Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2398.1
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59798.26$

SEÇİME DOĞRU PARTİLER

03 Mart 2023, Cuma 00:01

Türkiye seçime gidiyor. Seçime giderken Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı çatısı altında yer alan partilerin buradaki il teşkilatlarını ve il başkanlarını yazdık, bilinen ve bilinmeyen yönleriyle.

Cumhur İttifakı Partiler

Ak Parti İl Teşkilatı.

Seçim kazanma tecrübesi yüksek olan bir teşkilat. Teşkilat mensupları partinin kurulduğu ilk gün kadar hevesli ve hırslı. Para, bina, araç, teknoloji ve seçimlerde gece gündüz demeden çalışmaya hazır yığınla insan malzemesi var ellerinde.  Merkezi idare ve belediyelerinde tüm imkânları Ak Parti teşkilatının yanında. Buradan bakıldığında teşkilatın gücünün her seçimde olduğu gibi bu seçimde de en büyük güç olacağı kesin.

İL BAŞKANI HASAN ANGI

Hasan bey şehirde az sayıdaki kurt politikacılardan birisi. Siyasetin hafızası. Ak Partiyi burada kuran isim. İki dönem milletvekilliği yaptı. Yıllardır da il başkanı. Milletvekilliği döneminde bakanlığı direkten döndü. İl başkanları arasında sınırsız tecrübe ve imkâna sahip olan Hasan Beyin önümüzdeki seçimlerde de partisinin en önemli silahlarından birisi olacağı kesin.

MHP İL TEŞKİLATI

En eski parti il teşkilatlarından birisi. Tecrübesi olan bir teşkilat. Çok eski ve tecrübeli bir teşkilat olmasına rağmen, mütevazılığı elden bırakmayan bir teşkilat. Siyasete böyle başladılar, böylede sürdürüyorlar. Farklı zamanlarda iktidar ortaklıkları oldu ama varlıklı olmayı düşünmediler. MHP istemiş olsaydı, zengin partilerden birisi olurdu ayrıca parti mensupları da varlıklı olurdu. En önemli varlıkları davalarına olan sevdaları olmalı. Parti seçimlerde daha çok bu gücü güvenip, kullanıyor.

İL BAŞKANI REMZİ KARAASLAN

Gösterisi sevmeyen ama işini yapmaya çalışan sade ve doğal bir il başkanı. Şahsi hesapları ve siyasi hırsı olmayan bir başkan. Parti il başkanlarının şahsi hesapları olmadan çalışmalarının, partileri adına seçimlerde önemli getirileri oluyor. Şayet Remzi Bey kendisinin bu özel tarafını, partiye geçmişte emek veren ve halen MHP’li olan tanınan siyasetçilerle harmanlayabilirse önümüzdeki seçimlerde başarılı olma şansı artır.

MİLLET İTTİFAKI PARTİLER

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL TEŞKİLATI

Rehavet halindeler. Türkiye’nin en büyük ve en eski 2. Büyük Partisinin İl Teşkilatı bir türlü kendisinden beklenen performansı gösteremiyor. Bir araya gelemiyorlar ve varlık gösteremiyorlar. Kendilerini ve partilerini anlatmakta yıllardır sınıfta kalan bir parti CHP. Bir türlü sınıfı geçemiyorlar.  Siyaset adına büyük kayıp. Bir zamanlar bu şehirde aksiyon gösteren ve halkla bütünleşen CHP teşkilatları olurdu.

CHP İL BAŞKANI

Başkanları milletvekili adayı olmak üzere görevinden ayrılmıştı. Yönetim olarak aralarında toplanıp bir başkan seçmiş olmalılar herhalde.

İYİ PARTİ TEŞKİLATI

Yeni bir yönetim iş başında. Yeni kurulan bir parti olmasına rağmen teşkilat anlayış ve kültürü oluşan bir parti. Parti ve teşkilat olarak siyasi çevrelerde ve toplum katmanlarında karşılıkları var. İmkanları sınırlı olmasına rağmen her yere gitmeye çalışan ve gidebilen bir teşkilat, İyi Parti İl teşkilatı.  Yerlerinde durmuyorlar ve masa başı siyaset yapmıyorlar.

İL BAŞKANI

Kadir Ulusoy yeni bir il başkanı. Ulusoy, kuruluşundan itibaren İyi Parti saflarında yer alan bir siyasetçi. Kendisi mücadeleci ve hırslı. Vazgeçmeyen ve şartlar ne olursa olsun kazanmaya çalışan ve kazanan bir siyasetçi. Önümüzdeki seçimlerde Ulusoy’un bu yönü İyi Partiye kazandıran değerlerden birisi olabilir.

GELECEK PARTİSİ İL TEŞKİLATI

İyi organize olmuş bir teşkilat. Her yere gidiyorlar, her yerde de varlar. GP teşkilat mensuplarının ortaya koydukları imkanlarla faaliyet gösteren ve seçimlerde de başarılı olmak için çaba harcayan bir parti. Ekonomik anlamda varlıkları yok, zengin falan değiller ama fedakarlıkları sayesinde parti faaliyetleri için gereken ortam ve şartları yerine getiriyorlar.

İL BAŞKANI

Gelecek Partisi İl Başkanı savaş pilotu gibi çalışıyor. Hedefe şartlar ve ortam ne olursa olsun kilitleniyor ve o işin peşini bırakmıyor. Dava inancı ve enerjisi çok yüksek bir siyasetçi. Hasan beyin siyaset yapma tarzı, Gelecek Partisinin seçimlerde göstereceği başarılardan birisi olacaktır.

DEVA PARTİSİ İL TEŞKİLATI

Devayı yakından tanıma fırsatımız olmadı. Fakat teşkilat olarak var oldukları kesin. Çalışıyor olmalılar.

İL BAŞKANI

Deva’nın il başkanı Seyit Karaca iyi bir insan ama çok suskun ayrıca çok da çekingen. Seyit bey aksiyon göstermeli. Deva’nın aksiyona ihtiyacı var.

DEMOKRAT PARTİ İL TEŞKİLATI

Demokrat Parti İl Teşkilatı hakkında ne yazık ki en ufak bir bilgiye sahip değiliz.

İL BAŞKANI

Demokrat Parti İl başkanı hakkında da en ufak bir bilgiye sahip değiliz.

SAADET PARTİSİ İL TEŞKİLATI

Bir dönem özellikle de Tahir Akyürek Beyin bu partinin il başkanlığını yaptığı dönemlerde haftada birkaç gün girip çıktığımız Saadet Partisi İl Teşkilatının son yıllarda tabelasını görebiliyoruz sadece.

İL BAŞKANI

Saadet Partisi il başkanının adını bilmediğimi söylemeliyim.

Türkiye seçime doğru giderken, buradaki ittifak partilerinin teşkilatlarını ve il başkanlarını yazdık, gördüklerimiz ve bildiklerimizle.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hakkı Altuntaş
    03-03-2023 10:32

    Sade ve anlaşılır bir üslupÇok istifade ettikÇok teşekkür ederiz .

  • yorum avatar
    İbrahim Altay
    03-03-2023 09:06

    Sağolasınız ilimizin siyasi parti teşkilatlarını tanımış olduk , bir tecrübeden. Siyasette tevazu geçersiz bir akçedir çünkü inananı çok olur.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.