Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2402.8
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59488.26$

TEMAYÜL

24 Mart 2023, Cuma 00:02

ÇARŞAMBA günü milletvekilliği aday adaylığı başvurusu sona eren Ak Partide, Cumartesi günü (yarın)’da  temayül yoklaması yapılacak.

Ak Partiden 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili olabilmek için mevcut milletvekillerinin yanı sıra 208 aday adayı başvuruda bulundu.

Partinin il yöneticileriyle birlikte, 31 ilçe yöneticilerinden, belediye meclis üyelerinden, belediye başkanlarından, kadın ve gençlik kollarından meydana gelen 3 bin 100 üye 208 aday adayı arasından, 10 kişiyi seçecek.

Neden 10’da daha fazla değil?

Değil çünkü, parti genel merkezinin bu yönde aldığı bir karar söz konusu. O karar gereği böyle olması gerekiyor. Bunu önceki günkü yazımızda daha ayrıntılı biçimde yazmıştık.

Parti teşkilatları tarafından yarın digital ortamda belirlenecek olan 10 aday, kesin ve nihai adaylar olmayacak.  Bu teşkilat mensuplarının adaylara bakışını ölçen bir çalışma olmakla birlikte, genel merkeze ışık tutan önemli bir faaliyet olacak.

 Aday belirlemenin bir sonraki aşaması genel merkezde yapılacak olan mülakat. O mülakatta temayül sonucu ortaya çıkan 10 kişilik listede yer alanlardan üstü çizilen adaylar olabileceği gibi, listede yer almadıkları halde listeye alınan adaylarda olabilecek

Önemli olan bir bilgiyi yineleyelim.

Mevcut milletvekilleri temayüle girmiyor. Milletvekillerinin durumu sayın Cumhurbaşkanı ve genel merkez tarafından değerlendirildikten sonra belli olacak. Adaylık başvurusunda bulunmayan milletvekilleri de var. Onlardan biriside Ak Partinin en çalışkan milletvekilleri arasında yer alan Orhan Erdem. Orhan beyle önceki gün görüşürken neden adaylık başvurusunda bulunmadığını sorduğumda  kendisi bana “Siyasette tamam demesini bilmek gerekiyor” dedi.

Orhan beyle görüştükten sonra görüştüğümüz önemli bir kaynak da konuyla ilgili şöyle dedi : “Bizde aday olmamak, elimizde değil”

YENİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

Milletvekilliği adaylığında dikkat çekenler ve en bilinenler.

 Kendilerine “olabilir” gözüyle bakılan ve şans da tanınanlar. Söz konusu bakışın tek nedeni var, o da kamuoyu tarafından daha çok bilinmeleri.  Az ya da çok aşınmamış olmaları da önemli bir neden olmalı. Sonra adlarının fazla yorulmamış olmaları.

Mesela;  Refik Tuzcuoğlu,

Ercan Uslu,

Mustafa Şahin,

Ali Dığrak,

İbrahim Dıvarcı,

Adem Esen,

Fatma Toru,

Faruk Özçelik,

Ali Ergin,

Leyla Betül Küçük,

Mustafa Hakan Özer,

Latif Selvi,

Mehmet Baykan gibi.

Yarın yapılacak olan temayül yoklaması milletvekili adaylarının daha öncede yazdığımız gibi, siyasetteki Sırat Köprüsü.

Temayülde, en  iyi ve yeni olanlar arasından millet için çalışacak olanlar kazanmalı.

 

 

  

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.