Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2402.8
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59488.26$

LİSTELERE BAKIŞ-2

14 Nisan 2023, Cuma 00:08

Milliyetçi Hareket Partisi  ile İyi Partinin ilk beş sırada yer alan milletvekili aday listelerine bakacağız, bu yazıda.

Ak Partinin 15 milletvekili adayını yazarken, bu partilerde neden ilk beş aday?

Bunun sebebi şu: Yazıya konu olan iki partinin  tüm adaylarını tanımıyoruz. Haklarında da yeteri kadar güvenilir bilgiye sahip olamadık. Dolayısıyla başka bir sebep yok, başka bir sebep de aranmamalı.

 Milliyetçi Hareket Partisi ile İYİ Partinin milletvekili adaylarını  yazarken malzeme yetersizliği sebebiyle yoruma da kaçacağız, mecburen. Ama çok az, biraz.  

Milliyetçi Hareket Partisinin ilk beş sırada yer alan milletvekili adaylarıyla başlayacağız yazıya, Türkiye’nin en uzun ömürlü 2. Partisi olmasından dolayı. Bu, yaşa hürmet meselesi. Ülkemizde partiler aktif şekilde uzun ömürlü olamıyor çünkü.

1.Sırada yer alan Mustafa Kalaycı. Kalaycı, ekonomist ve Bozkırlı. Kendisi MHP’nin zirvesinde yıllardır değer bulan bir siyasetçi. Partide Devlet beyin A takımından. TBMM’nin kürsüye  en çok çıkan milletvekillerinden.

2.Sırada yer alan Konur Alp Koçak. Koçak,  Karamanlı ve iyi eğitimli bir aday.  Konya Anadolu Lisesi mezunu. Boğaziçi mezunu.  Yurt içinde ve yurt dışında kariyerli üniversitelerden yüksek lisans ve doktora yapan genç bir aday. TBMM’de Yasama Uzmanı olarak çalışırken milletvekili adayı oldu. Kendisi TBMM’de Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu.

3.Sırada yer alan Celil Çalış.  Çalış, Kadınhanlı. Kendisi  MHP camiasının sevilen emekçilerinden. Toprağın adamı. Ziraat Yüksek Mühendisi.  Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı yaptı. Konya’nın tarımsal üretim hinterlantında çok yakından bilinen bir insan. Farklı kesimlerde de önemli bir karşılığı var. 

4.Sırada yer alan Güzide Çıpan. Çıpan, Arkeolog. MHP Selçuklu İlçe Başkanlığı yaptı. Partisinin MYK üyeliği görevinde bulundu.

5.Sırada yer alan Hüseyin Kavas. Kavas,  Elektrik Mühendisi.  Sancak Mahallesi Muhtarlığı yaptı. Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

İYİ PARTİNİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1.Sırada yer alan Ünal Karaman. Ünal, spor camiasının yakından tanıdığı bir insan. Futbolu bıraktıktan sonra çeşitli kulüplerde teknik direktörlük yaptı. Kendisi Türkiye’de daha çok “Trabzonsporlu Ünal” olarak biliniyor. İyi Partiye, davet edilen aday.

2.Sırada yer alan Fahrettin Yokuş. Sendikacı. Türkiye’de sendika çevreleri tarafından bilinen bir insan ve milletvekili.

3.Sırada yer alan Selin Tozoğlu. Ev kadını.

4.Sırada yer alan Osman Fedai. Geçmişte Akşehir’de MHP’den belde belediye başkanlığı yaptı. Akşehir Belediye Başkanlığına aday oldu, kazanamadı. İyi Partinin kurucu ilçe başkanlığı görevinde bulundu.

5.Sırada yer alan Süleyman Şenol. Şenol, Beyşehir’de eczacılık yaptı. Şimdilerde Ankara’da bir eczane deposunun sahibi olarak hayatını sürdürüyor. İyi Partiye geçmeden önce, MHP’den Beyşehir Belediye Başkanlığına aday oldu, kazanamadı.

Milletvekilliği aday sıralamasında yerini beğenmeyen Süleyman Şenol adaylıktan çekilirken, partisinden de istifa etti. Ne olacağı bilinmiyor.

ŞİMDİ DE İKİ YORUM

MHP yorumu. Kamuoyunca, MHP’de karşılığı olan milletvekili adaylarından söz edilmekte. Adaylarda parti çevreleri tarafından kabullenilmiş durumda.  Partiden adaylar noktasında dışarıya sızan herhangi bir görüntü ve rahatsızlıkta yok. Partide disiplin ve arkadaşlık hukuku hakim.

İyi Parti yorumu. Kamuoyunca İyi Partide  MHP’nin aksine pek karşılığı olmayan milletvekili adaylarının olduğundan söz edilmekte. Buna inanmayanlar sokaklara çıksın, sokakları dinlesin. Siyasette başarının belirleyicisi sokaklar, sokakların dili.   

Kıymetli okurlar Pazartesi günü CHP-Gelecek Partisi ittifakının milletvekili listelerini yazacağız.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Osman YILDIRIM
    14-04-2023 21:29

    İyi parti de bebek ölü doğdu ne yazıkki.

  • yorum avatar
    Hakkı Altuntaş
    14-04-2023 11:33

    Partilerin bile adayları ile ilgili vatandaşı bilgilendirme ihtiyacı duymadığı (böyle derli toplu) bir ortamda sizin bu yazılarınız hem takdire şayan hemde halka olan saygınızı gösteriyor. Çok teşekkür ederiz.

  • yorum avatar
    Kara Başkan
    14-04-2023 10:50

    Sen gözüne bir gözlük tak da etrafına iyi bir bak iyi bir araştır o adayları o şekilde eleştireceğini git AK Parti'ye bir kelam söyledi göreyim senin gazeteciliğini köşe yazarlığı

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.