Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2409.5
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63191.93$

Seçim ve sonrası… ekonomi

01 Nisan 2024, Pazartesi 00:01
Bu kaçıncı seçim bilmiyorum ama bütün seçimlerde oyumu kullandım. Dün yine diğer seçimlerde olduğu gibi sabah saatlerinde sandığa giderek mührü elime aldım. Oyu kime verdiğimin çok önemi yok. Okulun önündeki kalabalığa dikkat çekmek istedim.
Muhtar adayları… Kapıya dizilmişler düğünlerine gelen davetlileri karşılar gibi vatandaşları tek tek karşıladılar. Tanıdıklarının kollarından tutup okulun girişine kadar da götürdüler. Sandığın bulunduğu odayı bile tarif edenleri gördüm.
Birde sandık görevlileri var. Benim oy kullandığım odada bir yaşlı sandık görevlisi vardı. O konuşurken ben yoruldum. Adam susmak nedir bilmedi. Yanındaki görevlilere 1970’li yılardaki seçimleri anlatıyordu. Bir ara ilk oy kullandığı tarihi bile hatırlıyor ve anlatıyor olması dikkatimi çekti. O adam ile aynı odada çalışan görevlilere sabır diledim. Bu adamla ben bir saat bile geçiremeyeceğimi düşünürken, onların günü tamamen bu adamla geçirdiler.
Seçim bitti. Kazanan kazandı. Kazanamayanlar, yüzün koyun 10 yatsınlar. Anca atlatırlar. Bundan sonrasına bakmak gerekir. Atılan temelleri takip etmek, yapılacak diye vaad edilen yatırımları takip etmek gerekir. Bu ülke de 5 yılda bir olması gereken seçimlerin önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birleştirileceğini hesaplarsak 4 yıl içinde ne yapabilirlerse…
Dolar, altın hepsi aldı başını gidiyor. İnsanlar döviz bürolarının önünde bekliyor ve yükselişte bozdurup ne kadar kar ettiğini hesaplıyor. Düştüğü anda yeniden alıyor nasıl olsa yükselecek hesapları yapıyor. Elinde tomarla para saatlerce döviz bürosunun önünde bekleyen ağabeyler de oy kullandı. Elinden iş gelmeyen ahmaklarda. Kimi uykusundan kalkıp oy kullanmaya bile gitmedi. Sonuç itibariyle bugün dolan 50 TL’yi bulur mu? Altın 3 bin 500 TL’yi ne zaman görür?
Ekmek 20 TL olur mu? Gibi akıllarda dolaşan birçok soru ile güne başlıyorum. Hatta yeni bir döneme başlıyoruz. Herkes için hayırlı olsun… Kazananları tebrik ediyor, kaybedenlere geçmiş olsun dileklerini iletiyorum.  Kazananın ben olduğu bir dönem olsun önümüzdeki dönem. Kim ne yaparsa yapsın!
Bir tane zeytinin 2 TL olduğu ülkede, seraları sel felaketinin vurması nedeniyle 4 çileğin 5 TL, 1 elmanın 4 TL olduğunu gördük. Bu durum aslında çok da iyi oldu. İsrafın önüne geçiyoruz. Yiyeceğimiz kadar alıyoruz. Kilolarca meyve alıp, çürütüp çöpe atma dönemi bitiyor. Kaç kişisin evde 6 kişi altı elma, 6 armut, 6 portakal yani herkese birer tane. Bakın fiyat artışında etkili olan israfı gördüm. (Kendime bile gülüyorum. Bu cümleler bana mı ait)
Ama öyle 5 ekmek alıp, ikisini kurutup çöpe atanlar vardı. Bunların parası olsa da olmasa da hep böyle yapıyorlardı. Bundan sonra çöpe atacak ekmek olmayacak. Bakın bu kez de çöpten ekmek toplayanlar aç kalacak. O zaman birer tane yine fazla alıp,çöpe atmaya devam edelim. En azından hayvanlar yer ve aç kalmaz. Böcekler ne yiyecek bir düşünün.

Yorumlar

  • yorum avatar
    kayhan
    01-04-2024 10:11

    Vatan millet sakarya, beka muhabbeti bu seçimde sökmedi. Artık AKP için sonun başlangıcı başladı. Dünyada enflasyon rekorları kıran bir ülkede kaçınılmaz son böyle olur. Emekliyle dalga geçen iktidar için bu günler daha iyi günler. Bir sonraki seçimde AKPnin oyu %20lere inecek.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.