Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2406.0
  • BIST
    10328.07
  • BTC
    63387.14$

Sosyal medya gündemi

14 Mayıs 2022, Cumartesi 05:40

Ne çabuk gündem değişiyor güzel ülkem de… Sabah konuştuğunuz gündemi öğle saatlerinde değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Akşamüstü yine farklı bir gündem ortaya çıkıyor. Akşam daha başka bir gündem oluşuveriyor. Bu hıza yetişmekte bazen zorlanıyoruz.

Kimin söylemi gündemi belirliyor oda belli değil. Bir bakıyorsun, siyasi bir söylem gündem olmuş, bir bakıyorsun sanatçıların birbirleri ile atışmaları gündem oluyor.

Sonuç; hiç biri toplum üzerinde etki bırakmıyor. Kim ne söylerse söylesin, aynı gün içerisinde unutuluyor. Gündem dediğin günlerce konuşulacak ve sonuca ulaşılacak konu olmalı. Bu geçici gündemlerle ülkenin geleceği inşa edilemez. Geleceği de belirleyemezsiniz.

Vah güzel ülkem ne çok gereksiz gündemlerle meşgul ediliyorsun. Birde bu gündemleri saatlik tutturanlar hemen unutulunca ne gibi bir psikolojiye kapılıyorlardır bilemiyorum.

Bir siyasi partinin sosyal medya elamanları bir konuyu gündeme getiriyor ve onu konu öğleden sonra unutuluyor. Öğleye kadar uyuyanların tartıştığı bir konu oluveriyor. Onlarla uğraşırken de gündemde kalma sürelerini kaybediyorlar.

Bir de bu teknolojiyi doğru kullanmak gerekir. Sosyal medyalar birilerini rencide etmek yerine birilerinin uğradığı haksızlığı gerçekten haksızlığa uğradıysa onu kurtarmalı. Köpeklere işkence yapanların salıverilmesini engellemeli. Trafik kazasında bir çocuğu ezenin tutuklanmasını sağlamalı.

Ne yapacaksınız siz ABD’nin, AB’nin Rusya’nın içerisinde yaşananları tartışmayı. Siyasilerin söylemlerini…

Günü kurtarmanın peşinde olanların gündemini gündem yapmak gerekir. Sıkıntılarını kamuya aktarmalarını hızlandırmak gerekir. Zaten bunların dışındaki gündemler havada kalıyor. Yok oluyor. Birde yapılan gündemlerin üzerindeki komik yorumlar…

İnsan kendi ile barışık olmadığını burada gösteriyor. Ezikliğini sosyal medya üzerinden gidermeye çalışıyor. Yani sosyal medya da yaptığı herifliği evinde yada dışarı da birilerinin yanın da yapamıyor. Ezilmişliğin verdiği öfke ile yapılan ve bir okadar da komik olan yorumlar. Bazen iyi ki varsınız dedirtiyor insana…

Sağlıkla kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.