Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2394.2
  • BIST
    10232.85
  • BTC
    59425.85$

KULİSTEN ÖTE BİLGİLER

22 Aralık 2023, Cuma 00:01
Yerel seçim takviminin ve vaktin bir hayli daraldığını söyledi bize kulislerden öte bilgi sahibi kaynağımız.
Soru/mevzu Cumhur İttifakı’nda hangi ilçede, hangi partinin belediye başkan adayı göstereceğiydi. Özellikle de Ereğli ve Seydişehir gibi iki büyük önemli ilçede AK Parti mi, MHP’mi aday gösterecekti?
Bir başka önemli soru/ mevzuda  Ak Parti’nin merkez dışında her ilçede bulunan çok sayıda aday adayı arasından kimler, aday gösterilebilirdi?  
İlkinden ve il büyüklüğünde ilçe olmasından dolayı Ereğli’den başlayalım özet halinde yazmaya.
EREĞLİ
Ereğli’de durum belirsizliğe bürünmüş vaziyette. Ak Parti ve MHP arasındaki pazarlıkların tüm hızıyla sürdüğünü öğrendik. İki partide ittifak kapsamında Ereğli’nin kendilerinde olmasını istiyor. Mevcut başkan Kasım ayı içerisinde parti genel merkezine giderek adaylık başvurusunda bulunmuştu. MHP’nin başka aday adayları da var Ereğli’de.
Öte yandan Ereğli Ak Partinin de belediye başkanlığını çok istediği bir ilçe. Ak Partililer “Ereğli bizim olmalı” diyor. Başkanlık için sekiz tanede aday adayları var. Haliyle merak ediyor insan “Acaba bir yerlerden işaret alınmamış olsa, bu kadar sayıda insan adaylık başvurusunda bulunur muydu?” diye.
Sonuç: Ereğli bu satırların yazıldığı saatlerde kördüğüm.
Ereğli ortada. İttifak kapsamında Ak Parti’de, MHP’de aday gösterebilir.
SEYDİŞEHİR
Ak Parti Seydişehir Belediye Başkanlığının kendilerinde olmasını istiyor.
MHP’de Seydişehir Belediye Başkanlığının kendilerinde olmasını istiyor.
Seydişehir’de daha önce belediye başkanlığı yapan Abdülkadir Çat parti genel merkezine giderek adaylık başvurusunda bulunmuştu. Çat, Seydişehir’de bir yıldır kapı kapı dolaşıp partisi ve kendisi için oy istiyor.
Ekonomik ve konum değeri yüksek Seydişehir’de de belediye başkanlığının hangi partiye bırakılacağı gene yazının yazıldığı saatlerde kördüğüm. 
Seydişehir özelinde şu bilgiyi de paylaşmış olalım: Ereğli Belediye Başkanlığının Ak Partiye bırakılması halinde, Seydişehir Belediye Başkanlığı MHP’ne bırakılabilirmiş.
Seydişehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili Ak Parti cephesinde çok önemli bir bilgide şöyle: Seydişehir Belediye Başkanlığının Ak Parti’de kalması halinde mevcut başkan yeniden aday gösterilmeyecekmiş.
DİĞER İLÇELEREDE BAKALIM KISACA
AKŞEHİR
Akşehir dün itibarıyla karıştı. Daha önceleri mevcut başkan Salih Akkaya’nın yeniden aday gösterileceği konuşulurken, dün bunu sorduğumuz kulis kaynağımız bize “50-50” dedi. Akşehir’de Akkaya’nın yanı sıra iki aday adayı daha bulunuyor.
BEYŞEHİR
Ak Parti Beyşehir’de yeni bir yüzü aday gösterecekmiş. Mevcut başkanla beraber Beyşehir’de belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunanların sayısı beş. Bu sebeplerden Beyşehir’de kimin aday gösterileceği merak ediliyor. Bakalım yeni bir yüz mü, yoksa mevcut  yüz mü Ak Parti’nin Beyşehir Belediye Başkan adayı yapılacak.
BOZKIR
Bozkır’da tercih iki isimi arasında yapılacak. Avukat Mustafa Akgül ya da veteriner Hekim Ali Kaya’dan birisi Ak Partinin Bozkır Belediye Başkan adayı olarak gösterilecek. Kulis kaynağımız bu konuda son derece net konuştu bize.
ÇUMRA
Çumra’da üç aday adayı daha olmakla birlikte Ak Partinin Belediye Başkan adayı mevcut başkan Recep Candan.
Candan’ın adaylığı net ve kesin.
CİHANBEYLİ
Cihanbeyli’de mevcut başkandan başka iki aday adayı daha bulunuyor. Böyle olmakla birlikte Ak Partinin adayı mevcut başkan Mehmet Kale.
Kale’nin adaylığı net ve kesin.
KULU
Ak Parti Kulu da yeni bir aday gösterecek.
ALTINEKİN
Mevcut başkanın aday olmadığı Altınekin’de Belediye Başkanlığı için dokuz kişi Ak Partiye adaylık başvurusunda bulundu.
ILGIN
Ilgın Belediye Başkanlığı için mevcut başkanın yanı sıra, üç aday adayı daha bulunuyor.
Ilgın’da mevcut başkanın büyük ihtimal aday yapılmaya bileceği söylendi bize.
SARAYÖNÜ
Mevcut başkanla beraber aday sayısının dört olduğu Sarayönü’nde de mevcut başkanın aday yapılmaya bileceği de söylendi.
DERBENT
Derbent’te mevcut başkanla beraber aday sayısı iki.
Derbent’te mevcut başkanın yeniden aday gösterilecekmiş.
Bunlar kulisten öte bilgiler.
Bu arada Cumhur İttifakı kapsamında hangi partinin, hangi ilçede belediye başkan adayı göstereceği meselesi, hafta sonu ya da en geç Pazartesi gününe kadar belli olacakmış, olmalıymış.
Bir şey daha ilçeler belirlendikten sonra partiler o ilçenin kesin adaylarını belirleyecek.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Emre
    22-12-2023 17:54

    Ee nerde bilgi halkın dilinde dolanan şeyleri yazmışsınız

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.