Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

USTA DEĞERLENDİRME

19 Eylül 2022, Pazartesi 07:31

Son başbakan Binali Yıldırım’ın geçen hafta iki günlük Konya ziyareti merak konusu olurken, farklı yorumlara da neden oldu.

Binali bey kavurucu yaz sıcağında neye geldi?

Cevabı merek edilen sorular.

Geliş sebebi  bir erken seçimin ilk sinyalleri miydi?

Resmi programda yer aldığı gibi bir anaokulunun açılışına öğretmen olan eşi ile birlikte katılmak mıydı?

Daha başka bir sebebi  mi vardı bu ziyaretin, diğerlerine göre çok daha önemli olan. Mesela; uluslararası bir gıda firmasının Türkiye’de yatırımları olan bir Arap ülkesine  pazarlanmasında nabız yoklamak gibi.

Tüm bu soruları siyasetin ustası Ak Parti il başkanı Hasan Angı’ya sordum.

İlk sorunun cevabı erken seçim.

Angı: “Kasım’da erken genel seçim falan olmaz. Ben önümüzdeki Kasım ayında erken bir seçim görmüyorum. Her şeyden önce yılın ilk aylarında çıkartılan seçim kanunu buna elvermez.  Aradan bir yılın geçmesi gerekiyor. Bana sorarsanız 2023 yılının bahar aylarında erken bir seçim olabilir. Şahsi kanaatim 2023 yılının Mayıs’ında erken seçimin olabileceği yönünde. Mesela,  7 Mayıs 2023’de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu yapılabilir. Bu aralar bizim hizmet hamlelerimizi erken genel seçim hazırlığı olarak görenler yanılıyor. Çünkü bizim hizmetlerimiz aralıksız sürüyor. Halka hizmet için illaki ülkenin seçim atmosferine girmesi gerekmiyor. Bu yanlış bir düşünce. Biz parti olarak bu görüşe hiçbir zaman katılmadık.”

2. Sorunun cevabı anaokulu.

Angı: “Tamamı bağışçılar tarafından ve yerel yönetimlerin koordinatörlüğünde 81 ilde, 81 anaokulu yapılıyor. Eşi öğretmen olan Binali bey davet üzerde şehrimizde yapımı tamamlanan bu anaokulunun açılışına eşiyle birlikte gelip katıldı.  Bu, bu kadar net. Sonra kendileri bir takım ziyaretlerde bulundu. Çumra’ya gidildi. Çumra belediyesinin önünde kendilerinin kısa bir konuşması oldu. Çumra Şeker Fabrikası tesislerinde birlikte yemek yenildi. Binali bey gerek bakanlıkları döneminde, gerekse Meclis başkanlığı ve başbakanlığı döneminde Konya’ya hep ilgi göstermiştir. Konya’ya çok önemli hizmetler yaptı başbakanımız.”

3. Sorunun cevabı, uluslararası bir gıda firmasının pazarlanması.

Angı: “Yok böyle bir şey. Manipüle ediliyor. Böyle düşünenler yanlış yapıyor. Şehre yazık oluyor. Hakkında algı yaratılmaya çalışılan o uluslararası gıda firmasına yazık oluyor. Ayıp ediyorlar. Oraya gidip yemek yenildi hep birlikte o kadar. Kesinlikle öyle değil ama diyelim ki manipüle edildiği gibi. Bu işler böyle yapılmaz. Hassasiyet olur. Adabı olur. Bir çeşit itibar suikastı yapılmaz. İncitmemeye hassasiyet gösterilir. Bir ziyaretten ve orada yenilen bir yemekten farklı yorumlar çıkartmak doğru değil.”

Siyasetin ustası Hasan Angı son başbakan Binali Yıldırım’ın şehrimize yaptığı iki günlük ziyaretini böyle değerlendiriyor.

Usta değerlendirmeler.

Merak edenler için yazdık.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.