Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2398.1
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59798.26$

TEMİZE ÇIKMA SEANSLARI

02 Ağustos 2023, Çarşamba 00:00

“Bütün yolları denedim. En son tercihim CHP listelerinden seçime girmekti. Açık söylüyorum ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye gelin birlikte girelim dedim. İyi Partiye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım dedim.”

Yukarıda okumuş olduğunuz sözlerin sahibi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na ait.

Siz okuyunca şaşırdınız mı bilmem ama biz şaşırdık. Çok fazla insanda şaşırmış olmalı. Şayet Ahmet Davutoğlu’nun yukarıdaki sözlerin farklı kaynaklardan okuyanlar olduysa tabi.

Davutoğlu okumuş olduğunuz  dayanaksız sözleriyle anlaşıldığı kadarıyla Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle  milletvekili seçimlerine farklı gözle bakıyor.

Olabilir mi?

Mümkün mü?

Değil elbette.

Bu bakış, olabilirlikle alakası olmayan bir bakış.

Öyleyse ne?

Patronluğunu CHP ve onun lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı 6’lı masa saçmalığına destek sağlayan Davutoğlu’nun,  sağ seçmen kitlesi karşısında kendisini temize çıkartma seanslarından birisi daha olmalı. Daha öncede buna benzer açıklamalarda bulunmuştu Davutoğlu. Ayrıca partisinin ağzı laf yapan yöneticileri de ekranlara çıktığı zaman aynı düzlemde açıklamalarda bulunmuşlardı.

6’lı masanın diğer bileşenleri olan İyi Parti, Deva ve Saadet Partilerinin genel başkanları başta olmak üzere bu partilerin yetkili ağızları da sağ seçmen karşısında temize çıkma seanslarını kamuoyu önünde sürdürmüşlerdi. Bugün de sürdürmekteler.

DAVUTOĞLU’NUN SON AÇIKLAMALARI

Türkiye’de siyasetin birkaç istisna partisinden olan Ak Partinin Genel Başkanlığını yapan, Dış İşleri Bakanlığı sonrada Başbakanlık yapan muhafazakar bir siyasetçinin, o geçmişe yakışmayan sözleri karşısında hayrete düşüyor insan.

Siyasetçilerin, “millet unutur” genellemesi de büyük oranda eskisi  gücünü kaybetti günümüzde.

Dolayısıyla Davutoğlu’nun seçimlerden önce CHP ve 6’li masanın ortak Cumhurbaşkanı adayları Kılıçdaroğlu adına oy istediği, yol açtığı ve kampanyalar düzenlediği de unutulmayacaktır.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının baştan beri Kılıçdaroğlu’nun olacağı biliniyordu.

Gelecek Partisinin hemen her mensubu da bunu biliyordu.  Parti teşkilatları biliyordu. Bizde  ortak Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olacağını, iki yıl önce GP’li arkadaşlardan duymuştuk. Malum olanı üstelik destek verdiği halde Davutoğlu’nun “Sağ seçmen CHP’ye oy vermez dedim” demesi,  tuhaf geliyor insana. Ayrıca manevralar güven kaybından başka işe de yaramıyor.

Davutoğlu’nun, “Denedim, dinlemediler” şeklindeki sözleri de İyi Parti, Deva ve Saadet’i ateşe atan sözler değil mi? Ortaklık hukuku tam ihlal.

CHP listelerinden Gelecek Partisinin seçime girme meselesine gelince.

“Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez.” Sözleri, geçmişten gelen 70 yıllık sözler.

Sormak lazım “Siz Gelecek Partisi olarak bu tarihi sözlere rağmen CHP listelerinden milletvekili çıkartabilmek için seçimlere üstelik sağcılıkta iddialı bir parti olarak neye girdiniz?” diye.

Milletvekili listelerinde sıra kapmaca yarışına neye girdiniz?

Derin bir yenilginin yarattığı şoktan teville çıkmak mümkün değil.

Muhalefetin temize çıkma seansları  ülkede tek parti sürecini güçlendirmekten başka işe yaramıyor  ayrıca.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.