Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2393.8
  • BIST
    10270.43
  • BTC
    59243.3$

MUHALEFETİN BAŞKAN ADAYLARI

05 Ocak 2024, Cuma 00:01
CHP, 15 gün kadar önce Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının mimar İsmail Sonkaya olduğunu açıkladı.
31 Mart’ta Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile yarışacak olan Sonkaya, müthiş CHP aklının son icadı. Koskoca şehirde, koskoca parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, parıltısız  Sonkaya’yı bulabildi. Adamcağızı siyasi kamuoyunda ne bilen ne de tanıyan var. Varlığı adından ibaret olmalı.
Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı günler öncesinden açıklanın İsmail Sonkaya ortamlarda görünmüyor. Aday olmanın doğası gereği bugüne kadar  siyasi faaliyet göstermeyen CHP adayının, parti organlarıyla da temasının yeterli olmadığı söyleniyor. Siyaset halkla ve parti organlarıyla yapılan bir meslek. Bilhassa ne kadar halk seçimlerde de o kadar etki.
CHP aslında her zaman böyle ve halktan uzak. Milletvekili adayları da halktan uzak insanlar arasından belirlenmiyor mu? Parti örgütlerinde, genel merkezde bir kaç kişiyi kafaya alan milletvekili adayı oluyor ve milletvekili seçiliyor. Halk patisi, halkın partisi öyle mi? Çoktan geçildi bu safhalar.
Partiyle ilgili bu görüşler bir yana, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleyebilmesi gene de başarı olmalı, kıymeti harbiyesi hiç olmasa da. Bakınız öteki muhalefet partilerinden çoğu bu kadarını bile yapamadı.
Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleyen bir partide Deva Partisi. Deva’nın adayı il başkanları Seyit Karaca. Partisine karşılık sağlayamayan ve ivme kazandıramayan bir il başkanın önce milletvekili  sonrada belediye başkan adayı olması tuhaf değil mi? Bu yönüyle Deva, CHP gibi olmuyor mu? Şehirde Gelecek Partisi kadar bile varlık gösteremeyen Deva il başkanının her seçimde aday gösterilmesinin sebebi ne olabilir?
İllaki siyaset, illaki seçilme sendromu bazı insanlar hiç kurtulamıyor bu hastalıktan? Partiler şahısların egosunu tatmin eden kurumlar olmamalı. Önemli olan şehirlerin ve ülkenin ali çıkarları olmalı.
Deva’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Seyit Karaca fakat önceki günde yazdık, belediye başkan adaylarının alabilecekleri birkaç bin oyla başkan seçilemeyeceklerini.
DİĞER MUHALEFET PARTİLERİ
İyi Parti’den “tık” yok.
Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkartacaklar mı?
Yerel seçimlere “81 ilde hür ve müstakil” gireceklerini açıklayan İyi Parti, Konya’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kimi gösterecek?
Ne zaman gösterecekler, ne zaman açıklayacaklar?
İyi Parti cephesi sessiz.
Gösterecek aday bulamıyor olabilirler mi acaba?
Gelecek Partisi.
Yerel seçimlerde Gelecek Partisinin adayı olacaktır.
Yerel Seçimlerde Saadet Partisinin adayı da olacaktır.
Gelecek ve Saadet ortak bir aday üzerinde çalışıyor, sızan bilgilerden anlaşıldığı kadarıyla.
Bu iki parti ayrı ayrı aday çıkartmak yerine, tek aday üzerinde anlaştıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklayacaklar büyük ihtimalle.
Gelelim Yeniden Refah Partisine.
Yerel seçimlerin en kararsız partisi YRP.
YRP, Büyükşehir’de müstakil aday gösterebileceği gibi Ak Parti ile yapacağı pazarlık neticesinde aday da göstermeyebilir. Kendileri açısından önemli merkez dışında birkaç ilçe belediye başkanlıklarının kendilerine bırakılması kaydıyla, YRP Büyükşehir Belediye Başkan adayı da göstermeyebilir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.