Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2395.6
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59822$

LİSTELERE BAKIŞ-3

17 Nisan 2023, Pazartesi 00:00

CHP ve Gelecek Partisinin, aslında 5’li Milletvekili seçim ittifakının Konya Milletvekili adayları.

15 adaydan, 9’u hakkında bilgiye ulaşabildik.

İşte o adaylar.

1.Sırada yer alan aday Barış Bektaş. Bektaş ,Seydişehirli ve avukat. CHP’nin Selçuklu İlçe başkanlığı görevinde bulundu. İl başkanlığı yaptı. İl başkanı iken milletvekili adayı oldu. Parti teşkilatlarının adayı. Teşkilatlar istedi, genel merkezde aday yaptı. Teşkilatlar tarafından sevilen bir aday. Kendisinin bir takım çevrelerde karşılığı olduğundan da söz ediliyor.

2.Sırada yer alan Hasan Ekici. Ekici, Seydişehirli ve Yeminli Mali Müşavir. Eski vergi müfettişi. Gelecek Partisinin kurucu il başkanı. İl başkanı iken 5’li ittifak (CHP, Gelecek ,Saadet, Deva ,DP)  kontenjanından milletvekili adayı yapıldı. Merkezde ve Gelecek Parti teşkilatlarının bulunduğu tüm yerlerde karşılığı olan bir aday. Ekici’ye ekstradan getirisi olan aday gözüyle bakılıyor.

3.Sırada yer alan aday Genç Osman Killik. Killik, merkezden ve avukat. Genç yaşına rağmen başarılı bir siyasetçi olarak biliniyor. Kendisi CHP Genel Merkezinde Gençlikten sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. CHP’nin sahaya sürdüğü genç kuşak siyasetçilerden.

4.Sırada yer alan Ömer Ünal. Ünal, merkezden ve mesleği yatırım danışmanlığı olan bir siyasetçi. Gelecek Partili. Kendisi siyasete  Ak Parti’de başladı. Bu partide Karatay  İlçe başkanlığı görevinde bulundu. Daha sonra Ak Parti’den 26.Dönem Milletvekili seçildi. Davutoğlu ile Ak Partiden ayrılan ekibin içinde yer alan siyasetçilerden.

5.Sırada yer alan Halil Ercan. Ereğlili. CHP’li ve iş adamı. Ereğli ve civar ilçelerde önemli bir karşılığının olduğundan söz ediliyor.

6.Sırada yer alan Kamil Bülbül Okuyucu. Karapınarlı.  CHP Karapınar ilçe başkanlığı görevinde bulundu. Bir dönem, 99-2002 yılları arasında Karapınar Belediye Başkanlığı da yaptı. Son olarak CHP’nin  2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayıydı.  

7.Sırada yer alan Galip Polat. Kululu. Kendisi. 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Kulu Belediye Başkan adayıydı.

8.Sırada yer alan Ayşe Alkım Gökçe. CHP’nin Türkiye’deki en genç milletvekili adayı. Gökçe Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi.

9.Sırada yer alan Mürsel Ayrancı. Ayrancı, bilinen bir aday.  Hadimli ve CHP’li. CHP’nin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Kendisi iki dönemde Hadim Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Siyaseti iyi bilen ve seçmen nabzını iyi tutabilen kıdemli bir siyasetçi olarak biliniyor.

5’li ittifakın 15 kişilik milletvekili listesinde Gelecek Partisinden iki milletvekili adayı bulunuyor. 9’unu yazabildik, elimizde yeterli olmayan bilgiden dolayı.

BİR YORUM

Listede merkez ve ilçeler arasındaki dengeye dikkat edilmiş.  Listede Gelecek Partisinden iki adaya yer verilmiş olması ise eski başbakan Ahmet Davutoğlu’na memleketinde ittifak tarafından yapılan bir jest olarak değerlendirilebilir. Öte yandan baktığınızda  listenin iyi eğitimli, iyi meslekli ve siyasette yüksek tecrübe ve bilgi birikimine sahip adaylardan meydana geldiğini de görüyorsunuz. Ham değil, pişmiş bir liste söz konusu. Siyaseti bilen ve toplumun farklı katmanlarında karşılıkları olan.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.