Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.72
  • ALTIN
    2401.5
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62449.77$

KONYASPOR BİZİ KANDIRDI MI?

27 Ekim 2020, Salı 09:24

Konyaspor keşke Beşiktaş’ı 4-1’lik skorla yenmeseydi. Ya da hiç yenmeseydi diyorum. Belki de sizlerde öyle düşünüyorsunuzdur değil mi? Antep maçında alacağımız üç puan çok şey demekti. Bu Beşiktaş galibiyetinin takım için büyük bir yanılgı olduğunu, Konyaspor’un bizi kandırdığını kendi çevremde dile getirmeye çalışmıştım.

Ama son Antep maçında gördüm ki  KONYASPOR BİZİ GERÇEKTEN DE KANDIRDI SANKİ!. Denizli maçı ile başlayan son vuruş beceriksizliği Antep maçında iyice patlak verince ilk haftalarda göze hoş gelen Konyaspor oyunu ve skoru ne oldu da 3 haftada ESKİ TAS ESKİ HAMAM muhabbetine döndü anlamış değilim.

Beşiktaş galibiyetinden sonra Konyaspor’un daha iyi olması beklenirken her maç aşağıya doğru düşmesi ister istemez bizleri tedirgin etmeye başladı. Bu girdap önümüzde ki haftalarda sıkıntı çıkaracak gibi görünüyor. Çünkü gerçekten zorlu bir fikstür ile karşı karşıya bulunmaktayız. Başakşehir’in toparlandığı gözle görülüyor. Aynı şekilde Fenerbahçe dolu dizgin yoluna devam ediyor. Önümüzde ki bu iki kritik karşılaşma ayrıca İsmail Kartal’ın da kaderini belirleyecektir diye düşünüyorum. He bide şu durum var, bana diyeceksiniz ki biz geçen sezon bu iki takımı da yenmiştik. Doğru, yendik ama nasıl yendik? Azim vardı, inanmışlık vardı ve korkmayarak her oyun sistemine sadık kalan bir takım görüntüsü vardı. Ama ben bu sezon bunu Konyaspor’da görmediğimi üzülerek belirtmek isterim.

Ve hala ısrar ısrar belirtmek isterim ki İsmail Kartal’ın geriye düştüğü maçlarda bir B planının olmaması kaybedilen puanların baş mimarı olarak görüyorum.

Lig’in başında falan değiliz artık. Takımlar sitemlerini oturttular ve çatır çatır top oynayıp puanlar topluyorlar. Konyaspor Antep maçında son vuruşları iyi yapsaydı bugün ilk 5 sıralaması içerisinde olacaktı. Ama maalesef geçen sezondan kalma bu son vuruş zaafı İsmail Kartal yönetiminde de devam edince 16. Basamağa kadar geriledik.

Konyaspor’un bizleri yanılttığı ve ilk haftalarda kandırdığı çok bariz bir şekildi görülüyor. Hem oyun olarak hem de skor anlamında kendimizi kandırılmış gibi hissediyoruz. Ya da ben öyle hissediyorum kendimi bilemiyorum.

Ve ayrıca bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. Konyaspor sezon başlangıçlarında  4-1’lik galibiyetlerle başlamasın lütfen!

 Geçen sezon olanları herkes biliyor. Kasımpaşa’yı yine 4-1 yendikten sonra gülmek nedir unutmuştuk. 7. Haftada aldığımız bu 4 gollü galibiyetten sonra 10 maç üç puan sevinci yaşamamıştık. Ve o sezonu son haftalarda aldığımız galibiyetlerle kümede kalmayı başarmıştık. Dileriz aynı dejavuyu yaşamayız.

Demem o ki olumlu başlayan bir lig serüveni yavaş yavaş bizler için hüsrana dönecek gibi görünüyor. Çünkü Konyaspor gerçek oyununu sahaya yansıtmıyor. Sürerekli bir istikrarsızlık göze batıyor. Son üç haftada çok büyük fırsatlar teptiğimizi, Denizli, Malatya ve Son olarak Antep maçlarında kaybedilen 7 puanın bizi ilk beş sıralamasından ettiği de ortada.

ANTEP MAÇ ANALİZİ

Sezon başında Konyaspor’un hem set arası hücumlarını sık yapması hem de defansif aksiyonlarında rakibi kalesinden uzak tutması olumlu bir hareketti. Gerçekten de birlikte oyun sistemi anlayışı içerisinde olan bir takım görüntüsü oluşturması bunun en büyük etkeniydi.  Ama gel gelelim bunu sürekli hale getirmemesi, Antep mağlubiyetine sebep oldu. Bunu da İsmail Kartal’ın rakibini yeteri kadar analiz etmemesi olarak yorumluyorum. Çünkü bir önce ki hafta Malatya maçında da rakibini iyi analiz etmemişti ve kaybeden iki puanın yarısını savunmaya yarısını da İsmail Kartal’a yazmıştım. Ama Antep maçında kaybedilen 3 puanın tamamını kimse kusura bakmasın ama İsmail Kartal’a yazacağım. Bir takım aynı hataya iki defa düşmez, benzer pozisyonlardan aynı golleri yemez hele Lig’in en az gol yiyen takımların biri olan Konyaspor savunması hiç yemez!

Son olarak yan top zaafı yüzünden iki haftada kaybedilen 5 puan bizi hem sıralama olarak hem de oyun olarak çok geriye götürdü. Konyaspor’un artık bizi kandırmayı bırakıp bir an önce puanlar toplamasından başka şansı yok.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.