Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2409.5
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63191.93$

Konya tanıtım günleri

04 Ekim 2022, Salı 07:20

Konya İstanbul’u fetih ediyor desek yanılmamış olmayız. Konya Büyükşehir Belediyesi Ankara’da başlattığı, İstanbul’da devam ettirdiği Konya Tanıtım Günleri’nin üçüncüsünü Kasım ayı içerisinde İzmir’de yapmayı planlıyor.

Konya Kültürü’nün, geleneğinin, yemeklerinin tanıtıldığı Konya Günleri, İstanbul Havalimanı Millet Bahçesinde yapıldı. Büyükşehir ve Merkez ilçelerinin yanı sıra taşra belediyelerde burada stant açarak, kendi kültürlerini tanıtma fırsatı buldular. Açılışını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yaptığı Konya Günleri, 4 gün boyunca, İstanbul’da yaşayan Konyalılar başka olmak üzere başka şehirlerde gelen insanları ağırladı.

Bu tanıtımların Konya’ya ciddi katkı sağladığını veya sağlayacağını orada bulunduğumuz süre içerisinde görerek, yapılan tanıtım kararının yerinde bir karar olduğunu anlıyorsunuz. Açılış ve sonrası görüştüğümüz birçok insanın, Konya’yı yakından tanıma fırsatı bulduklarını ve ilk fırsatta da Konya planı yaptıklarını duyduk.

Bir de şunu gördük! İstanbul’da yaşayan ve Konya’ya gelmiş gitmiş bir insanla tanışma fırsatı buldum. Basın mensuplarını taşıyan servisin şoförü boş bir insan değil! Çok değil, 15 gün önce Konya’ya gelmiş bir kişi… Mevlana’nın yanı başında bir otele Arap turistleri getirdiğini ve bir gece kaldığını söyledi. Önce gezecek oturup dinlenebileceği bir yer bulmakta zorlandığını söylese de sonrasında bulduğu yerin çok güzel bir mekan olduğunu ifade etti.

Konya’nın düz olması bir yana Mevlana’nın kendisini etkilediğini ifade eden bu arkadaş, turistlerin gidecek yer bulamamasının ilk etapta sıkıntı olduğunu fakat sonrasında tarifine göre Mengüç caddesinde cafelerin bulunmasından sonra krizin atlatıldığını söyledi.

Nereye gideceğimizi gösteren tabela yok. Yol tarifi yok gibi birkaç eleştirinin ardından Konya’nın sadece Mevlana’dan ibaret olmadığını anlattım. Geçilip, kalınabilecek çok sayıda otelin olduğunu söyleyip Konya’yı tanıttıktan sonra bu durumdan tur rehberinin haberdar olmamasının mümkün olmadığını fakat turistleri sadece Mevlana ile sınırlı tutmasına anlam veremediğini söyledi.

Bu sizin eksiğiniz kendini tanıtamamışsınız dese de bir sonraki Konyaya gelişinde görüşeceğimizi planladık. Şehircilik anlamında Konya’nın mükemmel bir il olduğunun altını çizen bu arkadaş, Konya Büyükşehir Belediyesinin tanıtım çabasının taktire şayan olduğunu, Konya’ya getireceği tur rehberlerine durumu anlatacağını ve daha fazla gezebileceğini söyledi.

Tanıtım günlerinin bugüne kadar eksikliğini görmüş biri olarak, yapılan her tanıtım çabasının yerinde olduğunu biliyorum. Bu tanıtımların sadece üç il ile sınırlı kalmaması, doğu illerinde Antep, Urfa gibi illerde de yapılması gerektiğini düşünüyorum.

2023 yılı tanıtım programlarının doğu da 2024 yılı için ise Karadeniz de yapılması şart gibi geliyor.

Sağlıklı günler dilerim…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.