Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2399.0
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59029.35$

NASIL GEÇTİ?

04 Ekim 2023, Çarşamba 00:02
Öyle zor anlar, acılar ve gece karabasanlar yaşarsın, yaşadıklarını geçmez gibi görürsün. Öyle daralırsın ki, Dünya sana dar gelmeye başlar, yaşanmaz diye kahreder, yere göğe sığmaz olursun.
Lakin sabah olur, uyanırsın, yüzünü yıkar hayata devam edersin. Sıkıntı, acı dediğin diner, belki de yok olur, geçer gider, geceki kâbusun bittiği gibi günde biter, ömür de biter. Yani her şey geçer.
Geçer geçmesine de geçti dediğin şey nasıl geçti, önemli olan nokta o.
Hayat bu, kimi zaman soframıza bal kaymak koyuyor, kimi zaman da ağı koymaktan geri kalmıyor. Gün gelir eline diken batar, gün gelir gülün kokusuyla kendinden geçersin. İkisi de aynı dalın ürünü.
Evet, yaşaması da anlatması da kolay olmuyor. Keşkeleri sevmem ama “keşke yaşanmasaydı” diyesi geliyor insanın, ama yaşandı, acı ve öfke duyuldu.
Bu geçişin iki türlü hali var, acıyı, kâbusu, öfkeyi ve kini bastırdın mı, yok mu saydın, yoksa kendi içinde hallettin mi? Önemli olan buna verilecek cevapta.
Geriye dönüp öfkelenmemize sebep olan şeyi ortadan kaldıramayacağımıza göre, o öfke ve olumsuz yaşanmışlığı veya negatif duyguyu yok etmek ve özgürleşmek gerekir. Ama bastırmadan, zihnin bir köşesine atmadan, affederek, unutup hayatına yeni bir sayfa açarak, içinde çözüme kavuşturup onları yok sayarak unutmak gerek. Çünkü çözümlemezsen ve kendi içinde onu yok etmezsen, o negatif duygu ve düşünceler senin peşini bırakmayacak, zihninin bir yerinde duracak ve bir zaman sonra harekete geçip seni tekrar rahatsız edecek, belki de o negatif duyguların kölesi yapacak seni.
Kendini seviyorsan; her ne olduysa o duygu sende kalmasın. O olumsuz duyguları çözümleyip at, yok et. Unutma, vakit çok değerli, vakit geçiyor. İşin en kötü yanı, mutsuz olarak geçiyor. Her şeyi zamana bırakma, zaman iyileştirmez, bu, zamanla iyileşecek bir şey değil, senin o zaman içinde yaptığınla, kendinle yüzleşmenle, negatif enerji veren duygu ve düşüncelerden uzaklaşmanla iyileşir. Başını ellerinin arasına alıp söylenmekle veya dövünerek çözüm arıyorsan, bu da çözüm olmaz, sadece gün geçer ve hayat mutsuz şekilde devam eder.
Sana verilen hayatı, özellikle bulunduğun an’ı yok sayma ve kendini mutsuzluğa mahkûm etme. Mevlana’nın şu sözü kulağına küpe olsun. “Dün dünde kaldı cancağızım,” evet dün dünde kaldı, bugün yeni şeyler yapmak ve mutlu olmak gerekir.
Dünden, geceden kalan ne varsa unutun, her gecenin bir sabahı ve her sabah doğan bir güneş var. Yeni umutlar, yeni başlangıçlar var. Nefes alıyor, konuşabiliyor ve yürüyebiliyorsun. Hayat devam ediyor, yeter ki, sabaha kendi içinizdeki fırtınaları dindirmiş, kendinizle barışmış, hayata ve an’a bağlı olmayı bilin.
Her şeyin geçeceğini bilmen ve ona göre yaşaman çok önemli. Her şey geçip gider. Yeter ki, ruhuna ağır gelen yüklerden silkinerek kurtul ve sen ruhunu yorma, ona dinlenme fırsatı ver ve kalbini kapatma, umudunu kesme, huzurun için yeni umutlara yelken aç.
Hemen şimdi, sakın erteleme. Negatif duygulardan sıyrılıp kendin olmayı seç. Vakit doluyor, mutluluğa doğru yola çıkmak için gönül heybeni affetmeyle, sevgiyle doldur, dünü dünde bırakıp yaşamayı dene.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.