Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2393.8
  • BIST
    10270.43
  • BTC
    59243.3$

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

16 Ağustos 2023, Çarşamba 00:00

Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, dün bize Organize Sanayi Bölgesini anlattı, ayrıntılarıyla.

Anlatılanları yazmazsak olmaz. Tabi ki yazacağız ama Cuma günü. Bugün geçmişe bir yolculuk yapalım istedik. İstedik çünkü, geçmişi bilmek lazım bugünü değerlendirmek ve süreçteki gelişmeleri görmek için.

1.Organize Sanayi Bölgesinin tahsis yıllarında merak edip bölgeye gittik. Yıl, 1976 ya da 77 olmalı. İlk gençlik yıllarımızdı. Kayalı Park’tan Aydınlık Evler Otobüsüne bindik, orada da indik. Ondan ötesi toplu taşıma yoktu. O aralar bugün olduğu gibi çok sıcak bir yaz günündeydik. Yürümeye başladık kavurucu sıcağın altında. Ter içinde kalmıştık. Yol kısmen stabilize kısmen de topraktı.

Şehirde toplu bir sanayi bölgesi yoktu.

Şehir adına heyecanlı ve sevinçliydik. Şehrin Amele Pazarı, Eski Garaj civarı başta olmak üzere Ulu Irmak Mahallesi ile Büyük Kumköprü Mahallesine giden ana yolların iki tarafında bulunan yarı açık yarı kapalı metruk atölyeler şehrin sanayi alanındaki üretim merkezleriydi. Çoğu da derme çatmaydı buralarda bulunan iş yerlerinin.

1.Organize Sanayinde fabrikalar kurulacak ayrıca da üretim çeşitlenecekti. Geleneksel üretimin yanı sıra, farklı ürünlerin üretiminin kapısı da açılacaktı.

Şehirdeki işsizliği önleyen, iş kapısı da olacaktı 1.Oraganize Sanayi Bölgesi.

1. Organize Sanayi Bölgesinde 10 bin insanın iş sahibi olacağı söyleniyordu.

Herkes kazanacaktı anlayacağınız.

Şehir, şehrin insanları ve ülke kazanacaktı.

Sevinçler işte bu sebeptendi.

Mutluluklar bu sebeptendi.

Bizim kavurucu yaz sıcağının altında birkaç arkadaşımızla bileşip tozlu yollarda yürüyerek,1. Organize Sanayi Bölgesini görmek istememizin sebebi de bu yüzdendi. Gittik, gördük her yer  çırılçıplaktı, biz  gittiğimizde. Duvarları telle örülen birkaç parsel görebildik, göre göre. Bundan da mutluluk duyduk gene de. Başlanan bir gün yapılacaktı nasıl olsa. Burası şehrin üretim merkezi olacak, sonraki yıllarda bundan daha iyileri de olacaktı.

İlk Organize Sanayi Bölgemiz 1.Organize Sanayi Bölgesi oldu.

Sonra 2, 3,4 derken 5 beş oldu. 6’ncısı da yolda.

Konya Organize Sanayi Bölgesi günümüzde Türkiye’nin 2. En büyük Sanayi Bölgesi konumuna geldi.

Kolay olmadı bunlar ama oldu.

Son yıllarda KOS’u başarıdan başarıya koşturan yönetim kurulu başkanı Memiş Kütükcü dün bize büyüyen/gelişen  KOS’u anlattı, profesyonelce.

Cuma günü yazacağız anlatılanları.

Bugün geçmişe kısa bir yolculuk yaptık, o kadar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.