Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2410.4
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63611.43$

Konya’nın taşrası da var artık

28 Aralık 2023, Perşembe 00:01

Konya’nın yakın tarihine bakarsanız büyük gelişmeler olduğunu anlayabilirsiniz. Örneğin 20 yıl öncesi Konya’nın bugün gelinen noktada ne gibi değişimler yaşadığını biliyor olmak, gelecek için aslında daha geniş hayaller kurmamız gerektiğini gösteriyor.

Geçmişte Mevlana müzesi bölgesindeki yıkık harabe yapıları hatırlıyor ve 2000’li yılların başında nasıl bir Konya var imiş demeden kendimi alamıyorum. Şükran mahallesi iki yıldır değişiyor. Yıkımlar bitti ve hatta yeni yapılan yapıların kaba inşaatları da bitmek üzere. Bu bölgenin de hizmete açılması ile birlikte değişimin ne denli büyük olduğunu göreceğiz.

Konya için yapılan her yatırımın her düzenlemenin büyük bir kazanç olduğunu ve unutulmaması gerektiğini söylemek gerekir. Yakın zamanda yapımı bitecek olan yeni köprülü kavşakların çevre düzenlemelerinin bölgesel değişimlerin şehre değer katacağı gerçeği göz ardı edilmemeli.

Belki bizler içerisinde olduğumuz için değişimleri pek fark etmiyor olabiliriz. Fakat, şehirde büyümüş başka şehre gitmiş insanların uzun yıllar sonra Konya’ya geldiklerinde değişimi gördüklerini ve şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade edebilirim.

Altını çizerek ifade etmem gerekirse bu şehre değer katan yatırımların yine devam edeceği ve devam ettirecek olanların aynı isimler olacağını düşünüyorum. Bu gün bu isimlerin değişmesi demek, değişimdeki hızı yavaşlatacaktır. Yavaşlamaması ve hızla devam etmesi kaliteyi artıracaktır.

Kalitenin devamı için durmak yok yola devam diyorum.

Bu arada birçok taşra ilçelerde çok büyük yatırımların yapıldığını görmek beni heyecanlandırdı. Bu denli büyük yatırımların olduğunu Büyükşehir Belediyesi anlatmasa bilmezdim. Bilmemek ayıp değil, duyurmamak ayıp diyelim. Bu ayıbın önüne de geçen büyükşehir belediyesine teşekkür ederim.

Ereğli’ye Akşehir’e, Beyşehir’e, Çumra’ya ve dahası birçok ilçeye çok büyük yatırımlar yapılmış. Bu yatırımlar ilçelerin varlığını göstermeye yetiyor. Böyle bir ilçe de böyle bir yatırım varmış, bu yatırım ilçenin geleceğine ışık olur diyebiliyoruz ve konuşuyoruz.

Çumra Çatalhüyük karşılama merkezi turizm anlamında ilçeye değer katılacak. Ve kattığını da gördük. Karşılama merkezi açıldıktan sonra ziyaretçi sayısı artmış.

Akşehir evlerinin yeniden düzenlenmesi ve turizme kazandırılması da ayrıca büyük bir yatırım. Bunları görüyor olmak bizleri mutlu ediyor. Mutlu olmaya devam etmek için gereken çalışmalara imza atan yerel yöneticileri kutluyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.