Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2381.9
  • BIST
    10234.52
  • BTC
    61598.94$

ŞEHRİ DİNLEYİN

27 Mart 2023, Pazartesi 11:04

200’ün üzerinde milletvekili aday adayının başvuruda bulunduğu Ak Partide önemli bir süreç yapılan  temayül yoklamasıyla tamamlandı.

Başvurular alındı önce.

İl başkanı ve binlerce teşkilat mensubunun her adaya eşit mesafede oldukları görüldü  süreçte.

Herhangi bir yöneticinin herhangi bir aday adayının adamı olduğu duyulmadı, görülmedi.  Açıktan ya da kapalı kapılar arkasında torpillenen aday olmadı. Olsa bunun bilgileri  anında birazda abartılı bir biçimde sızardı dışarıya. Ak Partide kendiliğinden kurulan bir sistem var. O sistem bilgisayara yüklenen bir program gibi arızasız çalışıyor.

Bu işi te başından beri suhulet ve sükunet çerçevesinde yapan  Ak Partinin  parti çalışmalarına daha bir derinlik kazandırdığı ve profesyonelleştiği kesin. Partide bir işin  gereği kırmadan, dökmeden ve küstürmeden yapılıyor.  Doğru olan da bu olmalı. Siz  hiç bu parti yöneticilerinin normal olan ya da olmayan süreçlerde  birbirine salladığını/saldırdığını gördünüz mü?

Aynı şekilde milletvekillerinin belediye başkanları, belediye başkanlarının milletvekilleri  ya da parti teşkilatı mensupları hakkında ileri geri konuştuklarını duydunuz mu, gördünüz mü? Gene parti yöneticilerinin belediyelerin icraatlarıyla ilgili olumsuz görüş beyan ettiklerini gördünüz mü?

200’ün üzerinde milletvekili aday adayı Ankara’dan, İstanbul’dan, Konya’dan ve daha başka yerlerden partiye gelip adaylık başvurusunda bulundu. Hiç biri aday adayı için “Bu da kim, bu da nerden çıktı?” da denilmedi.  Kökü, soyu, sopu araştırılmadı. Her ay parti için kazanç ve değer olarak kabul edildi.

Ak Partide bir milletvekilliği adaylık başvuru süreci daha inanılmaz olgunluk içinde geçti. Aynı şekilde 3 bin 100 civarında teşkilat mensubunun katıldığı temayül yoklaması da inanılmaz bir olgunluk içinde gerçekleşti.

Bu sürecin tüm aktörleri kusursuz hareket etti.

Çok profesyonellerdiler.

Örnektiler.

Kusursuzdular.

SEÇİME GİRECEK OLAN DİĞER PARTİLER

CHP’de kim ne yapıyor? Aslında CHP’de kim var sorusu, daha doğru bir soru olmalı. Sahi CHP’de kim var? Kim, kimdir, nedir? İl teşkilatını, merkez ilçe teşkilatlarını kimler yönetiyor. Buralarda partiyi kimler temsil ediyor?

CHP’ye milletvekili adaylığı için başvuranlar kim?

Başvuranlar arasından milletvekili adayları nasıl belirlenecek?

Milletvekili adayları belirlenirken şehirde hakim sektörlerin eğer varsa tabi temsilcileri kendilerine yer bulabilecekler mi?

Yoksa CHP fantastik ve ütopik adaylarla mı seçmenin karşısına çıkacak, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi?

CHP böyle de, İyi Parti pek mi farklı?

İyi Parti, umutların partisiydi. Şehirde toplumsal dinamiklerle kolay iletişim kurabilen, her kesimden insanla konuşabilen ayrıca tarım, hayvancılık, sağlık ve eğitim alanlarında bilgi yüklü olan insanların İyi Partiye davet edilmeleri  ve aday yapılmaları  beklenirken, bu olmadı.

Olmadığının şehir halkı farkında, parti farkında değil.

Acemilikten öte acemilik ya da daha başka bir şey olmalı.

Adı ön plana çıkan milletvekili aday adaylarıyla ilgili umudun partisi olan İyi Parti başını kaldırıp bakabilmeli şehrin ne düşündüğüne ve kendisinden ne beklendiğine.

Başka partilere de bakmak gerekiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi.

MHP’de çok sayıda milletvekili aday adayının arasından iki adayın adı öne çıkıyor. Mevcut milletvekili Mustafa Kalayca ile toplumda önemli karşılığı olan Servet Turgut.

MHP’de adaylık sessiz bir biçimde çözülecek görünüyor, parti bünyesinde siyaset dünyasına gözlerini açan ve toplama olmayan adaylarıyla.

Gelecek, Deva, Saadet Pazarlık halinde. İttifak içinde ittifak. Söz konusu partiler milletvekili seçim ittifakı yapacak. Saadet’te seçilecek yerden kimin milletvekili adayı yapılacağı gizemini korurken Gelecek Partinin listede seçilecek yerden adayı şimdiden belli. Gelecek’in adayı  Hasan Ekici. Deva’nın  adayı ise Seyit Karaca. Bu arada Hasan bey Meclis yolunda bu ittifakın en şanslı olan adayı.

Yazıyı bitirirken, yazının öznesi.

Ak Parti ile ona rakip partiler arasındaki farkı, fark etmiş olmalısınız.

Birincisi çok net ve profesyonel. Ne yapacağını biliyor ve yapıyor.

Net olan partinin rakipleriyse yaşadıkları onca tecrübeye rağmen bir adım ileri, iki adım geri.

Yanlış aday tercihlerinden dönülmemesi halinde bir adım ileri, iki adım geri. Özellikle CHP ve İyi Parti açısından sandıktan ne çıkacağı büyük ölçüde belli.

Şehri dinleyin,dinlemelisiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.