Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2403.2
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62841.75$

Mübarek Olsun!..

17 Temmuz 2021, Cumartesi 08:57

Yeni sağlık, sıhhat içerisinde yeni bir bayrama kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Huşu içerisinde geçirdiğimiz ramazan bayramının ardından kurban bayramı da aynı coşku ve sevgiyle geçer diye ümit ediyorum. 

Pandemi nedeniyle zorlu geçse de bayramlar, bu bayram geçmişe nazaran bir nebze de olsa rahat gibiyiz. En azından yasakların olmadığı, insanların birbirine gidip gelebileceği bir bayram yaşayacağız.

Fakat şunun altını çizmekte fayda var, Sağlık bakanı başta olmak üzere, bilim kurulu üyeleri günlerdir söylüyor “Maskesiz çıkmayın ve tokalaşmayın” bu insanların bir bildiği varsayımını göz önüne alarak bayram geçirelim. 

Bayramlaşalım ama biraz da olsa mesafeli olalım. 

Kimseden bize, varsa bizden başkalarına hastalık bulaşmasın. Özgürlüğün ne denli önemli olduğunu gördüğümüz bu günlerin sonunda yeniden hapis gibi evlere sıkışmamızın önüne birlikte geçelim. Halkın yoğun olduğu bölgelerden uzak olalım. Kurban kesim yerlerine mümkünse tek kişi gidelim. Bütün aile kurbanın başında beklemeyelim.

Bu düşünce ile hepinizin bayramını kutluyorum.

Şimdi uyarıları sıralamak gerekirse, 

Acemi kasapların bir kez daha düşünmesi gerekir. Kurban keserken, dikkat etmemiz gereken kurallar var. Bunları bilmiyorsak da bilenlerden yardım alalım. Kasaplara gidelim. Bu işi uzman kişiler yapsın ve parmaklarımızdan olmayalım.

Trafiğe çıkacak gençlerimizin orta yaşlılarımızın duyarlı olması gerektiğinin altını çizelim. Aşını hız yapmadığımız gibi yorgun ve uykusuz isek trafiğe de çıkmayalım. Siz çok iyi bir şoför olabilirsiniz fakat karşınızdaki kişi acemi olabilir.

Bu nedenle kendimizi trafikte kurban etmeden bayram geçirelim. Geri de gözü yaşlı dostlarımızı bırakmayalım. 

Bayramınız mübarek olsun…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.