Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2393.2
  • BIST
    10244.46
  • BTC
    59284.59$

RAKİPSİZLER

21 Şubat 2024, Çarşamba 00:01
Büyükşehir  belediye başkan adayını belirlemeyen parti kalmadı, İyi Parti’nin önceki gün Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemesinden sonra.
Büyükşehir belediye başkan adaylarının yanı sıra ilçe belediye başkan adaylarını ve belediye meclis üyelerini de belirleyen partiler, 40 gün sonra sandıkta karşı karşıya gelecek.  Partiler arasında  önceki yerel seçimlerin aksine gelişen renksiz-heyecansız seçim yarışı sandıkta son bulacak.
31 Mart yerel seçim sonuçları  bugünden net, belli. Bu gerçeği görmeyen parti ve belediye  başkan  aday olmadığı gibi, vatandaşta yok. Ortada seçim sonuçlarına etki edecek parti olmadığı gibi, etkili projeleriyle dikkat çeken ve enerji fışkıran belediye başkan adayları da bulunmuyor.
Her yarışın bir rakibi olur.
Seçimlerde partiler arasında bir yarış olduğuna göre, rakip ya da rakiplerinde tabiatı gereği cazip ve nitelikli olmaları gerekiyor. Seçmen kendisini yönetmeye ve seçmeye layık adayları değerlendiriyor.
Böyle bakıldığında, ki doğru önümüzdeki yerel seçimlerde Ak Parti’nin ve onun belediye başkan adaylarının rakipsiz oldukları görülecektir.
Ak Parti’nin ve onun seçimlerde yarış için sahaya sürdüğü adayların bilekleri bir türlü bükülemiyor. Ortada ne bilek bükecek parti ne de bilek bükecek belediye başkan aday söz konusu. Her açıdan rakipsizler. Seçim sonuçları işte bu sebepten bugünden net, belli.
Bakın neden?
Açıklayalım.
Uğur İbrahim Altay Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı.
Ak Parti ve Altay’a rakip olabilecek parti ve belediye başkan adayı var mı?
Hangi parti ve hangi aday sandıkta bilek güreşine girebilir mevcut durumda, Ak Parti ve Altay’la?
Her partinin kurumsal kimliğine sonuna kadar saygımız olmakla birlikte, bir Ak Parti gerçekliği de var ülkede.  Ak Parti’nin güç ve tekliğinde ona muhalefet edenler büyük pay sahibi. Bu  sebepten kimse  kimseye  hayıflanmamalı ve kızmamalı.
Sandığı giden vatandaş partilere ve adaylara neye oy verecek, neye göre verecek?
Parti bir kenara olsa bile Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a rakip olabilecek ve onu zorlayabilecek bir aday var mı ortada?
CHP’nin kayıp adayı İsmail Sonkaya, Deva’nın adayı Seyit Karaca, Saadet-Gelecek ittifakının adayı Abdülkadir  Karaduman, YRP’nin adayı Mehmet Köseoğlu, İyi Parti’nin son dakika adayı Abdullah Yıldırım’ mı zorlayacak, Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını?
Seçime katılan tüm partiler ve bu partilerin belediye başkan adayları, Ak Parti ve onun başkan adayını tekleştiren etkili taraflar oluyor.
Kılavuza gerek yok, gerçekçi olmak lazım.
Gerçeklik, doğru arayışların yoluna ışık tutacaktır.
Büyükşehir böylede, merkez ilçelerde durum farklı mı sanki?
Meram’da mevcut başkan ve aday Mustafa Kavuş’un karşısına çıkartılan adaylara bakın.
CHP, İyi Parti, Saadet, Deva, YRP’nin Meram adaylarına bakın.
Mustafa Kavuş’la bilek güreşine girebilecek aday var mı aralarında ?
Bakın aralarındaki farkı görün.
Karatay’da, Selçuklu’da mevcut başkan ve adayların karşısına çıkartılan adaylara bakın.
CHP’nin, İyi Parti’nin, Saadet’in, Deva’nın, YRP’nin bu ilçelerde Hasan Kılca ve Ahmet Pekyatırmacı’nın karşısına rakip olarak çıkarmış oldukları adaylara bakın.
Bakın, aralarındaki farkı görün.
Velhasıl, rakipsizler.
Kılavuza gerek yok.
Kılavuz, halk.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.