Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2404.9
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62902.7$

KONYALI BAKAN HANIMEFENDİ VE SESSİZ ÖFKE (!)

05 Nisan 2024, Cuma 00:01
22 yıl sonra AK Parti ilk defa niye CA HA PE’ye yenildi?
Milliyetçi, muhafazakar Türk milleti sandığa niye gitmedi?
AK Parti’nin kalelerinde oylar niye bu kadar sert düştü?
Hiçbir iş yapmayan (!), İstanbul’da felaketler yaşanırken tatile çıkan başarısız başkan(!) Sayın cumhurbaşkanımızın İstanbul merkezde ilçe ilçe kongre yapmasına rağmen 17 bakan İstanbul’da kapı kapı seçim çalışması yapmasına rağmen, Ekonomi Bakanı Sayın Şimşek’in bile ilk kez kaldırıma inmesine rağmen İmamoğlu beş yıl aradan sonra oylarını niye nasıl artırdı?
İstanbul’un İstanbul’da yaşayanların 1 numaralı gündem maddesi deprem olmasına rağmen İstanbullu seçmen niye oyunu hemşerimiz Murat Kurum’a vermeyip köfteciyi tercih etti(!)
…………….
AK Parti ve MHP cenahından asla kabul edilemeyecek bu sandık sonuçlarına biz asla tek kelime yorum yapamayız.
Ama yukarıda yazılanlar oldu mu? 
Oldu.
Peki niye?
Peki neden?
Bence bu soruların ön güzel cevabını Sayın Kemal Öztürk yorumlamış.
Peki Kemal Öztürk kimdir?
“1995 yılında profesyonel gazeteciliğe adım atmıştır.
Aynı zamanda televizyon haberciliği ve belgesel yönetmenliği yapan Öztürk'ün, yerli ve yabancı televizyon kanallarında çok sayıda belgeseli yayınlanmıştır.
Bir süre yurt dışında dil eğitimi almış ve belgesel alanında araştırmalar yapmıştır.
2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanlığını yapmıştır.
2005 yılında TBMM Başkanı başdanışmanlığı görevine getirilmiştir.
Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığını yapan Kemal Öztürk, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrılmıştır.
3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atanan Öztürk 3 yılı aşkın süre bulunduğu görevinden 1 Aralık 2014 tarihinde istifa etmiştir.
Öztürk 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Yeni Şafak'daki köşe yazarlığı yapmaya başlamıştır.
Öztürk'ün siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim konularında çok sayıda makale ve kitapları yayınlandı.
Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili aday adayı olmuştur.
28 Eylül 2020 tarihinden itibaren Habertürk Gazetesinden köşe yazarlığı ve Habertürk TV'de siyasi yorumculuk yapmaya başlamıştır.”
…………….
Yani tescilli bir AK Partili Sayın Cumhurbaşkanımızla birinci dereceden yakın çalışma arkadaşı değerli bir gazetecidir Sayın Öztürk.
Buraya kadar itirazı olan var mı?
O zaman devam edelim.
Bakın bu seçim sonuçlarını Sayın Öztürk nasıl değerlendirmiş;
SESSİZ ÖFKE
AK Parti’nin Oylarının Düşmesine Etki Eden 16 Neden
Seçmen bu seçimde tam bir sessiz öfke gösterdi.
1. AK Parti’nin bir ütopyası yok artık.
Ülkeye ve dünyaya dair gelecek hayali, vizyonu konuşulmuyor artık. Savunma sanayinde, teknolojide dünyada söz sahibi olmak milleti heyecanlandıran bir hayal, ütopya değil, başarı hikayesi olabilir. Bunu da kapsayan büyük bir ideal ve hayal yoksunluğu var.
2. AK Parti siyaset üretemiyor.
İlk on yılında her alanda ezber bozan, siyaset üreten, reformlar, değişimler yapan AK Parti şimdi yeni bir siyaset üretemiyor. Geçmişte yaptıklarını anlatıp, hamasi milliyetçi söylemlerle politika yapmaya çalışıyor.
3. Reformcu değil statükocu parti oldu.
MHP ile olan ittifaktan sonra AK Parti’nin reformcu ve yenilikçi tutumu değişti. Daha statükocu, devletçi oldu. Güvenlik özgürlük dengesinde güvenlikçi bakış açısına kaydı.
4. Kimlik kaybı.
AK Parti ilk kurulduğunda “muhafazakar demokrat” olarak tanımladı kendini. Ancak ilk yıllarında liberal, sonra dindar, arından milliyetçi ve Atatürkçü kimlikler edindi.
5. Kötü yönetim.
Devlet bürokrasisi, belediyeler, parti yönetimi, teşkilatlar, medya yönetimi her geçen gün daha kötü yönetildi. Sorun çözme kabiliyeti düştü, sistem yavaşladı. Örneğin sokak hayvanları sorununu çözemedi bir türlü.
6. İdealistler gitti oportünistler kaldı.
AK Parti’nin idealist, liyakat sahibi kadroları zaman içinde oyun dışı bırakıldı. Bu idealistler yerine liyakat sorunu yaşayan oportünistler geldi. Partiye bağlılık idealler üzerinde değil, çıkarlar üzerinden kurulmaya başlandı.
7. Güven kaybı oluştu.
Erdoğan ve AK Parti’nin en büyük gücü milletin onlara duyduğu güvendi. Söz verildi mi yapılır, bir şey söylendi mi doğru çıkar, yalan söylenmezdi. Ancak bu en güçlü taraf zayıfladı ve millette güven kaybı oluştu.
8. Klikler ve gruplar çekişmesi başladı.
AK Parti Genel Merkezinde, bakanlıklarda, bürokraside klikler, gruplar oluştu birbiri ile çıkar çatışmasına girdiler. Belediye başkanları, milletvekili ve bürokrat seçiminde bu kliklerin ve grupların çekişmesi güç kaybına neden oldu.
9. Halktan kopuldu, sesine kulak verilmedi.
AK Parti’nin en büyük özelliği orta kesim sosyal sınıfın sesi olmaktı. Ancak uzun bir süreden beri milletin sesine daha az kulak veren, daha dar bir kesimle iletişim kuran siyaset izlendi. Milletin siyasetçi ve bürokratlarla iletişimi zayıfladı, sahadan kopuldu. Gazze konusunda İsrail’le ticaretin devam etmesi ile siyasi söylem arasında çelişki oluştu ve milletin tepkisi görülmedi.
10. Ekonomik kriz, geçim derdi.
Pandemi, Ukrayna Savaşı, deprem derken neredeyse 4 yıldır ciddi ekonomik krizle boğuşuyor vatandaş. Sabır gösterilmesi istendi, gösterildi. Ama verilen sözler tutulmadı, enflasyon inmedi, döviz kuru düşmedi, faizler arttı. Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı.
11. Emeklilere kulak verilmedi.
EYT’nin çıkartılması, yönetilmesi, bütçesinin denkleştirilmesi ayrı ayrı sorunlar yarattı. AK Parti belki de tarihinin en büyük hatasını EYT konusunda adım atmakla yaptı. EYT ile birlikte bütçe dengesi sarsıldı ve emeklilere enflasyon karşısında yeterince zam yapılamadı. EYT’de güne takılanlar, az zam alanlar bir araya geldi ve büyük bir tepki olarak AK Partiye döndü. 15 Milyon emekli seçimde belirleyici etken oldu.
12. Sosyal kesimlerin sorunları çözülemedi.
Çalışma yaşamında kamu mühendisleri, taşerona işçiler, çıraklar, sağlık çalışanları, atanamayan öğretmenler gibi birçok sosyal kesimin çözülemeyen sorunları birikti. Bunlar için her seçim söz verilip tutulmadı. Bu seçimde bir tepki patlaması yaşandı.
13. Yolsuzluk, torpil, adam kayırma iddialarına tepki.
Belediyelerde rüşvet vermeden iş yapılamıyor söylemi her yere yayıldı. İhalelerde, işe alımlarda adam kayırma ve torpil iddiaları her şehirde oluştu. Fırsat eşitliğinin ortadan kalktığı, adaletli yönetim olmadığı fikri her geçen gün yerleşti. Bunun böyle olmadığını kimse ispatlamaya çalışmadı.
14. AK Parti teşkilatlarında sorunlar.
İl teşkilatlarında çekişme, iç hesaplaşma, kavgalar ve ahlaki erozyon çok yükseldi. Bunların sonucu olarak birçok çıkar çatışması yaşandı, niteliksiz başkan adayları ortaya çıktı. Parti yöneticisi, milletvekili ve belediye başkanları çıkar çatışması nedeniyle başka partilere geçtiler. Birçok ilde teşkilat çalışmadı, seçmeni sandığa götüremedi ve seçim sonucunu doğrudan etkiledi.
15. Şatafat, kibir, üslup sorunları.
Lüks arabalarla seçim kampanyası yapanlara, nüfuzlu kişilerin çocuklarına ait lüks yaşam görüntülerine, zenginleştiğini görgüsüzce sergileyenlere, kibirli davranışlara, üslup ve söyleme büyük tepki gösterildi. Deprem ve ekonomik sorunlar yüzünden geçim sıkıntısı çekenlerin bu tabloya tepkisi sert oldu.
16. Medya ve iletişim alanındaki sorunlar.
AK Parti’yi savunan medyanın ekran yüzleri ve iletişim aktörlerini üslup, seviye ve kullandığı dil toplumda tepki gördü. Bu aktörlerden çok şikayet edilmesine rağmen bir değişime gidilmedi. Tartışma programlarındaki tutumlar bir nefret halesi oluşmasına neden oldu. Muhalefet medyasının izlenme ve okunma oranı iktidar medyasını geçti.”
…………….
Benim yazamadıklarımı yazdığı için.
Benim diyemediklerimi dediği için tescilli AK Partili Sayın Kemal Öztürk’e saygılarımı sunuyorum yorumuna şapka çıkartıyorum,
BİZİM KONYALI
BAKAN HANIMEFENDİYE
BUNU YAKIŞTIRABİLDİNİZ Mİ?
Yıllardır özellikle de son yıllarda iyi niyetle gördüklerimizi bile yazamadığımızı ifade ederken işte bunları söylüyorduk.
Bakın bunu da yine ben yazmıyorum.
Bunu da ben yorumlamıyorum.
Buyurun Konyalı olarak övündüğümüz Sayın Aile Bakanımız Göktaş hanımefendinin Afyon’daki seçim çalışmasından bir fotoğraf karesini koyan yanına da Rahmetli Necmettin Erbakan ile Sayın Cumhurbaşkanımızın bir arabadaki fotoğrafını koyan AK Parti eski vekili, yazar Şamil Tayyar Bey ne diyor bakın…
Maksadı anlatmak için uzunca yazmaya gerek yok sanırım
İki fotoğraf arasındaki farkı bulursak derdi de buluruz dermanı da”
…………..
Bakın iki tescilli AK Partili AK Parti kimlikleri ile bugün evlerine ekmek götüren iki değerli insan AK Parti’nin niye kaybettiğini yazıyorlar çiziyorlar.
Bende naçizane diyorum ki;
Lütfen artık dikkat.
Lütfen artık yeter.
O sade o sessiz o devletini milletini bayrağını ezanını seven insanlarımız belki iktidar sahiplerine göre salak mal falan filan.
Ama hiç kimse kendisini karşısındaki insandan çok daha akıllı zeki ve marifetli sanıp bir şeyleri yasal ve helal görmemeli.
Bu millette ki feraset hiç değişmedi.
İnşallah da değişmeyecek.
İnşallah bizleri yönetenler bundan sonra hem sandık sonuçlarından hem de bu yazılıp çizilenlerden derslerini çıkartırlar.
Bu şehirde hiç kimse hiçbir fert öteki mahallenin insanını olmadı olmayacak.
Sizde bunları öteki mahalle çocuğu diye iteleyip kakalamayın ne olur.  
Vicdanlarda adalet kaybedilmemeli.
Burada da herkes her şeyi biliyor.
Konuşamıyorsak yazamıyorsak bu cahilliğimizden geri zekalılığımızdan değil KORKUMUZDANDIR…
 
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Ne kazandığını bilmiyorum ama umarım beni kaybettiğine değmiştir.
 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Türbe bölgesinde bazı dolmuş sürücüleri göz göre göre kırmızı ışıkta durma yerine gaza basıp yollarına devam etmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Turgay
    05-04-2024 23:11

    Uğur Ağabeyim, 30 yıl önce İHA Ankara Bölge Müdürüydün, 9 yıl Konya Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı yaptın. Kimler geldi kimler geçti, ama senin kalemin de köşen de hala elinde; ne mutlu...Bir 50 yıl daha bundan onurlu ve başarılı gazetecilik yapamayacağına göre, istediğini şimdi yazamayacaksın da ne zaman yazacaksın?Hadi yazamadıklarını bir kenara bırakalım, yazdıklarına ne demeli? Memleketin 100 yıllık partisine, kibrinden sonunu getirenlerin dediği gibi "CeHaPe" demek ne oluyor? Murat Kurum'un dediği ve o lafla onu madara eden İmamoğlu'na "Köfteci" demek ne oluyor? Şimdi diyeceksin ki; "Parantez içine ünlem koydum". İşe gelince namına gelmeyince mıhına anlaşılsın diye mi?Koyma Uğur Abi koyma; yazacaksan sana yakıştığı gibi parantezsiz, dümdüz ve doğru dürüst yaz ya da yazma.

  • yorum avatar
    Azmi
    05-04-2024 15:52

    Sayın Özteke; Zat-ı Alinizi yalakalıktan, yancılıktan, opportunistlikten, yağcılıktan, nemelazımcılıktan, görmem duymam bilmemcilikten, kayırmacılıktan uzak bir şahsiyet olarak bildiğimizden; şu konya semalarından her gün yapılan vahşi chemtrails bombardımanı hakkında iki kelam yazmanızı isteriz.

  • yorum avatar
    TEVFİK BUĞDAYCI
    05-04-2024 15:10

    KEMAL ÖZTÜRKÜN YAZISINA KİM HAYIR DİYEBİLİR.BİR KAÇ GÜN ÖNCE ÖNCÜDE İFTARA GİTTİM.MASADAKİ MÜHENDİS ARKADAŞLAR BELEDİYEDE OLANLAR İLE İLĞİLİ ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİLER Kİ.ŞAŞIRDIM KALDIM.

  • yorum avatar
    Hasan
    05-04-2024 13:20

    Buraya yorum yazan arkadaşlar boşuna kendinizi paralamayın ugur ozteke samimi birisi değil oyuncak olmayın aylardır takip ediyorum yazılarini kendi okuyucusunu deger vermeyen yok sayan bir üslup kullanıyor zaten kendiside yazmış düşüncelerini yazamıyorum diye ama CHP ye de CA HA PE yazarak kendini tatmin ediyor eskiden spor,magazin haberleri yapardı şimdi siyaset profesöru gibi olmuş analiz yapiyor ayar çekiyor agam

  • yorum avatar
    Sinan D.
    05-04-2024 12:43

    Enflasyon gavur işi dış kaynaklı reisi rahat bırakın.

  • yorum avatar
    ödeyen vatandaş
    05-04-2024 12:35

    yav suya yine zam gelmiş arkadaşlkar bu kaçncı zam yav.

  • yorum avatar
    Uğur tenekeci
    05-04-2024 10:40

    AKP halktan kopuk bir anlayış ile insanlari kutuplaştirdilar emeklileri hiçe saydılar 16 milyon emekliye sosyal atık muamelesi yaptılar ayrıca israil konusunda samimi olmadılar AKP konya vekilleri çok bencil bir tutum izlediler nasıl olsa konya da kazanırız hesabı ters tepti 4 tane büyük ilçe CHP geçti Reis en kısa zamanda erken seçime gideceğini düşünüyorum bu vekillerle bu mhp ile bu iş yurumez

  • yorum avatar
    Uğur rota
    05-04-2024 10:15

    Ben bunları yazamam demişsiniz niye abey basvekilim dediğin Hasan Angı yokmu arkanda yere göğe sigdiramadigin adasin uğur başkan yokmu ,ben yazamam ,edemem yani özgür basın yok yaşın Kemal'e ermiş saçın sakalın ağarmış değerli abim baskalarinin yazdıklarını kosene alıyorsun toplumun gazını alıyorsunuz yok Konya'da seçmen sandığa gitmemiş de eee garanti görmüş gitmiyor inan Ak parti seçmeni seçim kritik olsun sürünerek dahi olsa o sandığa gider sorun başka yerlerde abim sen dahil Hep basvekilim Hasan abi ,uğur başkan guzellemesi ,hep ovdunuz sade yok trafik surda aksiyormus ,başka ne yazdın çiçek böcek yazarak biktirdiniz hürmet ederim hadi eyvallah

  • yorum avatar
    Rgndgd
    05-04-2024 09:55

    İşte tamda burada mütevazi iyi niyetli bir başkan ismi koyalım Meram belediye başkanı sayın Mustafa kavuş

  • yorum avatar
    yusuf
    05-04-2024 07:57

    akpyi ve ülkeyi çöküşe sürükleyen nas ekonomisi oldu. reis sırf faizi indirmeleri için nebati ve şahap’ı göreve getirdi. faiz inadı yüzünden tüm rezervleri yakıp bitirdik şimdi 60-70 milyar dolar eksideyiz. reis ortalık yangın yerine döndükten sonra vazgeçti ama yandı gülüm keten helva. ben bu konuda bir öz eleştiri beklerdim ama tabi reis çıkıpta ben hata ettim demez. ülkede yapısal reformlar gerçekleştirilmeden ekonomi düzlüğe çıkmaz. ama reis bunu da yapmayacak. enflasyon lafla düşmeyeceği için düşmeyecek. 2028e kadar önümüz karanlık ve inim inim inleyeceğiz.

  • yorum avatar
    muammer
    05-04-2024 07:51

    uğurbey; benim anlamadığım bildiklerinizi neden yazamıyorsunuz neden ve kimlerden korkuyorsunuz, siz gazetecisiniz halka bildiklerinizi iletmekle görevlisiniz, kendinizi salın gitsin siz bu saatten sonra size kim ne yapabilir? bazen sizin bildikleriniz yazamamanızdan cok rahatsız olan okurlarınız çok fazla.

  • yorum avatar
    Murat
    05-04-2024 07:42

    uğur özteke bey bugünkü yazınıza başlarken CHP yi neden CA HA PE olarak yazıyorsunuz Atatürk 'ün kurduğu bir partiye saygısızlık değil mi ? diğer partilerin isimlerini yazarken böyle gayri ciddi bir üslup kullanabiliyormusunuz? herşeyin bir adab-ı usulü erkanı vardır sizinki düpedüz birilerine yağcılık yapmak için yaptığınız basit kendi değerinizi düşürücü bir hareket size bu ayirimcilik dili hiç yakışmadı CHP li değilim milliyetçi bir insanım ama sizin bu yazınız gerçekten kabul edilemez bir hareket ve sayğısızlık umarım bir özür yazısı yazarsınız

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    05-04-2024 00:37

    Kazanılan belediye binalarının tabelalarına yeniden T.C. yazılması gurur kaynağı olmuştur. Konya'da da Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarına ve devletimizin kurucularının, koruyucularının ve emek verenlerin anısına ve gelecek adına coşku veren cadde, tesis, okul, bilim, kültür, sanat merkezleri ve organizasyonları görmek istiyoruz. Değistirilen isimler iptal edilsin, her şey yeniden düzenlensin.

  • yorum avatar
    Meczuplar derneği fahri başkanı
    05-04-2024 00:25

    6-13 ve 15 İnci maddelere imza atar ım ayrıca bir madde de ben ekleyeyim arkadaşlar 2002 de doğanlar bu gün 22 yaşında ve hayatlarında tek bir siyasi figür görerek büyüdüler oysa onlar kanada başbakanından Hollanda ya kadar tüm dünyayı görüyorlar okuyorlar takip ediyorlar anlayacağınız bıktılar usandılar artık yeni yüzler görmek istiyorlar haksızda değiller çünkü onlara berbat bir eğitim sistemi ve gelecek bıraktık.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.