Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2399.5
  • BIST
    10236.62
  • BTC
    61929.91$

Konya değişiyor

07 Ocak 2023, Cumartesi 08:05

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dün Mevlana Kültür Merkezi’nde 2022 yılında yapılan yatırımları anlattı. Dinlerken yorulduğum programda geçmiş Konya ile günümüz Konya’sını karşılaştırma fırsatım oldu.

Konya çok değil yakın tarihte o kadar büyük değişime uğradı ki, ben bile bazen hadi artık buda mı oldu diye sorgular oldum. Konya da yaşam kalitesinin diğer şehirlerden daha kaliteli olduğunu zaten Konya’da görev yapan ve emekli olan memurların kendi şehirlerine gitmeyip Konya’da kalmaları ile görüyor ve biliyorduk.

Öğrencilerin keyif aldığı, emeklinin keyif aldığı, Konya’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu iyi anlatmak gerekir. Büyükşehir Belediyesi öylesine büyük yatırımlara imza atmış ki, anlatmakla bitmez. Belediyenin yaptıkları yatırımların zor olduğunu görüyoruz fakat, tanıtımının daha da zor olacağını tahmin ediyorum. O kadar büyük projelerin yapılması o kadar büyük paraların harcanması ve bu paraların hiç birinin boşa gitmediğini görmek benim gibi Konyalıları gururlandırdı.

Şehrin yeniden imar edildiği bir dönem yaşanıyor. Kent merkezinden tutundan taşra mahallelere kadar o kadar çok yatırım yapılmış ki, yatırımları dinlerken hiçbirinin boş bir yatırım olmadığını görebiliyorum.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın çıtayı en üst seviyeye çıkardığını görüyorum. Bundan sonrası için Konya’da daha neler yapılır diye sorgular oldum. Yapılacak o kadar çok iş var ki, derken kent merkezinde en azından bir şeyler bulmak zor. Taşra ilçelere de dokunan Başkan Altay’ın bundan sonraki zamanlarda METRO yatırımına ağırlık vermesi halinde Konya’nın gelecek yüz yılı da şekillenmiş olur. Ondan sonra yatırım yapmadan 10 yıl başkanlık yap.

Tanıtım yap, dünyanın her yanından insanları Konya’ya getir ve gezdir. Konyayı tanıt, yemek kültürü, tarihini, doğasını tanıt.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.