Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2406.1
  • BIST
    10290.22
  • BTC
    63672.17$

Ortaya karışık…

08 Kasım 2022, Salı 00:57

Dilimize dolanmış “para yok”. Kiminde karşılaşsanız ilk cümleniz ekonomik sıkıntı içerisinde yaşama çalıştıkları… Zengini de fakiri de aynı cümleyi kurar oldu. Bindiği arabaya bakıyorsun, belki de deposunu iki kez doldursa bir asgari ücretlinin maaşını verir oda para yok diye ağlıyor. Asgari ücretle çalışanda para yok diye ağlıyor. Aradaki uçuruma bakarsanız orta direk diye bir kitle kalmamış. Benim durumum iyi, şükür yetiştiriyorum diyen de yok. Herkes dertli, herkes para harcamaya devam ediyor.

***

Asgari ücretli de alışveriş merkezlerinden çıkmıyor, zengin olanı da… Kime ne söylerseniz söyleyin kimsenin dinlediği de yok. Konya gizli zenginlerin en çok olduğu şehirlerin başında geliyor. İkinci sıra da Kayseri gelir. Sonrası zaten bilinen şehirler İstanbul, Gaziantep gibi sanayi şehirleri…

***

Tatil beldeleri dolup taşıyor. Konyalı olup, Alanya’da turizm sektöründe hizmet veren bir dostum aradı hafta sonu. Konya’da bir sıkıntı mı var? Diye sordu. Olmadığı söylesem de neden sorduğunu merak ettim. Hayırdır? Dediğim de bütün Konyalılar Alanya’da oteller Konyalılarla doldu, taştı. Yabancılık çekmiyorlar. Hepsi sokakta birbirleri ile selamlaşıyor dedi.

***

Konyalıların deyimi ile para ile imanın kimde olduğu belli olmazmış. Hakikaten belli olmaz. Alanya’ya az parası olan, Bodrum’a çok parası olan gidiyor. Sonuç itibariyle Konyalılar tatilini yapıyor. Çay sohbetlerinde de paranın yokluğundan bahsediyorlar. Parası olmayan sadece bizleriz sanırım diyen de çok fazla benim gibi… Zenginin parası zügürtün çenesini yorarmış, boş verin gitsin.

***

İnsanoğlu’nun her yaşın bir özelliği olduğunu öğrenmesi başından geçenleri tecrübe etmesi ile mümkün oluyormuş. Her yaşın bir güzelliği var. 20’li yaşlardayken bunları yaşayacaksın deseler dalgamı geçiyorsunuz der birde trip atardım. Fakat yaşanabiliyormuş. Görmediklerin duymadıklarını yaşıyorsun ve bunu da yaşadım diyorsun. Onun için her yaşın güzelliğini yaşayarak görmek lazım.

***

Kiralık daire bulmak mı zorlaştı, kiralık daire aramak mı zorlaştı? Kiracı evini değiştirecek çıkmak istemiyor. Çıktığı fiyata ev bulamayacağını biliyor. Biraz hesaplısını bulabilirse hemen tutuyor. Fakat bildiğim bir şey var kimse ev aramıyor. Ev sahipleri çık dese de ev aramıyor, aradığını söylüyor. Oysa kiralık ev de var aslına bakarsanız. Birde satılık evler 1,5-2 milyon fiyat çekiyorlar sonra satılmadığı için fiyat indiriyorlar. Satılmayacağı belliydi zaten neden kendine küfrettiriyorsun ki?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.