Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.0
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63209.38$

Siyaset gebedir…

27 Eylül 2022, Salı 00:00

Siyasette ne olacağını kestirmek çok mümkün değil. Bugün var olanlar, yarın olmayabiliyor. Yarın kimlerin geleceğini de bilemiyoruz. Fakat bildiğimiz bir şey var. Hiç yeni bir isim gelmiyor. Yaklaşık 30 yıldır ülke siyasetinde isimler aynı. Yerlerini doldurabilecek kimse yetişmiyor mu? Yada yetiştirilmesi çok mu zor?

***

Birçok ülkede siyasetçiler, bir bilemediniz iki dönem siyaset yapar gider. İktidar olsalar da muhalif olsalar da bu kuralları hiç değişmiyor. İki yıl sonra bulamıyorsunuz. Yeni isimler geliyor. Yeni vizyonlar geliyor. Fakat bu bizim ülkemizde böyle olmuyor.

***

Ben gençlere sesleniyorum. Kendi ideolojilerinizi yaratın. Planlayın ve ülkenin yönetimine talip olun. Bugün yaşadığınız sorunları, problemleri çözebilecek fikirler üretin. İnanç başta olmak üzere, ülke ve vatan, bayrak sevdası ile yola çıkan gençlerin ülkenin yönetiminde yer alacağını düşünüyorum.

Fakat bugün ki, gençlere bakıyorum da; hiç üretelim gelecekte ülkemizi kurtaralım, yönetimde gençler olsun, biz olalım düşüncesine sahip değiller.

***

Nedense çoğunluğu gelecek kaygısı yaşıyor. Kaygıları ortadan kaldırmak için siyaset yapalım demiyorlar. İktidar ya da muhalefetin gençleşmeye ihtiyacı var. Dünya’da söz sahibi olabilecek, ekonomiyi iyi yönetebilecek, gençlerin önündeki gelecek kaygısını ortadan kaldıracak gençlere ihtiyaç var. Haydi, gençler siyasete atılalım ve kendi geleceğimizi kurtaralım.

***

Yerel de bazı belediyeler örneğin Karatay Belediyesi kurduğu Kent Konseyi ile gençleri bir araya getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Merkezleri ile gençlerin yanında yer alıyor ve onların sorunlarını dinliyor, çözüm üretiyor. Yapılması gereken için en azından adım atıyorlar. Gençler sahipsiz kalmıyorlar. Sahipsiz kalan gençlerin nereye gittiğini neler yaptığını kontrol etmek zor olur. Kontrolsüz güçte hiçbir zaman sizin olmaz…

***

Konya da bulunan üniversitelerin siyaset yapacak gençleri yetiştirmeleri gerekir. En azından alt yapıyı vermeleri gerekir. Sonrasında zaten o gençlerin bir oluşumun içinde yer alacağı gerçeğini biliyor olmak, gelecek kaygısı yaşayan gençlerin sayısının oldukça fazla olmasının önünde engel olacaktır. Gençler, ne üretim de yer alıyor nede okumakta. Okusak ne olacak, üretsek ne olacak gibi söylemlerle kendi kendilerini avutup duruyorlar.

***

Oysa bakın en yakınları üreticidir. Okumuştur. Bir yerlere gelmiş ve ülkesine hizmet etmektedir. Bunu bile görmekten aciz olan gençlerin, geleceğin teminatı gençlerin bugünden kendi siyasetlerini yaratmaları, birilerinin arkasından koşmayı bırakmaları gerekir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.