Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2406.0
  • BIST
    10328.07
  • BTC
    63387.14$

VAHŞETİ KINIYORUZ!

26 Kasım 2022, Cumartesi 00:23

 

Konya dün güne vahşet dolu görüntülerle uyandı. Haber merkezleri vahşeti gerçekleştirenleri kınayan açıklamalarla doldu taştı. Konya Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler büyük tepki gördü. Yapılan ilk açıklamada soruşturmaların başladığı belirtildi.

Bizim bu canlılarla ne derdimiz olabilir? Bizlere ne düşmanlıkları var da böyle bir vahşetle karşı karşıyalar. Kınıyorum! Kınıyorum! Depremlerde bile bize yardımcı olan, hayatımızın her alanında bize yoldaşlık eden can dostlarımıza yapılan bu muameleyi kınıyorum. Buna neden olanların ise en ağır cezalara çarptırılmasını istiyorum.

Sokakta bir canlıyı gördüğümüzde onu beslemek ona iyi davranmak zor değil arkadaşlar. Nefret doluyum gerçekten haberleri gördükçe bu kadar cani nasıl olabiliyorlar diye sorguladım. Nasıl bu kadar cani oluyorsunuz? Bu nefret, öfke neden? Koskoca dünyaya herkes sığdı da küçücük canlılar mı sığamadı?

Satırlarca nefretimi dökebilirim. Ama bunun hiçbir faydası yok. Aramızda böyle caniler var oldukça bu toplum gelişmeyecek. Biz ki Müslüman bir toplumuz. Hani lafa gelince her şeyi biliriz. Hocadan daha hocayız ya! Nerede sizin Müslümanlığınız? Nerede sizin dininiz, ahlakınız?

Din sadece farzları yerine getirin demiyor. Güzel ahlakı, hoşgörüyü de dile getiriyor. Bizdeki şu duruma bak. Barınakta kimsesiz küçük yavru hayvanlara bile merhamet, hoşgörü göstermekten aciziz. Şunu her zaman söylerim, okullarda ders içeriklerine hoşgörü ve ahlak kuralları de eklensin. Gerekirse zorla ezberletilsin. Ki böyleleri insanız diye ortalıkta gezmesin. Sözlerimi Cahit Zarifoğlu’nun bir sözüyle tamamlamak istiyorum: “Ben bu çağdan nefret ettim, etimle kemiğimle nefret ettim…”  

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.