Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2402.8
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59488.26$

TANRI KULUNDAN DİNLEDİKLERİM (1)

09 Eylül 2022, Cuma 00:02

Partilerin il başkanları önemli.

Seçime sayılı aylar kala partilerin il başkanları sıkça konuşuluyor.

Çap, donanım, bilgi birikimi, yeterlilik, partilerini ne kadar temsil edebildikleri/ partilerine ne kadar faydalı olabildikleri ve halkın kendilerinden beklentileri kamuoyunda en çok konuşulan/tartışılan konuların başında yer almakta.

Aylardır farklı kesimlerden çok sayıda insanlarla yaptığımız sohbet bilgilerini biriktirip okuyucularla paylaşmak istedim, özet halinde bugün.

Ak Partiden başlayalım.

Ak Parti İl Başkanı.

Ne ararsan var iktidar partisinin il başkanında. Çap, donanım, bilgi birikimi, tecrübe, yeterlilik, partisini temsil ve partisine faydalı olma açısından.  Fakat full yeterlilik sahibi başkanın hizmet anlamında neden full kapasite kullanmadığı merak ediliyor. Halk başkandan iktidar tarafından vaat edilen  her türlü hizmete aktif bir şekilde müdahil olmasını istiyor. Bu, başkanın elini taşın altına ezilene kadar koyma  ve bunu da halkın bilmesi durumu.

Ak Parti il başkanının kenarda kalma görüntüsü farklı yorumlara sebep oluyor. “Şayet bu bir tevazu haliyse, böyle tevazu olmaz. Bir kaptan sahanın her tarafında kaptan ve o sahaya hakim olmalı” deniliyor. Saha,  Ak Parti  icraatının söz konusu olduğu her kurum ve her yer.

CHP İl başkanı.

Tanınmıyor dolayısıyla adı da çok az kişi tarafından biliniyor. Bizim bulunduğumuz mecralarda CHP il başkanının adını bize sorunlar da oluyor.  Bilinmeyen bir insanın özel ve siyasi meziyetleri hakkında söz söylemek doğru olmaz. Doğru olan tek şey var o da, CHP il başkanının parti politikalarını halka anlatamadığı ve muhalefet görevini yapamadığı.

CHP il başkanın siyasi açıdan rahat, galesiz ve gamsız olduğu görüşü, yaygın bir görüş. 

MHP İl Başkanı.

Bugüne kadar kendisi hakkında yorum yapan birisini duymadım.  Öyle ki partili arkadaşları bile kendisinden söz  etmiyor.

Büyük Birlik Partisi il başkanı.

Bilinmiyor. Konuşulmuyor.

İyi Parti İl Başkanı.

Var, yok gibi değerlendiriliyor. Varlığı yönetimde yer alan ve seçimlerde kendisi gibi yüksek beklentileri olan birkaç arkadaşından ibaret olarak görülüyor. Konuştuğumuz mecralar ve halk muhalefet partisi olma görevini yerine getiremeyen bir İyi Parti il yönetimin varlığından söz ediyor.  Yetersizlik çok yaygın bir görüş. Yönetim  temsilde de, parti adına kazanımda yetersiz bulunuyor. Halkla temas edilemiyor.  Yaşanan sorunlar halka anlatılmıyor. Genel merkeze şirin görün gerisi önemli değil” görüşünün parti il yönetiminde hakim fikir olduğunu ileri süren aktif İyi Partililer bile var.

Halk, Meral hanıma ne kadar oy verirse İyi Partide Konya’da o kadar oy alabilecekmiş.

Gelecek Partisi İl Başkanı.

Muhalefet Partileri arasında en çalışkan ve etkili olanı il başkanı olarak biliniyor. Yeni kurulan bir muhalefet partisinin il başkanı olarak bilinçli muhalefet yaptığı, önemli sorunları korkusuz ve beklentisiz bir şekilde gündeme taşıdığı  söyleniyor.  Masa başı çalışmayan başkanın son derece çalışkanlığı kadar dava adamlığı hırsıda  gözlerden kaçmıyor.  GP il başkanının olması gerekenleri, yapılması gerekenleri kapalı kapılar arkasında sinsi bir şekilde konuşmak yerine çıkıp kamuoyunun önünde konuşuyor olması takdire değer bulunuyor.

Deva Partisi İl Başkanı.

Deva’nın il başkanı da var, yok gibi değerlendiriliyor. Kendisinin geçmişte  KTO’dan elde ettiği  isim avansını harcadığı arkadaşları tarafından bile söyleniyor. Başkanın il başkanı olarak henüz kayda değer bir varlık meydana getiremediğinden söz ediliyor.  Parti il başkanı olmaktan ziyade dernekçi mantığı ile vaziyete idare etmeye çalıştığını söyleyen çevreler söz konusu. Anlayacağınız eleştirmeden, kırmadan, dökmeden ve neyin nasıl olması gerektiğini halka anlatmadan.

Yani “Suya sabuna dokunmadan” hali.

SP İl başkanı.

Bilinmiyor. Konuşulmuyor.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı.

Bilinmiyor. Konuşulmuyor.

Bu yazıda daha çok tanrı kulundan dinlediklerimizi yazdığımızdan emin olabilirsiniz. Yazıda kendi görüşümüz gibi algılanmaya müsait kısımlar ise dinlediklerimizin bir tür ifade halidir. Bu kısımlar kesinlikle böyle anlaşılmalıdır.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Salim yıldız
    09-09-2022 21:38

    Merhaba, çok yerinde tespitler yapmışsınız, her zaman objektif yazılara değer veririm. Gelecek il başkanı dikkatimi çekti. Umarım tüm muhalefet partileri aynı çizgide olur.

  • yorum avatar
    Zeynep Eren Gelecek Partisi kadın kollarından
    09-09-2022 20:47

    Övgülerin hepsini hak ediyor il başkanımız ve onunla birlikte bu yola baş koymuş bütün il ve ilçe yöneticileri gözlemleriniz yerinde olmuş.Yazılarınız için çok teşekkür ederiz.

  • yorum avatar
    Osman
    09-09-2022 20:21

    Hasan başkanımızı tebrik eder, başarılarının devamını temenni ederim.

  • yorum avatar
    Ömer Başsız
    09-09-2022 19:31

    GELECEK Partisi Cihanbeyli İlçe Teşkilatı olarak degerlendirmenizden dolayi gercekleri kamu oyuyla paylasmanizdan dolayi şahsım ve teşkilatım.adina teşekkür ederim. Cihanbeyli den selamlar

  • yorum avatar
    Canan KART
    09-09-2022 17:47

    Teşekkür ederim. Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.