Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.8
  • BIST
    10217.14
  • BTC
    64264.59$

Seçim startı gibi bir şey…

24 Ocak 2023, Salı 00:26

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimler için 14 Mayıs'ı işaret ederek, 10 Mart'ta seçim kararı alacağını ifade etmişti. Bu durumda seçimlere sayılı günlerin kaldığı gerçeği, şimdiden aday adayı olacak isimleri de heyecanlandırmış olmalı.

Dün AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve beraberindeki milletvekilleri basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin uzmanı oldukları konularda bilgi sunmaya çalışan vekillerin her birinin alanında hakikaten dolu olduklarını görmüş olduk. Olduk olmasına da;

Bazı soru soran sözde gazeteci. Gazeteci bile olmayan fakat gazeteci kimliği ile partiye gelen arkadaşlar dikkatimi çekti. Gazeteci denilebilir mi, bilmiyorum ama işte yokluktan gazeteci olmuş olanlara dikkat çekiyorum. Sanki canlı yayın yapıyormuş gibi sorduğu sorunun cevabını keserek yeniden başka bir cevaba yönlendirmeye çalışan belki gerçekten benden daha zeki olan bu arkadaşların artık bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani soru sormanın bir adabı olduğunu, özellikle basın toplantısı takip etmenin daha farklı bir adabı olduğunun bilinmesi gerekir. Soru sormayan gazetecilerin bilmediği bir şey anlamadığı gibi bir algının ortadan kaldırılması gerekir. Ya da soru soranın çok zeki olduğu gerçeği de gerçeği yansıtmıyor.

Neyse; AK Parti seçime hazır. Zaten görüyor ve izliyoruz. Hepsi sahada, kimi odun kesiyor, kimi bisiklete biniyor ama sonuç olarak hepsi sahada. Bir tanesi hariç. Abdullah Ağralı. Konya’ya geliyor mu? Onu da bilmiyorum ama kesin gelirdir. 3’üncü dönemi vekilliğinde 3-5 kez görmüş olabilirim kendisini. Önemli değil, sağlık alanında Konya’ya olan katkılarını biliyorum. Konya’ya gelmeden Konya’ya hizmet etmekte büyük bir yetenek.

Konya’nın mevcut siyasetinde önemli isim değişikliklerinin olacağı gerçeğini göz ardı edemeyiz. En genç en yaşlı milletvekillerine kadar hepsinin değişme ihtimali var. Fakat değişseler de hizmetler yapılmaya devam edilecek. Konya’ya yatırımlar gelmeye gidecek. Konya büyümeye devam edecek!

Büyürken de sorunları büyüyecek. Örneğin trafik sorunu artacak. Örneğin, oto park sorunu artacak.

2023 yılı Spor Başkenti Konya, 2023 yılı Mevlana Yılı Konya… Konya bu kadar büyük kazanımlara sahip iken, büyümeme gibi bir lüksü yok. İki organizasyonu takip etmek için de milletvekillerine gerek yok. Yerel yönetimler Uğur İbrahim Altay ve merkez ilçe belediye başkanları bu işleri götürür.

Birde toplantı da belediye başkanları vardı. Merkez ilçe Belediye Başkanları. En azından birer cümle kurmalıydılar fakat onlar atlandı. Buna belediye başkanları takılmışmıdır? Hayır! Ama ben takıldım.

Neyse zor bir seçim sürece olacak olan önümüzdeki dönemin şehrimiz ve ülkemiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.