Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2395.7
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62264.85$

NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR?

12 Nisan 2023, Çarşamba 15:27

Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde, sokaklarda bayram telaşı bir hayli yoğun. Kimileri kıyafet, kimileri, şeker, tatlı alma telaşında.

Geçmişe dönüp eski bayram havasına baktığımız da nerede o eski bayramlar diye iç geçiriyor herkes.

Şimdi bayram tatili demek aileden uzakta geçirilen tatil zamanı anlamına geliyor kimileri için. Kimileri de hala eski gelenekleri yaşatmaya devam ediyor.

Çocukluğumuzda Ramazan ayı geldiğinde içimiz kıpır kıpır olur, tüm ay boyunca bayram heyecanı kaplardı yüreğimizi. Bayramlık telaşı da bir hayli önemliydi bizler için. Bayramlıklarımızı hazırlar alındığı ilk günden itibaren onlarla uyur, sürekli göz önünde tutardık. Özenle hazırlar, bayram sabahını beklerdik. Bayram sabahları bir başka olurdu tabii..

Evde bir telaş havası herkeste bir neşe, bayramlıklar giyilir, sofralar hazırlanır, aile ziyaretleri yapılırdı. Bir başkaydı o eski günler…

Şimdilerde ise ne Ramazan ayının ne de Bayramın gelişi çoğu kesim için eskisi kadar anlam ifade etmiyor.

Bayram tatillerini aile ile bir arada olmak için değil de iş yoğunluğu, hayat yoğunluğundan kaçmak için evde günlenme aracı olarak görüyoruz.

Çocuklar artık eskisi kadar şeker toplamıyor, sokaklarda bayramlıklarını giyip gezemiyorlar…

Neyse ki bayram geleneğini yaşatmaya çalışan bir kesim hala var. Onlar olduğu sürece de bir kısmımız burukta olsa bir kısmımız hala umutla bakıyor olacak yarınlara…

Nerede o eski bayramlar…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.