkü hiç tutturamamaktalar. Bence o kurumu boşuna işgal etmesinler

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    17-10-2023 10:57

    bi kerametiniz eksikti.

  • yorum avatar
    Konyalı Hasan
    17-10-2023 09:41

    Birde şunu belirtmek isterim, bu yollar sadece özel otomobiller için mi yapıldı. Başka bir araç yolları kullanamaz mı? Otogar kavşağında tramvaylar yüzünden trafik kilitleniyor, özel otomobiller yüzünden kilitlenir, yayalar karşıdan karşıya geçemiyor, kavşağın içinde bir yerden bir yere koşturuyorlar. O zaman otogar kavşağında özel otomobiller, yayalardan fazla olup, trafik akışını engellemedikleri zaman daha iyi ADAM mı oluruz diyeceğiz.Sayın yazar, bir kesim veya grubu yerin dibine sokuyon, bir kesimi ise göklere çıkarmaya çalışıyon. Özel araç sahipleri toplu taşıma araçlarını kullansınlar, sorun çözülür. Mesala kampüs yolunda veya o tarafta çalışanlar, Meram da villa da oturmasın, yazır mahallesinde otursun. Trafik bu kadar sorun olmaz o zaman.

  • yorum avatar
    Konyalı Hasan
    17-10-2023 08:46

    Kampüs yolunda ağır tonajlı araçlar özel otomobillerin sayısından daha fazla olup trafik akışını engellemedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz. Siz böyle yazarsanız vatandaş ne desin? Köprü inşaatı var kampüs yolunda, kazma kürekle mi? yapılacak bu yollar. O zaman bizde diyelim; Konya'da köşe yazarları, yerel gazetelerden fazla olup, güzel yazıları engellemedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

  • yorum avatar
    Konyalı Hasan
    17-10-2023 08:46

    Kampüs yolunda ağır tonajlı araçlar özel otomobillerin sayısından daha fazla olup trafik akışını engellemedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz. Siz böyle yazarsanız vatandaş ne desin? Köprü inşaatı var kampüs yolunda, kazma kürekle mi? yapılacak bu yollar. O zaman bizde diyelim; Konya'da köşe yazarları, yerel gazetelerden fazla olup, güzel yazıları engellemedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.