Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2409.6
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63510.94$

Yasak mı var?

01 Mayıs 2021, Cumartesi 11:01

“Tam kapanma” adı altında yeni bir sisteme girdik. Fakat bu tam kapanmadan kimler muaf, kimler muaf değil tam manasıyla ortaya çıkmış değil.

Tüm kapanma dediğimiz resmi kamu kurumlar ve özel işletmeler işyerlerini kapatacak ve 17 gün açmayacak. Bunun başka bir açıklaması da izahı da yok zaten. Olması gereken bu

Tramvaya bindim, dolu. Dolmuşlar çalışıyor. Otobüsler çalışıyor. Bankalar çalışıyor. Vergi ödeyecek olan aşağıdaki tuhafiyeci, züccüciyeci kapalı. Bakar mısınız? Tezata…

İl Hıfzısıhha kurulunun bir karar alması gerekir acilen. Tüm kurumlar kapatılsın. İşletmeler kapatılsın. Eczaneler ve hastaneler ve marketler haricinde kimse sokağa çıkmasın. Her sokağa bir polis dikilsin. Evinden çıkana nereye gittiğini sorsun. Takip etsin ve marketini yaptıktan sonra evine dönme süresini geçirene ceza yazsın.

Başka şehirler bitiremezse de biz Konya olarak bitirelim şu hastalığı. Aracı olan gece vakti çıkmış köyüne gidiyor. Dün sabah saat 7.30 da bir trafik var akıllara zarar. Herkes köyüne gidiyor. İçerisinde çocuklar dolu. İki gün önce git be kardeşim.

Gariban evinde çoluk çocuk hapis ama biraz variyeti olan bir kılıf uydurup sokağa çıkıyor. Nereye gittiğini soruyorsun, işe gidiyorum diyor. Ne iş yapıyorsun telefoncu.

Yok artık kısıtlama da kapanma da söz de uygulanıyor gibi geliyor. Kitapçı işyerini açmış ne ararsın diye soruyorsun temizliğe geldim. Evde sıkıldım diyor. Daha bugün bir yarın iki.

Niye sıkılıyorsun. Çocuklarınla vakit geçir.

Aile olmanın yollarını ara.

Kimsen yoksa bile bir parkta birkaç saat otur çık evine. İnternet var. Teknoloji var. Zaman geçirirsin.

Sağlıkla kalın…

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.