Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

MERAM’DA KONUT

03 Ekim 2022, Pazartesi 03:30

Meram Belediyesi öncülüğünde son  1.5 yılda yedi konut kooperatifi kuruldu.

Konut ihtiyacı olan insanlar, inanılması güç bir şekilde ilgi gösterdi bu kooperatiflere. Kooperatiflerin her birine yapılması planlanan konut sayısının bazen on misli  başvuru olurken, bazen de bunun çok daha fazlası bile oldu. İki önemli sebebi olmalı bu olağanüstü ilginin, insanların gelirlerinin azaldığı şu birkaç yıllık süreçte.

İki önemli sebep.

İlki konut açığından kaynaklanan konut edinme ihtiyacı.

İkincisi ise kendi bölgesinde konut ihtiyacını karşılamakta kararlı olan belediye yönetimine duyulan güven.

İkisi de birbirinden değerli ve önemli sebepler bunlar. Böyle olmamış olsaydı on binlerce insan konut sahibi olabilmek için bir biriyle yarış içine girmezdi. Üye sayısının  10-20 misli katı kadar da örneğine rastlanmayan başvurular yapılmazdı. 

1.5 yılda yedi konut kooperatif kurulmuş olmasının en önemli sebebi, konut ihtiyacı ve güven. Olay bu kadar net.  Sair sebep yok. Esasen aramamakta gerekiyor. Bırakın insanlar kendileri için en güvenli alan buldukları Meram Belediyesi üzerinden konut sahibi olsun.

8. KOOPERATİF

Bugüne kadar kurulan yedi konut kooperatifi bölgenin çeperlerindeydi. 01 Ekim’de başvuruların alınmaya başladığı kooperatif ise şehrin 30 kilometre dışında. 30 Kilometre dışında ve Konya-Antalya yolunun üzerinde bulunan Sefaköy  sapağında.

8. Kooperatif “Bizim Meram Köyü Dağ Evleri” adını taşıyor. Kooperatifin alanı 400 bin metrekare. Bu devasa büyüklükteki  alan üzerinde 500-700 metrekare müstakil alana sahip 407 adet konut inşa edilecek. Her parselin kendi müstakil tapusu olacak. 91 metrekare kullanım alanı olan köy evi tadındaki bu tek tip evlerde yaz/kış oturulabilecek.

Önceki kooperatifler maliyet olarak orta seviyelerdeydi. Başvuru bedeli, peşinat ve aidat bir çok keseye uygundu. “Bizim Meram Köyü Dağ Evleri” öyle değil. Zaruri ihtiyacın üstünde üstünde bir bedeli  söz konusu.

Mesela; 

Başvuru bedeli 10 bin lira.

Peşinat 300 bin lira.

Aylık ödeme 10 bin lira.

Üst gelir gruplarının hakkından gelebileceği bir maliyeti olacak 8. Kooperatif bünyesinde yapılacak olan tek tip köy evlerinin.

“Bizim Meram Köyü Dağ Evleri” Sefaköy sapağında yapılacak. Şehre 30 kilometre mesafede ve doğanın kucağında.

Meram Belediyesi haddini aşıyor mu, ne?

1.5 yılda tam sekiz konut kooperatifi ve binlerce de konut.

Bugüne kadar böylesi ne görüldü, ne de duyuldu.

Meram’da konut, konutta Meram.

Şehrin bu alandaki tarihi tekerrür ediyor olmalı.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Meram'lı
    03-10-2022 23:48

    Çöp proje

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.