Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.1
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63130.27$

ŞURALARIN SAYISI ARTSIN

25 Şubat 2022, Cuma 04:25

İklim Şurası sona erdi. 5 gün dolu dolu geçen bir şura ve Türkiye de ilk Konya’da yapıldı. Sayısız bilim insanı katıldı. Bilim insanlarının yanı sıra fikri olan herkesimin düşünce ve fikirleri alındı.

Sorunlar masaya yatırıldı. Çözüm önerileri birbir not edildi ve bundan sonrası uygulaya geçilecek. Kurumlar üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecek.

Bunu bizzat Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı takip edecek. Türkiye genelinde yerel yönetimler, STK’lar, kamu kurumları gereğini yapacak. İlk kez böylesine büyük ve kapsamlı gerçekleştirilen İklim Şurasının diğer farklı amaçlar için de yapılması gerekir.

Örneğin, kadın cinayetlerinin önüne geçmek için. Kamu SKT’lar bir araya getirilir ve sorunların tespiti, cinayetlerin engellenmesi gibi konular masaya yatırılır, çözümler ortaya sunulur ve uygulamaya geçilir.

Kadın cinayetlerinin önüne geçmek için AİLE ŞURASI adı altında fikirler ortaya çıkar, ülkemizin, insanlığın kanayan yarası haline gelen aile içi şiddet ve kadın cinayetleri, boşanmaların önüne geçilmiş olur. Sadece AİLE ŞURASI mı? Hayır!

Birçok konuda şuralar gerçekleştirilsin ki, toplum çevre de olduğu gibi farklı konularda da bilgilendirilsin. Şurayı düzenleyen, emeği geçen, Konya’da olması için gayret edenlere teşekkür ediyorum. Katılımcı sayılarına baktığımız zaman tarım fuarı kadar bir katılım sağlanmış olması görünmeyen veya görmek istemeyenlere de örnek olsun.

Bu tip, 3-5 şuranın daha Konya da yapılması demek hem Konya’nın adının duyulmasında hem de tanıtılmasında büyük katkı sağlayacaktır.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum.

Sağlıkla kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.