Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.3
  • BIST
    10218.44
  • BTC
    61181.85$

MİLLET İTTİFAKININ PARTİLERİ

29 Mart 2023, Çarşamba 00:00

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tam mutabakat, milletvekili seçimlerinde farklılık.
Esasen farklılık anlamında daha önemli başka sorunlarda söz konusu, 6 masanın bileşenleri arasında.  İyi Partiye mensup adları kamuoyunca malum bazı milletvekilinin ortak aday Kemal Kılçdaroğlu’nu  belli aralıklarla sınırları geçerek eleştirmeleri gibi.
Soru..
 6’lı masada 1.5 yıldır konuşulmayanların, seçime sayılı günler kala konuşuluyor olmasının sebep ya da sebepleri ne olabilir? Bugünlerde masaya içerden birileri tarafından atılan tekme ve yumrukları nasıl anlamamız gerekiyor?  Ortaklık hukukunu hiçe sayan bu eylem ve tavırlar karşısında o partinin üst yönetiminin sessiz kalması bazen de yapılan açıklamaların genel başkanın bilgisi dâhilinde olmadığının ileri sürülmesi kafa karışıklığını ortadan kaldırıyor mu? 
Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olumsuzlaştırılmaya çalışılırken, İyi Parti ayağına kurşun sıkıyor aslında. Kuruluşundan bu yana bin bir emekle belli bir ivme kazandırdıkları partinin geri vites yaptığını halk görüyor da, partinin yönetim kadroları görmüyor olabilirler mi? Yapılan son anketlere bakmıyorlar mı? İki tarafı da zarara uğratıyor İyi Parti cephesinden yapılan salvo atışlar. Hem Cumhurbaşkanı adayı hem de İyi Parti zarar görüyor, sorumsuzluklardan.


BULANIK HAVADA MİLLETVEKİLİ ADAYLIKLARI
İyi Parti’de milletvekili adaylık başvuruları tamamlandı Türkiye genelinde.  Konya’da 100’den fazla adaylık başvurusu beklenirken bu sayı 53’de kaldı. Sayının burada 53’de kalması bile başlı başına parti yöneticileri açısından manidar bulunmalı ve iyi okunmalı. Zirvedeki rüzgâr bir şekilde etkisi altına alıyor siyaset yapmak isteyen insanları ve tabi seçmenleri. 
Yeri gelmişken Konya il başkanı Kadir Ulusoy beye önemli bir hatırlatma ile İyi Parti bahsini kapatalım. O hatırlatma şu: Partiye başvuruda bulunan milletvekili aday adaylarının ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına iyi bakılmalı ya da kim bakacaksa bakmalı buna.  Kapatılan özel bir üniversiteden alınan diplomalı milletvekili adaylarının olabileceği şimdiden konuşuluyor.  Rakip partilerin ve bu partilerin seçmenlerinin diline düşmemek gerekiyor. 


MİLLET İTTİFAKININ DİĞER PARTİLERİ
Gelecek, Deva, Saadet partileri arasında bir süredir sürmekte olan 3’lü seçim ittifakı görüşmelerinin olumlu sonuçlansa bile,  Millet İttifakının yararına olmayacağı görüşü ağır bastı. Bu 3 partiye, partiler arasında yapılan görüşmelerden sonra Demokrat Partide eklenirken, Deva’nın ittifaktan yan çizer pozisyonlarına yattığı da görüldü.
Deva, milletvekili seçimlerine parti olarak girebilecekleri açıkladı. Bize kalırsa bu ittifak içinde bir pazarlık stratejisi olabilir. Deva, ittifaka girmek zorunda ya değilse parti teşkilatlarını tutmakta zorlanacaktır.
İttifaka eklemlenen büyük parti ise Cumhuriyet Halk Partisi oldu. CHP, Gelecek, Deva, Saadet ve Demokrat Parti milletvekilliği seçimlerinde seçim ittifakı yapacak. Bu 5 partili ittifak anlamına geliyor. İçinde İyi Partinin olmadığı Milletvekili seçim ittifakı, illerde de ortak liste çıkaracak. Bu arada Konya’da da 5 parti arasında ittifak yapılacak. Seçimlere de ortak liste ile gidilecek.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.