Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2400.1
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63500.69$

Kural tanımamazlık!

28 Mayıs 2022, Cumartesi 04:15

Konya Büyükşehir Belediyesi 40 gün camiye sabah namazına gelen çocuklara 40 bin bisiklet dağıtacağı ile ilgili konuşanlarla yüzleşmek isterim. Bisiklet dağıtımına cahilce karşı çıkılması akla mantığa sığmıyor. Çocuklara cami alışkanlığının kazandırılması için yapılan bu yaklaşımın takdir edilmesi gerekirken, eleştiriliyor olması bizleri üzüyor.

Biz yaz tatillerini iple çekerdik. Camiler açılsa da bir şeyler öğrensek diye. Şimdi çocuklar, camilerden uzaklaşıyor ve onları tekrar kazanmak için kampanya yapılıyor bu eleştiriliyor. Camiden uzaklaştırdığınız için neden sizler eleştirilmiyorsunuz.

Yani insan biraz düşünürse camilerden uzaklaştırıldık eleştirileri yapılması gerekirken, camiye çocuklar çekilmeye çalışılıyoru eleştirmek akılla bağdaşmıyor.

Belki, bu bisikletlerin parası eleştirilebilir. Belki nereden alındı diye sorgulanabilir. Fakat, çocukların camiye çekilmesi planlanıyor diye eleştiri yapmak doğru olmasa gerek.

Trafikte her kesin başına bir polis dikmemiz mi gerekiyor söylemleri gerçek oldu. Herkesin başına bir trafik polisi diksek de kural tanımamazlığımız devam ediyor. Adalhan kavşağında yayaların kırmızı ışık ihlalleri trafik polislerinin ışıklarda duruyor olması nedeniyle azaldı. Bitmedi azaldı diyorum. Polise rağmen geçenler var. Birde tam yaya geçidinde duran dolmuşçular var. Yolcu kapmak için hangisi önce gelirse yaya geçidini kapatıp yolcu beklemeye başlıyor ya, insanı çileden çıkartıyorlar. Yayaları kontrol eden polislerin elinde mutlaka trafik cezası yazacak makbuzları da olmalı.

Yaya yoluna duran dolmuş sürücülerine sorgusuz sualsiz trafik cezası yazılmalı.

Kırmızı da geçen yayalara da yazılmalı. Trafik polisi ilk başlarda korkutuyordu, şimdilerde ceza yazılmayınca vatandaşı polisi de görmezden geliyor.

Yazık polis arkadaşlar ışık ihlali yapanları uyarmaktan dillerinde tüy bitiyor. Sayın emniyet müdürüm lütfen burada ihlal yapan yayalara da yaya geçidini işgal eden durak haricinde duran dolmuşlara da yüksek miktarda para cezası kesin.

Sağlıkla kalın…

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.