Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2407.6
  • BIST
    10178.41
  • BTC
    63672.83$

Toplu yaşamın soru(n)ları

29 Ekim 2022, Cumartesi 00:54

Hepimizin şikayetçi olduğu bir konuya değinmek istiyorum. Konya’da tramvay ve otobüslerin olması ulaşım alanında ferahlık sağlıyor. Fakat şöyle bir durum var ki; insanlar yolculuklarda oturacak yer bulamıyor. İş merkezine gitmek için uzun bir yola katlanmak zorundayım. Hafta içinde oluşan yoğunluktan dolayı çoğu kez ayakta kaldım. Düşünsenize 1 saatlik bir yolunuz var ve ayakta gidiyorsunuz. Gerçekten çekilmez oluyor. Bence otobüs ve tramvay seferleri arttırılmalı. Sadece iş insanları değil toplu taşıma araçlarını kullananlar arasına öğrencilerde girince o yol iyiden çekilmez oluyor. Zaten kalabalık olan araçlar iyiden tıklım tıklım oluyor. Ben bu konuda diğer insanlara göre yine avantajlıyım. Sabah alıyorum bisikletimi çıkıyorum yola. Tabii şu an böyle kış gelince yine toplu taşımayı kullanmak zorundayım. Yine o yoğunlukta uzun bir yola sabredeceğim. Geliyor gelmekte olan :)

Diğer bir konu insanların toplu taşıma araçlarında gürültü yapması, inecek veya binecek yolculara yer açmaması da beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Geçen şöyle bir olay başıma geldi; işten çıktım eve gitmek için tramvaya yürüdüm. Durak kalabalıktı. Sanırım bunda mesai bitiş saatinin de payı var. Kulaklığımı taktım tramvayı beklemeye koyuldum. Fakat tramvay öyle dolu geldi ki şaşıp kaldım. Tramvay durdu yolcular durağa inmeye çalışırken 60’lı yaşlarda bir amca onlara müsaade vermeden binmeye çalıştı. Şimdi orada adam kalabalığın arasında düşse bunun sorumlusu inmeye çalışan insanlar mı olacak? Yapmayın ya rica ediyorum. İnecek yolculara müsaade edin bırakın insinler. Zaten o kadar kalabalık bir tramvayda yolculuk etmek zor bir de bunu daha zorlaştırmayın. Özellikle yaşlı amcalarımız teyzelerimiz...

Onlara yer vermek bizim görevimiz. Önceliğimiz yaşlılar ama inmeye çalışan insanları ittirerek tramvaya binmekte ne!

Gerçekten bu durum beni çok rahatsız eder. Bu sorunu aşmak için sefer sayılarının biraz daha artmasını istiyorum. Öyle olursa insanlar rahat rahat oturabileceği bir koltuk bulur ve kimseyi rahatsız etmeden yoluna gider. Bak unutuyordum en önemli konuyu; Lütfen toplu taşıma araçlarında parfüm, kolonya, deodorant gibi ürünler sıkmayın. Kalabalık bir alan zaten fazlasıyla havasız bir de parfüm kokusu olunca iş çekilmez bir boyut alıyor. Şöyle düşünelim; astım hastasısınız ve kapalı, kalabalık, havasız bir ortamda parfüm sıkıldı. Ne hissedersiniz? Bakın bu ciddi bir mesele. Rica ediyorum parfümlerinizi evinizden çıkmadan sıkınız. Peki sorunlar cevaplansa ne olur?
Tüm bunlara kulak verilse bakın samimi söylüyorum, bu söylediklerim ciddiye alınıp uygulansa, yolculuklar o kadar rahat ve çekilir olur ki. Gel gör ki ne kulak asan var ne ciddiye alan. Umarım kış gelene kadar biraz daha düzelmiş olur bu durum. Çünkü soğuk havada bisiklet kullanmak çok zor oluyor gerçekten… İşin esprisi bu tabii ama bu durumun çözülmesi gerek. Lütfen biraz daha gayret edelim.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.