Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2399.2
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59347.62$

SAĞIR KURBAĞA

18 Ekim 2023, Çarşamba 00:01
Günlerden bir gün nehir ağzında yaşayan kurbağalar bir yarışa girmişler. Hedefleri, yüksek bir tepeye çıkmakmış.
Seyirci kurbağalar, yarışanların tepeye ulaşabileceğine inanmadıkları için, "Yazık size, çok yorulacaksınız ama hiçbiriniz tepeye çıkamayacaksınız." diye bağırıyorlarmış.
Yarışmacıların istekleri bitmiş, bağıranlara inanıp teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar.
Ama bir tanesi, ulaşmış hedefe. Büyük bir çabayla, arkasına bakmadan tepeye çıkmış.
Diğerleri toplanmış başına: "Biz hemen vazgeçmişken, sen nasıl başardın, sırrın nedir?" diye sormuşlar.
Ama söylediklerine cevap alamayınca anlamışlar ki, başaran kurbağa, sağırmış.
Hayat size imkânlar sağlarken, zor da olsa başarabileceğiniz ve üstesinden gelebileceğiniz şeyleri önünüze çıkartır. İşte o an sizin inancınız ve güveniniz sayesinde o noktaya ulaşmaya çalışırsınız ama elalem dediğimiz, kim olduğu o kadar önemli olmayan insanlar, önünüze set koymaya ve başaramayacağınız konusunda telkinde bulunmaya, sizi yolunuzdan alıkoymaya çalışır, her şeyi söylerler.
Hayatın her aşamasında insanların karşısına engellerin çıkma ihtimali kadar, onları başaramamaya inandırmaya çalışan insanların ortaya çıkma ihtimali de vardır. “Yok öyle olmaz, yok bu senin gücünü aşar, konu veya iş hakkında hiçbir şey bilmedikleri halde yok şöyle yapsan olur, bu yoldan gitmezsen başaramazsın” diyenler, aslında kendileri cesaret edemedikleri şeyde senin başarıya ulaşamaman için senin arabanın tekerine çomak sokmaya çalışanlardır. Şunu da bilin ki, kim size “başaramazsın, yapamazsın, olmaz” diyorsa, bilin ki kendi başarısızlıklarına, yapamadıklarına ve olduramadıklarına sizi ortak etmeye çalışıyordur.
Bunlara kulak asmadan yolunuza devam edin. Durmayın, yolunuzdan dönmeyin. Çünkü başarı da başarısızlıkta size aittir. Ola ki başaramadınız, bu da mümkündür, ama başaramazsanız bile cesaretinizle bir hayat tecrübesi elde etmiş olursunuz, bir sonraki çalışmanız için deneme yapmış sayın kendinizi. O yüzden, siz onların sözlerine sağır kurbağa gibi olun ve yolunuza devam edin.
Ancak başarıya inanan ve kimsenin sözlerine aldırış etmeden yoluna devam edenler başarıya ulaşır. Başarıya ulaşmak için adım atmak, cesaret ister. Belki bitiş yoktur ama her yarım kalmış yolculuk başarı değil, başarısız bir bitiştir ama yolunuza ve başarıya inanmışsanız, yeni bir başlangıca atılan ilk adım da bir başarıdır.
Siz söylenenlere karşı sağır kurbağa gibi olmazsanız, cesaretiniz kırılacaktır. Hem onlara kulaklarınızı kapatın, hem de planlarınızı ve hedefinizi açık ve net olarak herkesle paylaşmayın. Onlara bu konuda sizi yolda bırakacak alan bırakmayın, onlara kendi eyleminiz konusunda ileri geri konuşabilme cesareti vermeyin.
İkili ilişkilerinizde ve iş hayatınızda, kim ne diyor, sizi yolunuzdan alıkoyacak neler söylüyorsa, hepsini zihninizden temizleyin, hatta o insanları hayatınızın belli alanlarından da temizleyin ki zihniniz de, yolunuz da aydınlansın. Ancak o aydınlığı yakaladığınız zaman, yol açılıyor, farkındalığınız oluşuyor, başarı ve mutluluğa ulaşabiliyorsunuz.
Yani her söze veya herkese güvenmek, her söylenene kulak vermek yerine, kendinize güvenin, içinizden gelen sesi dinleyin ve başarıya olan inancınızı koruyun. O zaman hem başarı, hem de huzur sizinle olacaktır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.