Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2395.6
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59822$

YENİ BİR PARTİ DAHA

14 Ağustos 2023, Pazartesi 00:00

Eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu’ndan sonra, eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek de yeni bir parti kurdu.

Serdaroğlu’nun kurduğu Doğru Partinin kuruluş tarihi 2020.

Zeybekoğlu’nun kurduğu Ata Partisinin  tarihi ise 1 Ağustos 2023 yani bundan 15 gün önce.

Geçmişte siyasetin zirvesinde yer bulan ve milletvekillileri, parti yöneticilikleri, bakanlıklar ve parti genel başkanlıkları (Zeybekoğlu ,Büyük Birlik Partisi ) yapan insanların, ilerleyen yaşlarına karşın siyaset peşinde koşuyor olmaları tuhaf geliyor insana.

Tuhaf ve nezaketsiz.

Tuhaf, ilerleyen yaşlarda 80 yaşa merdiven dayamış olmaları ve ülkede değişen siyaset anlayışı karşısında siyasette kendilerini farklı ve üstün görmeleridir.

Nezaketsiz, siyaset yapma yeteneğine sahip genç kuşakların siyasi alanında önlerini kesme teşebbüsü içinde olmalarıdır.

Siyaset yapabilecek üstelik çağın şartlarına uygun (bilgi, teknoloji, iyi eğitim) yüzbinlerce genç kuşak bulunuyor ülkemizde. Böyle gençler için “dede” mertebesinde  olanların siyaset hamleleri neyi değiştirebilir ya da hangi sonuçlara hizmet ediyor olabilir ki? En son Mayıs 2023 seçimlerinde, hangi sonuçlara hizmet etmiş olduğu görüldü.

İleri yaşlarda oldukları halde siyasetten neden vaz geçemiyorlar? Bunu anlamakta zorlanıyor insan. Siyasetten maksat milletvekilliğiyse, milletvekilliği yaptılar. Milletvekili emeklisi oldular. Bugün iyi de milletvekili emekli maaşı alıyorlar. Milletvekili emekli aylığı, 7 bin 500 lira emekli aylığı alan insanların tam 7 katına yükseldi.

Bakanlıksa, geçmişte bakanlık yapan ileri yaşlarda siyasetçiler var.

Parti yöneticiliğiyse, geçmişte parti yöneticilikleri yapan ileri yaşlarda siyasetçiler var. Rıfat Serdaroğlu ve Namık Zeybekoğlu örneğinde olduğu gibi.

Kaldı ki siyasi hayatlarında bir takım ticari işlerden kazanç temin edenlerde oldu, siyasette.

Ölünceye kadar aktif siyaset arzusu daha başka bir hesap olmalı.

Çevrenizde geçmişte bir kısmı hasbelkader milletvekili olmuş  siyasetçilere bir sorun, milletvekili olmak istemeyenler çıkacak mı bakalım aralarından. Çıkmayacak, çıkmadığı gibide  kendisinin şehir ve ülke için ne kadar değerli ve gerekli  olduğunu size anlatmaya çalışacaklardır. Bu vazgeçilmezlik siyasette Asya kafası olmanın bir örneği olmalı, istisnası çok az olmakla birlikte.

Bu arada adları her ne kadar yeni olsa da  yeni kurulan partilerin ortak özelliği önceki dönem siyasette bulunan partilerin devamı niteliğinde olmalarıdır. Rıfat Serdaroğlu’nun Doğru Partisi böyle bir partidir. Namık Kemal Zeybek’in Ata Partisi de böyle partidir. Zeybek’in  geçmiş partilerine baktığınız zaman  bugün kendisinin “Biz hem ülkücü  hem devrimci partiyiz” şeklindeki sözleri, bu gerçeği değiştirmekten uzak görünüyor. Yeni olan bir dava yok aslında.

Atatürk dönemi uygulamaları savunacaklarını da söyleyen Ata Partinin kurucusu Zeybek’in enteresanlığı nedeniyle birkaç sözüne daha bakmak gerekiyor.

Mesela kendisinin “Tam laik devlet istiyoruz. İktidara gelmemiz halinde İmam Hatipleri kapatacağız” sözlerine. Bu sözler Ata Partisinin kime, neye hizmet edeceğini gösteren sözler olması bakımından önemlidir.

Türkiye’de parti sayısı, 130’a dayandı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.