Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2393.8
  • BIST
    10270.43
  • BTC
    59243.3$

MUHTEMELEN ÜÇ KONYALI’DAN BİRİSİ

11 Aralık 2023, Pazartesi 00:01

Ak Parti’nin İBB Başkan adaylığında ismi geçenler arasında, üç Konyalı isimde bulunuyor.

Konuştuğumuz Ak Partili kaynak da “Ak Partinin İBB başkan adayının üç Konyalı isimden birisinin olacağını” söyledi bize.

Biz  gene de Ak Parti’nin İBB başkan adaylığında ismi geçenler arasında ihtiyatlı davranarak , üç Konyalı isminde bulunduğunu söylemiş olalım. Bu üç isimden hangisi olursa olsun, birisinin İBB başkan adayı olması muhakkak ki, çok iyi olur, çok iyi olacaktır.

Bu arada İBB Başkanlığından bize ne, faydası ne diye düşünenler olacaktır.

Böyle düşünenlere cevap verelim, pek istemesek de, haz almasak da  “Uzayan kol bizden olsun.” Nerde, hangi şehir ve hangi prestijli görev ve makamda olursa olsun. İlgilenilmeli ve sahiplenilmeli. Bunu yapabilmeli artık Konya coğrafyasının insanları ülke idaresinde güçlü ve söz sahibi olabilmek için. İBB başkan adaylığında onca isim arasından üç Konyalı ismin öne çıkmış olması bu bakımdan önemli.

ÜÇ KONYALI

Ali Yerlikaya.

Yerlikaya, Kadınhanlı.

Kendisi çeşitli iller de valilik yaptı.

İsmi daha çok beş yıl görev yaptığı İstanbul Valiliği döneminde duyuldu.

İstanbul Valiliğinde başarılı oldu.

Hemşerileri ile de yakından ilgilendi.

Taraflı, tarafsız insanlar tarafından sevildi.

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinden sonra sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.

Yerlikaya, sırf Ak Partinin değil, Türk siyasetinin de yeni yüzü oldu.

Şaibesiz ve lekesiz.

İçişleri Bakanlığı’ndaki kısa dönemde gerçekleştirdiği icraatlarıyla muhalefetin bile beğenisini kazandı. Ülkede güvenlik arayanların, güvendiği bakan haline geldi.

Son günlerde Ali Yerlikaya adı yeniden ve güçlü bir biçimde Ak Parti’nin İBB Başkan adayları arasında geçmeye başladı. Süreç, pişme sürecinde.

MURAT KURUM

Kurum, Karapınarlı.

Kendisi İnşaat Mühendisi.

Mühendis ve yönetici olarak görev yaptığı TOKİ’de başarılı işlere imza attı.

TOKİ bünyesinde gösterdiği başarılı çalışmalardan sonra 2018 yılında sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine getirildi.

Bakanlığı döneminde en başta Konya belediyelerine büyük ve önemli ek imkanlar sağladı. Ülkede başlatılan Kentsel Dönüşüm çalışmalarında etkili oldu. Şubat ayında  11 il de meydana gelen büyük deprem felaketinde yaraların sarılması için gayret gösterdi. Uzun bir zaman deprem bölgelerinden ayrılmadı.

Murat Kurum’un önce TOKİ bünyesinde daha sonrada  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmalar, kendisinin Ak Parti’nin İBB Başkan adaylığında adının geçiyor olmasının yolunu açtı.

FAHRETTİN KOCA

Koca, Kululu.

Kendisi doktor.

Sağlık sektöründe başarılı bir yönetici.

Koca’nın başında ve yönetimlerinde bulunduğu vakıf ve kuruluşlar kendi alanlarında sıra dışı hizmetler üretti.

Sağlık sektöründeki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Koca sayın Cumhurbaşkanı tarafından 2018 yılında  Sağlık Bakanlığı görevine getirildi. 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinden sonra kurulan hükümette de kendisi 2. Defa bu göreve getirildi.

İstanbul’da  önemli bir kitleye de sahip olan  Fahrettin Koca, Ak Parti’nin İBB Başkan adaylığında adı önde olan isimlerin başında geliyor.

Sonuç itibarıyla Ak Parti’nin İBB Başkan adaylığında bize göre “Muhtemelen üç Konyalı’dan birisi”

Bu konuyu görüştüğümüz Ak Partili kaynağa göre ise İBB Başkan adayının “Üç Konyalı isimden birisinin olacağı” Bu görüş de muhtemel yok. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.