Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.3
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62436.42$

Siyasetin dili!

07 Mayıs 2022, Cumartesi 06:38

Son günlerde siyasi parti liderleri ve milletvekillerinin söylemleri insanı tedirgin etmiyor değil. Birileri çıkıp halkın sorunlarıyla ilgili bir diğerine laf söylüyor. Halkın üzerinden siyaset döneminin bitmesi gerekir. Bu halk akıllı kime nasıl ve neden oy vereceğini biliyor.

Siyasi parti liderlerinin çıkıp ortamı geren açıklamalarına oy verecek halk kalmadı. Hadi diyorlar ya “Koyun!” gibi insanlar. O dönem bitti.

Gerçeği gördüğü gibi halk hangi siyasetçiyi kimlerin kullandığını da görüyor. Benim sorunum yani genel anlamda toplumun sorunu hakkında kim çözüm bulacak bunu biliyorum. Çözüm bulacağına inandığım içinde oyumu o kişiye vereceğim. Vereceğim derken, söylemleri ile beni siyasetçilerden uzaklaştırmaya da devam ediyorlar.

Muhalefet “Biz 4’üncü, 5’inci köprüyü yapacağız. Yeni hava alanlarını uluslar arası standartlarda yapacağız” diye başlayan bir cümle kurarsa benim oyumu kazanır. İktidara gelince…

Günün koşullarında yaşanan sıkıntıları en kısa sürede çözer ve 3-5 yıl öncesi döneme hemen geri dönerse başarılı olur.

Asgari ücretin, emekli maaşlarının düşük olması, her kaleme zam yapılması iktidarın geleceğini de sıkıntıya düşürür. Bu ülkede siyasi partilerin kaybetme sebebi bu güne kadar hep ekonomi olmuştur. Biran önce ekonomik düzenlemeler yapılmalı, mağduriyetler giderilmeli.

Kime oy vereceksin? Diyorsanız şu anki siyasilerin hiç biri benim oyumu hak etmiyor. Ne iktidar ne muhalefet!

Ne zaman söylemler insani çerçeve içerisinde olur, siyasiler toplum üzerinden siyaset yapmayı bırakır o zaman bende bir tercih yaparım.

Birde anlamsızca yurt dışına çıkmak isteyen gençliğe seslenmek istiyorum. Ülkenizde su mu çıktı? Sizin ülkenizdeki sorunların en büyüğünü gitmek istediğiniz ülkeler yaşıyor. Gidin de görün. Birde bu gençliğe işsizlik maaşı verilirse hiç çalışmadan yatmaları sağlanırsa zaten yurt dışına çıkma hayalleri de biter. Cebine parayı ver, içeceğini ver, ekmeğini ve üretmesine gerek yok.

Üretme gibi de bir derdi yok. Ne okudun, ne iş yapabilirsin diye soruyorsun ve cevap alamıyorsun. Bu gençlik yurt dışına gitmek istiyormuş. Bu gençlere iş veriyorsun, en yüksek maaşı veriyorsun yine de çalışmayıp yurt dışı hayali kuruyor.

Güle güle…

Sağlıkla kalın

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.