Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2402.8
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59488.26$

YAPMIŞLAR

28 Kasım 2022, Pazartesi 00:00

Geçen hafta il başkanı Hasan Angı’ya  şehrimize gelecek olan sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı eserlerin ne olduğunu sorduğumda şöyle demişti: “Baktığımız zaman çok iş yaptığımızı görüyorum. Hangi birisini söyleyeyim şimdi sana”  Bizim ısrarla sormamız üzerine de ASELSAN başta olmak üzere birkaç tanesini söylemişti.

Çok iş öylemi acaba?

Bakacağız ne kadar çok olduğuna.

20 yılda yapılan hizmetlerin toplam maliyeti 80 milyar.

Bu süreçte gerçek olan  iki rüya, Yüksek Hızlı Tren ve Mavi Tünel.

Ak Parti iktidarlarının 20 yılda bu şehre yaptığı hizmetlerin muhasebesi bizim işimiz değil. Hasan beyin “Çok iş yaptığımızı görüyorum” demesi,  o anda ilk önce YHT ve Mavi Tünel’i hatırlattı bize.

Ki, başkanda zaten o sözden hafta sonunda Cumhurbaşkanı’nın şehrimize geldiğinde açılışını yapacağı son dönem eserleri kastetmişti.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın hizmete açtığı eserler.

-ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası.   Her türlü çap ve kalibredeki silah üretimiyle ülkemize savunma sanayinde üstün ve farklı özellikler kazandıran bir tesis. Ulusal olduğu kadar uluslararası prestij ve üne sahip olan bir tesis.  Alanında bir dünya markası.  Konya’da olması gereken tesislerden birisiydi. ANAP’ın iktidar olduğu yıllarda çok konulan Zırhlı Kariyer Projesi hayata geçirilemezken, ASELSAN bu dönemde hayata geçirildi.

ASELSAN şehirde iş/aş  olurken bir çok açıdan da zenginlik kaynağı oldu.

-Eğiste-Hadimi Viyadüğü.  42-166 metre yükseklik arasında olup, Türkiye’nin en yüksek ayaklı köprüsü. Eğiste-Hadimi Viyadüğü üzerinde yapımı tamamlanan 64 kilometrelik yol Çumra’dan başlıyor. İç Anadolu ile Akdeniz Bölgeleri arasındaki mesafe kısaldı.  30-40 yıldır kısaltılamayan yol, sonunda kısaltıldı. Bu yolun önemi  bölgeler arasında ticaret ve turizmi güçlendirecek olmasıdır.  Çumra başta olmak üzere Konya’nın merkez ve ilçelerinden  ayrıca Karaman’dan Akdeniz’in bazı bölgelerine bu yoldan inmek zaman ve ekonomik bakımdan tasarruf sağlayacak.

-Afşar Barajı. Ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok ama gene de birkaç cümle ile öneminden söz edelim.. Kayıp suların kazanılması ve İçme, tarım, sanayide değerlendirilmesi.  Ekonomide yeni bir katma değer alanı, Afşar Barajı.

- 5 ilçeye doğalgaz verilmesi.

-Merkezde Millet Bahçesinin hizmete açılması.

-Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımlar.

-Merkez ilçe belediyelerinin yaptığı yatırımlar.

Hasan bey, çok iş yaptıklarına söylemişti bize.

Çok iş öyle mi?

Çok işi sayıda aramamak gerekiyor, 30,40,50 gibilerinden mesela.

Sayın Cumhurbaşkanı tarafından hizmete açılan eserlerin sayısından ziyade, niteliği, işlevi, fonksiyonu önemli.

Cumartesi günü hizmete alınan eserler, nitelikli eserler. Kaldı ki sayıları da az  değil.

Yapmışlar.

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.