Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

MORALLER BOZUK

16 Haziran 2023, Cuma 00:00

Aslında ilk tur seçimlerin ardından muhalefet cephesinde moraller bozulmuştu.

14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 45’de kalan, 212’de milletvekili çıkartabilen 6’lı Masa moral, motivasyon olarak çökmüş vaziyetteydi.

Cumhurbaşkanlığını alacaklarına inanıyorlardı. Yanı sıra 360-400 arasında milletvekili çıkartarak Meclis’te büyük bir çoğunluk elde edecekler ve  istedikleri yasal düzenlemeleri rahat bir şekilde  yapacaklardı.

Hayallere bakın.

Muhalefet ilk defa Cumhurbaşkanlığını kazanacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilecek.

Tam 7 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak.

Muhalefet 360-400 arasında milletvekili çıkartarak, Meclis’te çoğunluğu elde edecek.

Meclis Başkanlığı muhalefetin eline geçecek.

Yasama ve yürütme muhalefetin elinde olacak.

Seçimlerden sonra kurulacak olan hükümette hangi partiden kimlerin bakan olacağı bile belirlenmişti, üç aşağı beş yukarı.

Yetmedi binlerce kamu görevlisi muhalefet seçimleri kazanınca görevden alınacak, yerlerine de yenileri atanacaktı. Yönetim en tepeden aşağıya el değiştirecekti.  Bu hayale kendileriyle birlikte bazı önemli çevrelerin ve halkın kapıldığı da görüldü.  

14 Mayıs gecesi seçmen bu hayalleri bozdu. Dolayısıyla tüm hesaplarda bozulmuş oldu.

Seçmen bir söylenen laflara, bir de  lafları söyleyenlere bakmış olmalı.

Muhalefet partileri  ilk tur seçimleri kaybettikleri halde  gene de, 28 Mayıs’ta hiç değilse Cumhurbaşkanlığını kazanacaklarına inanmayı sürdürdü. Moraller bozuk, motivasyon dibe vurmuştu oysa.

Enteresandır, Cumhurbaşkanı adayları ve kafa yapılarıyla kaç kere seçim yapılırsa yapılsın kaybedecek olmalarına değil, sahiden kazanacaklarına inanmış olmaları.

2. Tur seçimler öncesinde 6’lı Masa ve Cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu cepheyi genişletmeye çalıştı. Destek arayışları oldu. Yaptıkları görüşmelerden sonra kimseyi inandıramadılar kendilerine.

Son derece iddialı oldukları Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiler.

Son derece iddialı oldukları Milletvekili seçimlerini kaybettiler.

360-400 arasında Milletvekili çıkartacaklarını umarken, 212’de kaldılar.

Böyle olduğu halde muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs’tan sonra seçimlerde başarılı olduklarını ve hiç kimsenin de sonuçları başarısız görme hakkına sahip olmadığını söyledi, iyi mi?

 Kılıçdaroğlu’nun özellikle  partisinde ve seçmenleri arasında  daha derin hayal kırıklığı  ve kopmaların önüne geçebilmek adına  başarı hikayeleri yazmaya çalıştığı kesin. Başarı bu ağır hezimetin neresinde duruyor ya değilse?

Kılçdaroğlu ayrıca  12 yıllık CHP Genel Başkanlığı döneminde aldığı 12 ağır seçim darbesinden sonra doğal olarak sayıklama haline geçmiş de olabilir. Başarısızlıkları, başarı olarak anlatmak normal bir halin sonucu olabilir mi?

Tüm bu yaşananlar muhalefet cephesinde ve özelde de CHP’de morallerin yerinde olduğunu göstermiyor. Aksine moraller olabildiğince bozuk.

 Kılıçdaroğlu  ne kadar çabalarsa çabasın, CHP’de moraller daha çok bozuk.Bedavadan 38 milletvekilliği elde etmiş olsalar da 6’lı Masanın bileşenlerinde de bozuk. Moralleri bozuk.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.