Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2402.4
  • BIST
    10322.53
  • BTC
    63906.62$

MHP 6 ilçede yarışacak

16 Ocak 2024, Salı 00:01
Gün geçtikçe seçimlere yaklaşıyoruz. Siyasi partiler adaylarını belirleyip açıklamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir başta olmak üzere bazı ilçelerde adaylarını açıklamış ve çalışmalarına başlamıştı.
Gözler AK Partiye çevrilmişken şimdi de Milliyetçi Hareket Partisi açıklama yaptı. MHP Konya’da geçtiğimiz seçimlerde 5 ilçede belediye başkanlığı kazanmıştı. Bu 5 ilçenin dışında sayının artıp artmayacağı merak konusu olmuş, hatta birçok ilçenin adı MHP ile anılmaya başlanmıştı.
Peki, ne değişti? MHP kanadında. Doğanhisar Savaş Özdemir, Emirgazi Nurişen Koçak ile devam ederken, Çumra ise AK Parti’den MHP’ye geçmiş oldu. MHP’nin Çumra adayı Fatih Demirci.
Zaman daralıyor. Yeniden Refah Partisi açıkladı. CHP açıkladı. MHP açıklıyor. İyi parti açıklayacak. Gelecek partisi kısmen açıkladı. Hepsi aday belirlemenin peşinde şu anda. Bu ayın sonunu bulur takvime göre açıklamaları. Biran önce açıklansa da seçim havasına girsek diyoruz ama bu şehirde AK Parti açıklamadan seçim atmosferine girilmeyeceği kesin.
AK Parti ne zaman adaylarını açıkladı, işte o zaman seçim başladı diyebiliriz. Nasıl İzmir’de CHP açıklarsa seçim havasına giriliyorsa, Konya’da da AK Parti açıkladığında oluyor bu hava.
Seçimler yaklaşa dursun. Geçtiğimiz haftayı kısaca değerlendirelim. Hepimizin canı yandı. Şehitlerimiz var. Bu vatan uğruna canını veren şehitlerimiz. İnsanın canı yandığı gibi içi de acımıyor değil. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyoruz. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Birde öz eleştiri olarak kabul edelim lütfen. Kimseye bir şey demek istemiyorum ama:
Şehit haberi geldiğinde birçok şehir sokağa çıktı. Terörü lanetledi. Şehitlerin ölmeyeceğini söyledi. Bu durum Konya’da yaşanmadı. Konya milli duyguları yüksek olan bir şehir diye bilirdim. En azından sokağa çıkılmasa da yazılı bir açıklama yapılıp terör lanetlenebilirdi. Şehitler anılabilirdi. Düşmana korku salınabilirdi. Benimkisi sadece düşünce. Kimse kızmasın ama şehitler geldiğinde Allah göstermesin en azından düşmana birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu Konya olarak gösterelim.
Geçen haftanın bir önemli konusu da şivlilik. Sadece Konya’ya özgü olan bu durum üç ayların başlangıcı olarak kabul edilir. Çocuklar sevindirilir. Yaşlılar aranır, geceniz mübarek olsun denilir. Regaip kandili kutlanır, eller öpülür. Dualar edilir. Bu geleneğin tüm belediyeler tarafından yapılması mümkün olmaz mı? olur aslında belediyelerde siyasi partilerin üstünlüğüne göre ortak bir karar alıp, AK partili belediyeler bunu gelenek haline getirsin başlatsın denilebilir. CHP’li, MHP’li belediyelerde Konya’yı örnek alıp yapabilirler. Fakat bunu yaparken amacının dışına çıkılmaması gerekir. Örneğin regaib gecesine özel olmasın dualar. Bütün yılı 365 günü kapsamayacak olsun. Bu dua sadece Regaip gecesi yapıldığında mı kabul oluyor. Diğer günler bu dualar yapılamaz mı? İnsanlara bunu da aşılamak gerekir. Kadir gecesini anlarım. O gün özel olsun. Ama diğer kandiller de yapılan duaların bence 365 gün yapılmasında daha fayda olacaktır diye inanıyorum.
Berat kandilinde günahlarımızın bağışlanmasını istemek yani yılda bir gün günahlarımızın bağışlanmasını istemek gibi bir şey. 364 gün günah işleyelim, bir gece dua edelim affedilsin. Olmamalı. Böyle değil de, her gün günahların affı istenilmeli. Berat gecesinde olduğu gibi tesbih çekilmeli, namaz kılınmalı.
Neyse, çok karıştırmamak gerekir.
Bu hafta neler olacak ona da bakalım mı? AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacak. Emekli maaşlarına verilecek olan zam görüşülecek. En önemlisi Meclis çalışmalarına başlayacak.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.