Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.0
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63209.38$

Yerel başarı, Konya kazanıyor

11 Ekim 2022, Salı 00:20

Siyasette kavga vazgeçilmez argümanlardan biridir. Kavga edeceksin, KAOS ortamı oluşturacaksın ki, gereksiz insanlar onlarla uğraşırken sen kendi işini yapmaya devam edeceksin.

Geçmişten gelen siyasi anlayışın bir parçası olan kavga, günümüzde pek kullanılmasa da bazı gereksizlerin halen başvurduğu bir yöntem olmaya devam ediyor. Siyasi parti genel merkezlerine baktığınız da kendi aralarında bile bir araya gelemeyenlerin olduğunu görüyoruz. Toplanıp, karar alıyorlar ve sonrasında alınan bu kararı hiçe sayan biri çıkıyor.

***

Tabi bu durum genel başkanlar için çok da kolay değil. Beraber yola çıktıkları insanları durduramıyorlar. Masada aldıkları kararı hiçe sayan bir partilinin açıklamaları sonrasında kendi kendilerine düşüp kavga ediyorlar. Bu da toplumda beklenen cümleleri beraberinde getiriyor. Kendi aralarında ittifak olamayanlar ülke yönetiminde nasıl birlik olacaklar gibi…

***

Aslında bu durum, iktidarın da işine geliyor. Onlar kendi kavgalarını yaparken iktidar üretmeye devam ediyor. Yeni yasalar, kanunlar çıkartarak ülkenin geleceğini korumaya devam ediyor. Meclisin açılması ile gündeme gelen birçok konu, ülke geleceğinin daha emin adımlarla ayakta durmasını sağlayacak adımlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışının ardından atılan adım. Sanki başörtüsü sorunu varmış gibi yeniden gündeme getirilmesinin altında yatan nedene baktığımız da aslında bilinçsiz bir çıkış olduğunu görüyoruz. Toplumda kabul görmeyen bu çıkış anayasal düzenleme ile daha da güvenli hale geliyor.

***

Siyasetin merkezinde KAOS devam ederken, yerel yönetimlerin başarılı çalışmaları toplumun beğenisini kazanmaya devam ediyor. Son günlerde takip etmeye çalıştığım birçok yatırım, şehrin değişimine önemli katkı sunuyor.

Örneğin Karatay Belediyesi geçtiğimiz gün 3 yıl da 102. yatırım projesini hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadı. Bekli zikretmek kolay gelebilir, 102 der geçeriz. Fakat bu projelerin her birinin ciddi maliyetler getirdiğini ve daha önemli Karatay insanına katkı sağladığı, onların hayatını kolaylaştırdığı gerçeği görülüyor. Belediyeler bunun için yok mu zaten? Yatırım yapacak ve ilçesinde yaşayan insanların hayatını kolaylaştıracak. Bunu Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibi çok iyi yapıyor. Biliyorum ki, daha da iyi projeler hayata geçirecek ve Karatay’ın cehresini değiştirmeye devam edecek.

***

Belediyeciliğin en zor yapılabileceği ilçelerden olan Meram’da da işler tıkırında gidiyor. Doğası ve tarihi geçmişi ile her zaman Mevlana’dan sonra akla gelen Meram olmuştur. Meram Konya dışında aslında Konya’nın önemli bir vitrini olma görevi yapıyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, son hamleleri ile eski yapıdan kurtarmaya çalıştığı Meram, yeni yüzü ile gelecek yıllara hazırlıyor. Eskiden Meram’ın ikinci yüzü dediğimiz bölgelerde yeniden yapılaşma yaparak, yeniden inşa etmenin peşinde. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibinin başarılı birçok projenin hazırlığını yaptığı gerçeğini görüyor ve biliyorum. Bunun için de Meram için daha güzel projelerin hayata geçirileceği günlerin takipçisi olacağız.

***

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yatırıma müsait, Türkiye’nin birçok ilinden daha büyük bir ilçeyi yönetme şansı Selçuklu da yaşayanlar için önemli bir şans diye düşünüyorum. Yaptıkları çalışmalar ile, adından söz ettiren Selçuklu Belediyesi’nin yakında hayata geçireceği Türkiye’de ilkler olan projelerinin varlığından haberdarız. Selçuklu Belediyesi’ndeki ekibin başarılı işlere imza attığını göreceğiz. Türkiye’de ilkleri hayata geçiren Selçuklu Belediyesi’nin ilkler ile yine karşımıza çıkacağını görüyoruz.

***

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.