Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2401.4
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63143.16$

Konya değişiyor

25 Ekim 2022, Salı 00:39

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2023 yılı için Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

Her fırsatta “Konya’yı dünya markası haline getirmek için çalışıyoruz” diyen Altay, bu anlamda tanıtım için çok büyük bir adım attı. Zaten dünya markası olma yolunda yürüyen Konya, 2023 yılında daha çok tanınacak ve adından söz ettirecek. Kolay değil, 7 kıtadan 6 bin katılımcının olduğu, 342 delegenin oy kullandığı kongrede, seçilen Altay aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılı için de ülkemize güzel bir armağan sunmuş oldu.

***

Dünyaya adalet dağıtacak olan kurumun başında olmak kolay iş değil. Düşünün aynı çatı altında fakat ortak noktalarının yanı sıra fikir ayrıcalığı yaşayan bir topluma önderlik etmek zor iş. Fikir ayrılığı diyorum çünkü, küçük ortamlarda bile fikir ayrıcalıkları yaşıyoruz. Bu iş dünya çapında bir iş… Türkiye’de Büyükşehir arasında örnek olan Konya’nın Dünyada da örnek olması yüz yıldır yapılamayan tanıtımın bir yıla sığdırılması anlamını taşıyor. Barcolana da merkezi bulunan birliğin, Konya’nın yanı sıra Türkiye’nin de tanıtılmasına katkısı olacak.

***

Ve Konyalılar, Türkler bu birlik üyesi ülkelere giderken daha rahat gidebilecekler. İnsana bir özgüven verir, birlik başkanının Konyalı bir Türk olması… Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın birlik başkanlığını çok iyi bir şekilde yürüteceğine olan inancım ile hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Allah mahcup etmesin.

***

Bugün temeli atılacak sosyal tesisler içinde birkaç cümle söylemek gerekir. İnsanların ev alma hayallerini rafa kaldırdığı bir dönemde sosyal devlet ilkesini yerine getiren başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkürün en büyüğünü sunmak gerekir. İnşaatçıların artık ev yapmak ve satmak hayal dediği bir dönemde, TOKİ aracılığıyla yapılacak olan sosyal konutlar, piyasalarda fiyatların da düşmesine neden olacaktır. Bugün temel atıldıktan sonra piyasalara bakmak gerekir. İnşaatçılar elindeki evlerin fiyatlarını geri çekmek zorunda kalacaklar. En azından kar marjlarını aşağı çekecekler. Belki maliyetlerin yüksek olması nedeniyle zor bir dönem yaşayacaklar fakat bilinen gerçek sosyal konut hamlesi inşaat sektöründe fiyat istikrarını geri getirecek. Şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Hükümeti eleştirenlerin de sosyal konut almak için başvuru da bulunduğu gerçeğini bilmek gerekir. Temeli atılacak olan konutların hayırlı olmasını dilerim.

***

Konya’nın çehresi değişiyor! Gerçekten değişiyor, sokaklar caddeler birbir değişime uğruyor. Ciddi bir alt yapı çalışması yapılıyor. Tarihi Bedesten ile başlayan, Mevlana Çarşısısının yıkılması ve yenilenmesi ile devam eden Zafer sağlıklaştırma projesi ile sona yaklaşılan, temeli atılan Şükran Mahallesi ile büyük bir zaferi taçlandıracak olan değişim Mevlana Müzesi arkasında yapılacak düzenlemeler ile finale erecek. İşte o zaman tarihi geçmiş yerleşim göz önüne çıkacak.

***

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve ekipleri bu çalışmalarda önemli kazanımlar sağladı. Nasıl 20 yıl öncesi Konya’yı anıyoruz, gelecek 20 yıl sonra da bugünleri anacağız. Konya için çalışan siyasilerimiz başta olmak üzere emeği geçen tüm kesimleri tebrik ediyorum…

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.