Konya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2400.3
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61495.99$

Tarifsiz anılar

01 Haziran 2023, Perşembe 01:51

Eskiler eskiden güzeldi derler yaa... İşte tam bu sözle bağdaşan şeylerden bahsetmek istiyorum bugün sizlere... Kimilerimizin gözü dolarak anlattığı anılar, ömür boyunca bir yerlerde bize eşlik edecek. Hep bir hatırlarda kalacak olan anıların gün geldiğinde ne güzel günlerdi ya dedirtecek özelliği var. 

Eskiler deyince hepimizin gözünde çok sıcak ve samimi fotoğraf kareleri canlanır her zaman. Teknolojinin yaygınlaşmadığı, belki evlerde televizyon bile olmayan zamanlar… O zamanları hatırlayınca insanın kocaman bir ahh çekmesi gelmiyor mu? O zamanların içerisinde yaşarken kıymetini belki bilmediğimiz için kendimize kızmıyor muyuz? Örneğin soğuk bir kış gecesini hatırlayın. Dışarıda kar diz boyu hatta insan boyu. Okuldan zor zahmet gelmişsiniz, burnunuz, yanaklarınız, elleriniz kıpkırmızı olmuş soğuktan. Eve giriyorsunuz ortada soba çıtır çıtır yanıyor. Sobanın sesi dış kapıdan duyuluyor. İçeri girip ellerinizi hemen sobada ısıtıyor, kardan ıslanan montunuzu sobanın yanında bir yere seriyorsunuz, kurusun diye. Orada sobanın sıcağı vururken vururken uyuyup kalıyorsunuz yanında. 

Akşam babanız eve geliyor, o sobada pişen mis gibi anne yemekleri yiyorsunuz yine sobanın etrafına kurulmuş bir yer sofrasında. Yemekten sonra sobanın üzerinde tıkır tıkır kaynayan çayın yanına eşlik etsin diye kestane pişiriyorsunuz. O kestanelerin kabuklarını da sobada yakıyorsunuz. O ses ve koku… Ailenizle oturup o soba etrafında ettiğiniz sohbetler… Sobalı ev olduğu için bütün aile fertlerinin aynı odada, koltuğun yetmediği yerde yere yapılan yer yataklara doluşup yatması… O kadar tarifsiz o kadar tadı başka şeyde bulunmayacak anılar ki… Belki bizler o zamanlar bütün bunları fakirlik, yoksulluk olarak görüyorduk ancak asıl o zamanlar zengin olduğunuzu, doğal gazlı, son teknolojik makinelerin olduğu evlere geçince anlıyorsunuz. Doğalgaz petekleri üzerinde kestane pişiyor maalesef. Televizyon ve bilgisayar olan evlerde sohbet, muhabbet olmuyor, gece olunca herkes odasına gidip yatıyor. Her şey var ama tat yok. Sahiden eskiler mi güzeldi, yoksa eskiden mi güzeldi? 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.