Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

PENCEREMDEKİ HABERCİ

31 Mart 2023, Cuma 00:26

Rahat bırakmadı bir türlü son zamanlarda penceremin camına tıklayıp duran kuş.  

 Penceremden bana bakıp” bakıyorum gene yazmamışsın” dedikten sonra, birazda istihzalı bir tebessümle bırakıp gidiyordu. Bilgili olduğu her halinden belli olan haberci kuş bir gelişinde de bizim kalemimizin renginden söz etti. Renkten maksadı da bizi biraz tahrik olmalıydı.  Bunlardan birisinde kendisine “Bizim elimizdeki kalemin rengi belli. Elimizdeki kalem hiç kimsenin şarlatanı olmadı” dedim.

Konusu daha çok Ak Parti’nin milletvekili adaylarıydı.

Tereddütler içindeydim. Ayrıca ruh halimde pek müsait değildi penceremin camına tıklayıp duran haberci kuşun bize anlattıklarını yazmaya. Ama bu kuş  öyle sıradan bir kuş değildi. Çıplağa yakın küçük kafasının içinde ve kanatlarının altında derin düzeyde bilgiler depolamıştı. İstanbul, Ankara, Konya başta olmak üzere daha başka şehirlerde sonra TBMM’de, parti genel merkezlerinde ve halk içinde  bilinen ve dinlenendi.

Söylediklerinin “Olabilirliği” de yüksek olmalıydı. Bahsettiği isimler arasında bizimde yakından tanıdığımız mesela Tahir Akyürek gibi yüksek kalibreli  kıymetli siyasetçilerde vardı.

Nihayetinde penceremin kenarında tıklayıp duran özel haberci kuşun söylediklerine bir miktar ihtiyat rezervi koyarak, yazmaya karar verdim.

Tam yazacaktım ki milletvekilliği adaylık başvuruları başladı. Önce adaylık başvurularının sonlanmasını bekledim.

Sonra temayülün yapılmasını bekledim.

Tüm bu tereddütler süresince o penceremin kenarındaydı. Bize verdiği bilgilerle hiç ayrılmadı oradan. Arada bir de bize “Ne haber?” sorusunu, yöneltiyordu. “Ne haber” yani “Ne zaman yazacaksın?” olmalıydı.

“Tamam! Yeter artık. Git penceremden” dedim, geçenlerde ona.

Penceremde  bilgi yüklü özel haberci kuşun özenle anlattıklarının başında Ak Partinin Milletvekili adayları ilk sıradaydı.

Biz dinledik ve yazdık.

E, sizde okursunuz herhalde artık.

AK PARTİ CEPHESİNİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ak Partide banko milletvekili adayları ve bankoya yakın adaylar. Bir de kim, kimin adamı meselesi var. Her ikisi de çok önemli.

Penceremdeki kuşun söylediklerinin en yalın hali.

Başlıyoruz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Konya’dan milletvekili adayı yapılabileceğini söyledi önce. Bana bu bilgiyi defaatle veren haberci kuşuma dedim ki “Çenene sağlık vallahi çok iyi olur. İnşallah olur”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İstanbul  1. Bölgeden Milletvekili adayı yapılabileceğini söyledi sonra. Yine kendisine “Konyalı siyasetçilerin yükselişi, siyasette Konya’nın yükselişi de olur” dedim.

Mevcut milletvekillerinden bilge siyasetçi Tahir Akyürek’in kesin aday listesi açıklandığında ilk sıralarda  olacağını söyledi. Tahir bey Ak Partide Genel Başkan Yardımcılığı görevine de getirilebilirmiş. Dinledikten sonra,  “Çok isabetli olur. Başkanın vizyonu  her türlü göreve fazlasıyla müsait. Partiye mutlaka getirisi olur. Duruşu da millete güven verir. “dedim.

Mevcut milletvekillerinden yine genel başkan yardımcılarından Leyla Şahin Usta’nın, Ziya Altunyaldız’ın ve Selman Özboyacı’nın kesin aday listesinde olacaklarını söyledi.  Bende ona “Çalışan, kazanır” dedim.

Pencereme durmadan gelip konan haberci kuş yeni milletvekili aday adayları hakkında da derin bilgilere sahip görünüyordu. Bu arada kimlerin arkasında, kimlerin olduğundan da söz edip durdu her defasında.

Haberci kuşun yaptığı araştırmalardan sonra şanslı gördüğü yeni dönem milletvekili adayları. Onların güç aldıkları çevreler, referansları  ve abileri.

Özetlenmiş haliyle yeniler.

Refik Tuzcuoğlu.

 Tuzcuoğlu’nun özelde şansı iyi eğitimli olması. Ayrıca milleti ve devleti iyi tanıyor olması. Sonra Ak Parti Genel Merkezinin içinden bir aday olması. Mehmet Özhaseki beyin yakın adamlarından da  birisi olması.  

Mustafa Hakan Özer.

Uzun dönemdir partinin Selçuklu İlçe Başkanlığını yapan Özer’in en büyük  gücü parti teşkilatları ve belediyeler. Kendisi teşkilatların adayı.  Özer’in kesin listede olması büyük ihtimal.

Ali Dığrak.

Dığrak’’ta Özer gibi parti teşkilatlarının içinden çıkan aday. Bu iki adayın şansları birbirine çok yakın duruyor.

Mustafa Şahin.

Şahin’in de parti içinden çıkan bir aday olduğu söylenebilir.  Ak Parti çevrelerinde adı çok bilinen bir aday. Rektörlük geçmişi var. Bizim haberci kuş “Gör bak, Mustafa Şahin kesin aday listesinde yer alır” dedi.

Ercan Uslu.

Ercan beyin  gücü belediyeler, yerel kamuoyu ve parti çevrelerince çok biliniyor olması. Kendisinin önemli mahvillerde de bir ağırlığı ve saygınlığı söz konusu. Seçilebilecek bir yerden aday yapılabilir.

Latif Selvi.

Selvi’nin arkasındaki güç STKlar.

Faruk Özçelik.

Özçelik’in arkasındaki  güç yardımcılığını yaptığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin.

Mehmet Baykan.

Baykan’ın arkasındaki  güç spor camiası ve abi olduğunu ileri sürülen Göksel Gümüşdağ.

Ali Ergin.

Ergin’in arkasındaki güç tarım sektörü ve bu sektörün tüm bileşenleri.

Uğur Kaleli.

Kaleli’nin gücü, daha çok eski  bir milletvekili olması.

Fatma Toru.

Fatma Hanımın gücü savaşçılığı ve her zaman bir değer bulması.

Hüsniye Erdoğan.

Hüsniye Hanımın arkasındaki  güç Ak Partinin özgül ağırlığı yüksek siyasetçilerinden Hayati Yazıcı.

“Diğerleri” diyeceksiniz doğal olarak.

Söyleyeyim.

Emin olmanızı isterim ki, bana bu isimlerden söz etti yalnız.

Bunun sebebini bilmediğim gibi, aklıma gelip sormadım da penceremdeki kuşa.

Aklıma gelmiş olsa siyasetin en düzgün adamlarından olan yakın dost Adem Esen Hocayı kesin sorardım. Adem hoca olmalı.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mevlüt Mülayim
    31-03-2023 06:26

    Bu kadar müracaat varken hepsine yer vermek için 15 kontenjanı 20- 25' e yükseltmek gerekmekte, asi takdirde çok kişi listede kendine yer bulamayabilirler. Hayırlısı olur inşallah.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.