Konya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2413.8
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57798.03$

Acilen golcü alınmalı...

20 Ağustos 2019, Salı 08:55

Sezonun ilk maçında, Ankaragücü'nü ağırlayan Konyaspor'da, göze batan ilk mevkii tabikii forvet oldu. Eski günlerinden oldukça uzak olan Bajıc'in, Konyaspor'un  gol  yolunda tek alternatif olması, Konyaspor'un  belki ilk maçta değil ama sonrasında oldukça başını ağrıtır gibi gözüküyor. Transfer dönemi bitmeden hem Aykut hoca, hem de yönetim, hızlı düşünüp, yere daha sağlam basan, kuvvetli, hızlı bir golcüyü mutlaka takıma kazandırmak zorundalar.

Cuma ve Cumartesi günkü bir kaç maçı izleyince, bu sezonun oldukça zorlu geçeceğinin sinyalleri verildi. Büyük tabir edilen! takımların, rakipleri karşısında deyim yerindeyse tel tel dökülmeleri, 'Anadolu'nun şahlanışını' andırırken, bu mücadelelerin arkasından Konyaspor'un, belki de ligde şu an hem kadro hem de yönetim olarak sıkıntılar yaşayan  ve şu an ligin en zayıf takımı görüntüsünü çizen Ankaragücü karşısında bol gollü bir galibiyet alacağından şüphemiz yoktu.

Şu ana kadar sadece 3 transfer yapan ve bu transferlerden sadece ikisi ile ve bir türlü çeşitli sebeplerden dolayı oynama şansı yakalamayan Erdon Dacı ile maça çıkan yeşil beyazlılar, takımın iskelet kadrosunda yer alan bilindik 8 isim ile taraftarıyla buluştu. İlk dakikalarda kısmen boş olan tribünler dakikalar ilerlerken dolsa da; taraftarda coşku çok azdı. Hele hele ikinci yarının son bölümünde yok denecek kadar azdı.  Stadyum kapasitesinin yüzde 5'lik  kontenjanına sahip olan ama tamamını doldurmayan Ankaragücü taraftarı ise, 90 dakika boyunca hiç susmadı. Daha az kişiden oluşan uğultu- gürültü-tezahürat, ilk kez bizim taraftarların sesini bastırdı. 

Bunun sebepleri vardır tabii. Görmek istediği, izlemek istediği, heyecan yaratacak bir transfer olmayışı olabilir elbette...!

Yeşil beyazlılar, maç boyunca net sayılabilecek pozisyonlar buldu. Ömer Ali ile ilk yarıda direğe takılmasına rağmen, oyun anlamında iyi mücadele etti. Rakibin net sayılabilecek belki de bir pozisyonu varken, temsilcimizin bulduğu pozisyonlarda özellikle Bajic'in güçsüz olması, hareketsiz oluşu ligin ilk maçında gol yolundaki engeldi. İlk kez bir süper lig maçında forma şansı bulan Erdon Daci'de, tecrübesiz olmasına rağmen kaleye direk giden bir oyuncu profili çizdi. Zaman ilerledikçe onun da daha fazla katkı sağlayacağından şüphemiz yok. Genç Ali Yaşar'da, uzun yıllar Konyaspor'a faydalı olabilecek bir isim.

Ancak, dedik ya; iyi mücadele puan getirmiyor. Puan veya puanlar alırsan kasan doluyor.  Paran olunca da; sesin daha gür çıkıyor.

Bu sebeple, ligin ilk maçında iyi mücadele var, pozisyonlar var ama gol yok.

Bu yüzden de sadece Bajic'e bel bağlamak yanlış olur diye düşünüyorum.

Yukarıda da dediğimiz transfer dönemi bitmeden yere daha sağlam basan, kuvvetli, hızlı bir golcü mutlaka takıma kazandırılmalı.

Sadece golcü mü?

Yedek kulübesi de az da olsa zenginleştirilmeli. Oyuna sonradan girip, skoru değiştirebilecek  hamle oyuncuların yokluğu, elbette ki  teknik kadronun da elini kolunu bağlıyor.

Bu konuda Aykut hoca da inisiyatif alarak, bir kaç oyuncuyu Konyaspor'a kazandırmalı.  Müzmin sakatların çok olduğu böyle bir Konyaspor kadrosu, sıkıntı yaratabilir...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.