Konya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2402.6
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61708.93$

LÖSEV İYİ Kİ VARSIN!

31 Ocak 2023, Salı 00:15

Parçası olmaktan gurur duyduğum lösemili çocuklar vakfı Konya gönüllüsü olarak sizlere Lösev ve çalışmalarından bahsetmek istiyorum.

28 Ocak Cumartesi günü Lösev Ankara merkezden gelen gönüllü komitesi, Konya gönüllüleri ile buluştu. Tedavi sürecini tamamlayan ve gönüllü olarak destek vermeye devam eden LÖSEV Konya aile komitesi ve iyileşen LÖSEV gençlerinin de katılımı ile Lösev’in 25. Yıl çalışmaları ve kansere karşı farkındalık hareketleri üzerine Bayır Diamond otelde toplantı yapıldı.

Lösev (lösemili çocuklar sağlık ve eğitim vakfı) 1998 yılında SSK Ankara çocuk hastanesinde görev yapan Dr. Üstün EZER tarafından kurulmuştur. Kuruluş hikayesinin temelinde Dr. Üstün EZER’in ifadesine göre Lösev şu şekilde ortaya çıkıyor; lösemili küçük bir çocuk Dr. Ezer’den odasında neden TV olmadığını canı sıkıldığı için odasına televizyon istediğini dile getiriyor. Hastane yönetimine iletilen talep olumsuz yanıt alıyor. Bunun üzerine Dr. Üstün EZER önderliğinde hastanede çalışan doktor, hemşire, personel aralarında para toplayarak küçük bir televizyon temin ediliyor ve Lösev’in ilk adımları atılmış oluyor böylelikle. İlk zamanlar tedavi için şehir dışından maddi imkanların yetersizliğinden dolayı Ankara’ya gelemeyen hastaların yol masraflarını karşılamak amaçlı ve daha sonrasında günler geçtikçe büyüyerek güçlenerek lösemili çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için dürüstçe ve başarıyla çalışmalarına devam etmiştir Lösev… Lösev’den önce lösemi tedavisinde %20 lerde olan başarı oranı bugün Lösev’le birlikte %90 ın üzerine çıkmıştır...

2000 yılında Türkiye’nin ilk ve tek lösemili çocuklar hastanesi LÖSANTE

2008 yılında lösemili çocukların ücretsiz kolej eğitimi alabilecekleri lösemili çocuklar okulu

2010 yılında ise tedavileri için Ankara dışından gelen ailelerin tedavi sırasında konaklayabilecekleri lösemili çocuklar köyü kurulmuştur.

Lösev’e yapılan bağışlar, lösemili çocukların hem tedavi masrafları için hem de her türlü ihtiyaçları için Türkiye’nin her yerindeki lösemili çocuklarımıza tek tek ulaştırılmaktadır.

Şu bilginin altını ısrarla çizmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

 LÖSEV YÖNETİM KURULU VE MÜTEVELLİ HEYET ÜYELERİ HİÇBİR ÜCRET-HARCIRAH-YOLLUK-HUZUR HAKKI VB ALMAZLAR. Ve yine şu bilginin de altını çizmek isterim; Lösev hiçbir zaman para ile gazete satmaz, kapı kapı dolaşıp bağış toplamaz dolandırıcılara karşı temkinli olmakta fayda var... Lösev için bağışta bulunmak istiyorsanız Lösev’in banka hesap numaralarına ya da resmi internet sitesinde yer alan iletişim bilgilerinden bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz…

Tamamen gönüllük ilkesine bağlı işleyen bir kurumdur Lösev… 10 yıl önce İstanbul’da Üniversite de okuduğum yıllarda dahil olduğum Lösev gönüllü ailesine, Konya’da uzman psikolog olarak gönüllük çalışmalarının parçası olmaya devam etmekteyim… Lösemili çocuklarımıza ve ailelerine yönelik psikolojik destek için her zaman terapi hizmeti vermeye gönüllüyüm…

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 25. Yaş gününü kutluyor Lösev ailesi. Her yaştan, her meslekten herkesi Lösev gönüllüsü olmaya davet ediyorum… iyi ki varsın LÖSEV!

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.