Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2410.0
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63533.75$

Umutsuz gençler

03 Haziran 2023, Cumartesi 00:00

14 Mayıs itibari ile gençlerin siyasete olan ilgisi bir hayli arttı. Değişim için bekleyen gençler ikinci seçimden sonra git gide umutsuzluğa kapıldı.

Alman Konrad-Adenauer Vakfı tarafından Türkiye'de yapılan bir saha araştırması gençlerin büyük çoğunluğunun gelecekten umutsuz olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre ülkedeki ekonomik koşullar nedeniyle hayal kırıklığı ve karamsarlık yaşayan gençlerin yüzde 72.9'u imkanı olduğunda başka ülkede yaşamak istediğini söylüyor.

Türkiye tablosuna bakıldığında gençlerin düşünceleri şaşırtıcı değil. İçinde bulunduğumuz ekonomik krizin yükü işçilere, gençlere yıkılıyor. Öğrenciler okul ve sınav stresiyle gelen zamlar arasında bocalarken, bir yandan okumaya çalışıyorlar. Öğrencilerin değişime en çok değindiği, ortak bir üretimde yan yana gelirken aynı derdi, aynı heyecanı paylaştığı alanlar kısıtlanıyor. Yaşadığı bu döngüde yaşayan gençler için değişimin uzak gelmesi, umutsuz ve mutsuz hissetmeleri doğal bir sonuç. Döngüyü kırmanın tek yolunu da ülkeyi terk etmekte görüyorlar.

Peki gerçekten kendi ülkemizde insanca yaşamanın yolları tıkalı mı? Okulda yurtta, sokakta, işte, stajda hayat şartlarını kendi lehimize çevirebilmek için neler yapabiliriz? Herkesin kendine bu soruları sorması gelecekten bu kadar umutsuz olmaması gerekir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.