Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2399.5
  • BIST
    10236.62
  • BTC
    61929.91$

Pazarın ateşi düşmüş!

14 Ocak 2023, Cumartesi 00:37

Yaz aylarında 25 liranın altında domatesin satılmadığı pazarlarda, bu mevsimde bu ayda 10 liradan domates satılıyor olması ilginç değil mi?

Patlıcan’ın 10, kabağın 10 lira olduğu pazarlara inanamazken, marketlerde neredeyse üç katı fiyatlarla satılıyor olması da bir o kadar ilginç geliyor insana…

Yaz aylarında yerli ürünler çıktığı dönemde bile bu rakamları görmek mümkün olmamıştı. (Pazarlarda) Pazarcı esnafı, “Ürün bol beklenen kar yağışı olmadı. Talepte az olunca fiyatlar düştü” diyor. Demek oluyor ki, talep etmez isek fiyatlar düşer. Geçtiğimiz kış aylarında 50 liradan satılan bu ürünlerin talep fazlasından arttığını düşünüyorum. Toplum olarak sanırım fiyatların yükselmesini bizler kendimiz istiyoruz.

Bu kış neden talep edilmediği konusunda benim fikrim yaz aylarından alıp kurutmuş olunması… Dondurucuların doldurulmuş olması. Yoksa yemeyi mi bıraktık!? Hayır yaz aylarından doldurduğumuz için olsa gerek…

 

***

POLİSTEN BAŞARILI OPERASYON

Bu aralar Konya Emniyeti’nin başarılı birçok operasyona ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Uyuşturucu başta olmak üzere, tütün ve kaçak gümrük malları ve silah kaçakçılığı…

Bu güne kadar bunlar Konya’da olmuyordu? da sanki bir anda olmaya başladı ve poliste bunları enseledi gibi bir algı ortaya çıksa da, daha önceleri bu tip operasyonlar yapılıyordu da basına mı duyurulmuyordu? Gibi sorular da akıllara gelmiyor değil.

Her iki durumda da yapılan işlerin başarılı olduğunun altını çizmek gerekir. Yapılan operasyonların duyurulması da caydırıcılık anlamında faydalı olur diye düşünüyorum. Suçu önleme de bu tip yapılan haberlerin caydırıcı olduğunu bilmek gerekir.

 

***

BÜYÜKŞEHİRDE ÇIKA YÜKSELİYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay geçtiğimiz haftalarda yapılan yatırımları anlattı. Başkan Altay’ın ucunca bir konuşması oldu. Yapılan hizmetleri anlattı. Kısaca özetlemek gerekirse, başarı başarı üstüne. Atılan imzaların hepsinin altında Başkan Altay’ın imzası var.

Yapılanları dinlerken, şu soruyu sordum kendime. Daha ne yapılabilir ki? Çıta oldukça yüksek. Bundan sonra yapılacak olan bütün yatırımların takipçisi olmaya devam edeceğim. Bakalım bizim ufkumuzun üstünde daha neler yapılabilir.

 

***

Sonuç; olarak yapılan tüm hizmetlerin Konya’nın geleceği için yapıldığını biliyoruz. Eskiden sadece kent merkezine yatırımların yapıldığı noktadan 31 ilçeye yatırımın gidiyor olması da aynı kalitede hizmetlerin ilçelere de yapılıyor olması gerçeğini gösterdi. Konya bir bütün olarak bakıldığında hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Bu şehre hizmette kim ne yaparsa yapsın tebrik etmek de bizim bir görevimiz…

Sağlıcakla kalın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.