Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2413.3
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63472.95$

Seçim havasına gireriz!

03 Şubat 2024, Cumartesi 00:01
İstanbul, Ankara, Kayseri ve dün de Konya… AK Parti seçim startını verdi. 31 İlçe Belediye Başkan adayını kamuoyuna tanıttılar ve sahaya çıkmak üzere yollara döküldüler.
Konya modeli Belediyecilik anlayışı ile sahaya çıkan ve gelecek 5 yıl için yapılacak projelerin anlatılacağı 60 günlük bir dönem başlamış oldu. 60 günün sonunda kimlerin yüzü güler, bu ülkede neler olur kestirmek mümkün değil. Fakat bildiğim tek şey Konya’da Konya Modeli Belediyecilik devam edecek. Ve en önemlisi önümüzdeki 5 yıllık dönemde de tüm Türkiye’ye dağılacak bir sistemin adımı atılmış olacak. Tüm Büyükşehir Belediyeleri bu modeli benimseyecek kamu ve ilçe belediyeleri ile ortak çalışmalara imza atacaktır diye umut ediyorum.
Uğur İbrahim Altay Selçuklu Belediyesi Başkanlığı döneminde başlayan çıraklık, kalfalık dönemlerini Büyükşehir’de ustalıkla pekiştirdi. Bu yıl Prof. Uğur İbrahim Altay olarak, önümüzdeki 5 yıl ilçe belediye başkanlarına staj yaptıracak. Stajını tamamlayanlara da ustalık belgesi verecek diye ümit ediyorum. Bir işin çıraklığını yapamayan ustalıkta başarılı olamaz. Taşra ilçe belediye başkanları Altay’ın projelerine destek olduğunu gibi kendi projelerini de büyükşehirden destekleyerek daha kaliteli hizmetlere imza atmış olacaktır.
Uzun lafın kısası İzmir’de nasıl CHP seçim startı vermeden seçim havasına girilmiyorsa, Konya’da da AK Parti seçim startı vermeden seçim havasına girilmeyeceğini hepimiz görüyoruz ve biliyoruz. Bu seçimlerin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Gelelim Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a…
Sayın Kavuş ilçe belediye başkanlığında bir ilke imza atan. İki dönem arka arkaya aday oldu. Daha önce belediye başkanlarının hepsi ne hikmetse bir dönem yapıp gitti. Meram’ın adında var bir problem derken, adında bir sorunun problemin olmadığını gördük. Sorun iyi yönetim, kötü yönetim anlayışındaymış.
Selçuklu’da Ahmet Pekyatırmacı… Başkan mütevazi, heyecanlı, ekip çalışmasına önem veren bir isim. Bunun başarısını da görecek. Bu dönem onunda ustalık dönemi olacak. Çıtası yüksek olan yatırımları daha da yükseğe çıkartacak ve bunu da göreceğiz.
Karatay’da da ustalık dönemi başlıyor. Hasan Kılca. En sevdiğim başkanların sıralamasında ilk 4’te yer alır. Onunda bu 5 yıllık süreç çok başarılı geçecek. Bundan eminim.
Bol şanslar…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.